FOTBAL  »  Superliga  »  NOTE GSP

Notele etapei #1 din play-off, date de Adrian Florea » „10 pentru Hagi, care a oferit o lecție de fotbal modern cu o formație cu care orice alt antrenor probabil ar retrograda!” » Cine a luat 1

Articol de - Publicat luni, 11 martie 2019 23:13

Adrian Florea, șeful departamentului Fotbal de la Gazetă și jurnalist cu peste 20 de ani experiență în presa de sport, analizează pentru cititorii GSP.ro evenimentele din etapa 1 a play-off-ului. 

Notele play-off-ului ligii 1

10 - Gică Hagi (antrenor Viitorul)

note gsp 2

Se spune că 10 e nota lui Dumnezeu. Sau a Nadiei, cum preferați. De luni seară, putem spune că este și a "Regelui", care a oferit o lecție de fotbal modern cu o formație de puști cu care, probabil, orice alt antrenor ar retrograda! Discuția despre penalty sau cea despre șansa din multe momente nu scade din meritele constănțenilor.

"E bine că arătăm că merităm să fim în play-off. Am avut și puțină șansă, așa cum în alte multe partide am avut ghinion"
Gică Hagi, antrenor Viitorul

9 - Ianis Hagi (mijlocaș ofensiv Viitorul)

note gsp 9

A fost cel care a adus "lumina" în derby-ul de pe Arena Națională, având cea mai consistență evoluție din 2019.

"A făcut Ianis niște faze, Doamneeeee!"
Basarab Panduru, expert TV Telekom Sport

8 - Publicul craiovean (Craiova - Astra 1-0)

note gsp 5

Eșecurile consecutive cu FCSB (2-3) și cu Astra (1-2) nu i-au ținut departe de stadion pe suporterii olteni, astfel că la revanșa cu trupa giurgiuveană au venit în tribunele arenei "Ion Oblemenco" nu mai puțin de 14.000 de oameni. Adică aproximativ cât la celelalte jocuri din etapă!

14.400e media de spectatori la partidele de acasă ale Craiovei în acest sezon. Următoarea în această ierarhie e FCSB, cu 6.000

7 - george Țucudean (atacant CFR)

note gsp 4

Bolnav sau sănătos, titular ori rezervă, George continuă să fie cel mai în vână atacant român. Sâmbătă a dat golul etapei, în secunda 19 a confruntării cu Sepsi (3-1).

26de goluri a înscris Țucudean în perioada martie 2018 - martie 2019: 20 în Liga 1, 2 în Europa League, unul în Cupa României și 3 pentru prima reprezentativă

6 - Alin Minteuan (antrenor CFR)

note gsp 7

Principalul merit al lui Minteuan nu e neapărat că a obținut 4 succese din 4 de când e interimar pe banca liderului, ci că pare să fi reușit să se impună în cel mai complicat vestiar, cel din Gruia.

"Nu mă interesează ce fac echipele din spatele nostru, scopul meu e să câștigăm toate meciurile ca să nu fim depășiți de nimeni"
Alin Minteuan, antrenor CFR

5 - Eugen Neagoe (antrenor Sepsi)

note gsp 6

În 3 jocuri cu CFR disputate în decurs de numai 10 zile, surpriza plăcută a sezonului regulat s-a cam făcut de râs. Din determinarea proverbială a covăsnenilor nu s-a văzut nimic în cele 270 de minute.

"Am pierdut nemeritat, portarul nostru a șomat în Gruia"
Eugen Neagoe, după 1-3 cu CFR

4 - Culio (mijlocaș CFR)

note gsp 3

Din "eroul de pe Olimpico" n-au mai rămas decât nervii. În 20 meciuri de campionat, a văzut de 3 ori "roșu" și de 7 ori "galben". Cel mai eliminat jucător din Liga 1!

"Culio a fost mereu un fotbalist agresiv, nu doar acum. Mai greșește din prea multă dorință de a câștiga"
Alin Minteuan, antrenor CFR

3 - Nedelcu (mijlocaș FCSB)

Când vor să sintetizeze evoluția catastrofală a unui jucător, italienii au o vorbă: "Inguardabile". Așa a fost Dragoș aseară, în prima repriză a derby-ului cu Viitorul. Șansa internaționalului de tineret s-a numit Teja, care i-a curmat suferința și l-a scos la pauză.

"Teja tot zice că are încredere în Nedelcu, eu însă m-am lămurit..."
Gigi Becali, patron FCSB

2- Radu Petrescu (arbitru FCSB - Viitorul 1-2)

976153 benzar 1

"Centralul" de 36 de ani a stabilit destinația celor 3 puncte dictând 11 metri la un fault la Houri care, dacă a existat, s-a produs în afara careului de 16 metri. OK, faza a fost mai dificilă decât cea de la Craiova - Astra, însă greșeala (imensă!) rămâne.

"Faza din care Viitorul a făcut 2-1 e o pledoarie pentru introducerea arbitrajului video"
Radu Paraschivescu, analist TV Digi Sport

1 - Istvan Kovacs (arbitru Craiova - Astra 1-0)

Succesul Științei a venit nu doar pe greșeala fundașilor astrali ori pe inspirația lui Koljici, ci și pe "fluierul" arbitrului din Carei, care n-a sancționat intervenția cu mâna a lui Bancu în propriul careu.

"Dezavantajul lui Kovacs e că n-a jucat fotbal la nivel profesionist și nu «simte» anumite faze în timpul partidelor. Scuza că n-a văzut hențul lui Bancu nu ține, arbitrul e plătit să se plaseze cum trebuie și să vadă!"
Adrian Porumboiu, la TV Digi Sport

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  12 Martie 2019, 11:15

Adrian Florea tu și dacă scrii de melci ești valoros...Doar bine...

balauru48
balauru48  •  12 Martie 2019, 10:15

Du-te ma de aici cu "regele" tau cu tot! Trebuie sa stricati orice articol cu denumiri din astea penibile. Hagi e bun ca antrenor cum a fost si ca jucator. Dar, "rege"!? Ce legatura are cu fotbalul, d-le sef de departament?

cpt.ahab
cpt.ahab  •  12 Martie 2019, 09:49

Despre cum poți să fii jurnalist de fotbal 20 de ani și să nu pricepi nimic din ceea ce vezi!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează