FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Noul CFR Cluj: Forţă şi agresivitate! ;)

Articol de GSP - Publicat marti, 22 iunie 2010 00:00

CFR Cluj a scos pe piaţă versiunea 2010-2011. Campioana renunţă la Nicolae Dică şi Bottone, dar mizează pe Kivuvu şi Hora. Mandorlini îi mai aşteaptă pe Piccolo, Bjelanovici şi De Zerbi pentru a construi o echipă redutabilă.

Campioana s-a reunit ieri, şi-a prezentat achiziţiile şi planurile pentru un nou sezon. "Vrem noi trofee. Cred că tot Provincia va domina, chiar dacă bucureştenii vor avea o reacţie de orgoliu. La Cluj şi la Vaslui au fost cele mai interesante şi valoroase mutări din intersezon", a spus preşedintele Iuliu Mureşan. Care sînt argumentele Clujului în sezonul 2010-2011?

1. Cinci fundaşi centrali în lot!
"Apărarea cîştigă campionate", e deviza lui Mandorlini. CFR s-a întărit serios în zona centrală a defensivei, acolo unde are deja patru jucători la dispoziţie: Cadu, Nuno Diogo, Rada şi Alcantara. Transferul lui Felice Piccolo e deja rezolvat.

Fundaşul italian s-a înţeles cu CFR Cluj în privinţa noului său contract şi aşteaptă ca Empoli să-i dea acordul de transfer. "E un post sensibil pentru noi. Anul trecut am avut 4 fundaşi în lot şi tot au fost meciuri în care am improvizat. Nu va mai fi cazul pe viitor", a explicat Iuliu Mureşan.

2. Mureşan, Kivuvu şi Culio cară pianul
În mod normal, cei trei jucători nu vor lipsi din primul unsprezece. Gabi Mureşan rămîne principalul reper din jocul clujenilor, iar Kivuvu şi Culio vor aduce un plus de agresivitate în linia mediană. Clujul renunţă la esteţii Nicolae Dică şi Sixto Peralta.

 Paszkany nu va achita 1,5 milioane de euro pentru Dică, iar argentinianul nu va pleca în cantonament cu CFR. Mandorlini insistă pentru De Zerbi, mijlocaşul care ar putea aduce fantezie în jocul campioanei.

Napoli şi CFR vor finaliza negocierile peste două zile. Ema Kone, internaţionalul ivorian care va fi păstrat în lotul pentru stagiunea viitoare, e pariul Clujului pentru Champions League.

3. Bjelanovici, omul de gol
Atacul a lăsat de dorit în sezonul trecut. Iuliu Mureşan îl aşteaptă pe croatul Saşa Bjelanovici (31 de ani), de la Vicenza. "Dacă vine, vom avea cel mai bun atacant de careu din Liga 1. Îl dorim, să vedem dacă va ieşi transferul", a spus "Murinio".

 Atacantul de 1.88 de metri îi va lărgi lui Mandorlini spectrul tactic, pentru faza ofensivă. În modulul 4-3-3, Bjelanovici poate juca încadrat de Deac şi Hora, doi jucători cu o tehnică excelentă în regim de viteză.

Dacă optează pentru jocul cu doi atacanţi, Bud sau Yssouf Kone pot face pereche cu tunarul Vicenzei. Ţinînd cont de faptul că feroviarii îl mai au şi pe Lacina Traore în lot, concurenţa va fi fantastică în atac.

"Vrem să luăm şi mai puţine goluri decît în sezonul trecut, dar să şi avem mai multă creativitate la mijloc. Sper să cîştigăm campionatul cu 2-3 etape înainte de final"

"Atît Hora cît şi Nuno Diogo au luat destul de multe cartonaşe galbene în sezonul trecut. Îmi plac aceşti jucători. Asta înseamnă că bagă piciorul, că sînt motivaţi şi dau totul"

"Şansele să-l luăm pe De Zerbi au crescut. Cu Piccolo sîntem aproape. Am renunţat în schimb la ideea de a-l mai aduce pe Nicolae Dică de la Catania"
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj

 

3 jucători sînt aproape de un transfer la Cluj, De Zerbi, Piccolo şi Bjelanovici

CINE PLEACĂ DE LA CFR CLUJ
Jucător                             Post
Sixto Peralta                  mijlocaş
Diarassouba Viera     fundaş central
Diego Ruiz                     atacant
Rade Veljovici               atacant
Vitinha                         fundaş stînga
Dario Flores               fundaş central

 

Lotul prezent la reunire
Portari: Nuno Claro, Stăncioiu, Tiut
Fundaşi: Cadu, Leonardo Veloso, Panin, Tony, Nuno Diogo, Rada
Mijlocaşi: Dani, Kivuvu, G. Mureşan, Peralta, E. Dică, C. Deac, Hora, Boroştean, Negruţ
Atacanţi: Bud, Batin, D. Ruiz, Veljovici, S. Buş
Absenţi: Y. Kone, E. Kone, Viera, Traore, Edimar, Alcantara, Culio, Peskovici (învoiţi)

 

INBOX
-Paul Batin, atacantul împrumutat în sezonul trecut la UTA, va face deplasarea în cantonamentul din Austria. "Mandorlini va decide dacă va fi păstrat în lotul pentru campionat după acest stagiu de pregătire", a spus Mureşan.
-Clujenii au un nou antrenor cu portarii, italianul Ermes Morini. Horea Cîrlan se va ocupa de goalkeeperii de la juniori, dar şi de pregătirea jucătorilor care nu vor prinde lotul pentru partidele din Liga 1.
-Preşedintele Mureşan a primit pe mail poze cu soldaţii americani din Irak, care i-au felicitat pe clujeni pentru titlu. "Mi-au promis că vor fi în tribună la un meci din Liga Campionilor", a spus Mureşan.
-Ionuţ Rada la prezentarea oficială: "M-a impresionat organizarea impecabilă de la club. Se vede că rezultatele din ultimul nu au fost întîmplătoare".
-Campioana şi-a prezentat ieri noul echipament pentru sezonul viitor, marca Joma, în trei culori, vişiniu, alb şi turcoaz.

Mesajul lui Kivuvu
Dominique Kivuvu a efectuat ieri vizita medicală. Mijlocaşul olandez şi-a prezentat şi un tatuaj pe antebraţ, cu mesajul "Succes is the best revenge (Succesul e cea mai bună răzbunare)".

 "Asta e filosofia mea. Nu trebuie să răneşti pe cineva ca să te răzbuni. Succesul tău e cea mai uşoară modalitate", a declarat Kivuvu.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
vladyb19
vladyb19  •  23 Iunie 2010, 13:56

@ sundancekid Mai treci pe la scoala inainte sa vorbesti cu mine. A da = sa dea , nu sa de-a . Dinamovist si mitic. Ce sa-i ceri ?

fotbalfan
fotbalfan  •  23 Iunie 2010, 02:31
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

lol, analfabetii se gratuleaza reciproc :)

sundancekid
sundancekid  •  23 Iunie 2010, 00:01
Postat de vladyb19 pe 22 Iunie 2010, 23:10

Ala e Bucurestean. Nu e relevant. Citeste Jurnalul Bihorean sa vezi ce spunem noi despre Bucureti.

Pe mine nu ma intereseaza jurnalul vostru de doi bani ! Si daca as intra pe site-ul lui asa fi respectuos nu as face "valuri" ! Stiti bine ca nu va iubim ! Ii iubim in schimb pe U' Cluj ! Mie imposibil sa am sentimwnte pentru o echipa care sa inscris in campionatul ungariei si care are membrii kvsc neiubitori de Romania !

Vezi toate comentariile (16)
Comentează
Close