FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FC BOTOŞANI, AZI, 18:45, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Oficialii campioanei susţin că renunţarea lui Ioan Andone nu a fost luată în calcul: ”Ne-a surprins cu demisia”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 31 octombrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 31 octombrie 2012 00:01

După ce ”Fălcosul” a trimis săgeţi către Iuliu Mureşan, preşedintele CFR-ului a negat ieri orice diferend cu fostul tehnician


"Mă voi întoarce la CFR doar cu Arpi Paszkany în conducere" a fost declaraţia lui Ioan Andone la GSP TV, care a scos la iveală unul dintre motivele pentru care "Fălcosul" a părăsit campioana imediat după remiza scoasă la Istanbul, 1-1 cu Galatasaray. Afirmaţiile sale l-au vizat pe preşedintele Iuliu Mureşan, cu care tehnicianul a purtat un război rece după ce echipa a pierdut trena campionatului. Mureşan ar fi încercat să-l demită pe Ando după înfrîngerea cu Steaua (0-1), dar s-a lovit de susţinerea lui Arpad Paszkany, patronul avansînd soluţia aducerii unui secund italian pentru remedierea problemelor din defensivă.

Ieri, preşedintele CFR-ului a dat asigurări că diferendul cu Andone nu a existat. "Eu n-am vorbit cu presa mai bine de două săptămîni şi astfel le-am dat liber la imaginaţie unora. Au fost speculaţii că a fost vorba de o ruptură, dar am rămas în relaţii bune. Am băut o cafea cu el la mine în birou, sînt prieten cu Ando, dar cred că şi el cu mine. Puţin m-a luat prin surprindere cu plecarea lui, dar el a simţit nevoia să se despartă de noi...", a comentat Mureşan.

Totuşi, şeful clujenilor a recunoscut că au existat contacte pentru aducerea unui nou antrenor. "Niciodată nu am fost nepregătit pentru orice s-a întîmplat la echipă pînă acum, cred că şi asta contează puţin la rezultatele pe care le-am avut în ultima perioadă. În general, nu ne surprind lucrurile, întotdeauna am avut un plan B la echipă. Am fost prevăzător toată viaţa, îmi plac surprizele doar cînd le ştiu cu o zi înainte", a conchis Iuliu Mureşan.

"Gîndul meu de la început a fost să aducem un antrenor portughez, iar Paulo Sergio a fost prima opţiune. Nu e uşor să găseşti un antrenor de un asemenea nivel"
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR

De ce s-a temut "Murinio"?
În vară, Paszkany a venit pentru prima oară cu propunerea ca Andone să fie numit manager la echipă. "Îţi aduci un antrenor, stabileşti lotul, decizi transferurile, stai în tribună şi te consulţi doar cu mine", a sunat planul patronului, care ar fi diminuat substanţial influenţa preşedintelui Iuliu Mureşan la club. Imediat după ce CFR a început să scîrţîie în campionat, patronul l-a chemat pe Ando şi i-a cerut să se mai gîndească la variantă, iar "Fălcosul" a solicitat să fie adus Adrian Falub, actual antrenor al UTA. Propunerea sa a fost privită cu reticenţă de Mureşan, care l-a mandatat pe Răzvan Zamfir să caute un tehnician italian, dispus să preia echipa în cazul unei demiteri a lui Andone. Înfrîngerea cu Viitorul (0-1) a consfinţit practic finalul mariajului lui Ando cu CFR, Mureşan convingîndu-l pe Paszkany că e necesară o schimbare.

Piedica lui Mandorlini din Italia
Deşi la un moment dat părea că Walter Novellino îi va antrena pe clujeni pînă la finele sezonului, preferat şi de Arpad Paszkany, italianul a invocat în ultima secundă probleme familiale. Surse autorizate pretind că Novellino s-a răzgîndit după ce a avut o discuţie telefonică cu Andrea Mandorlini. Fostul antrenor al CFR-ului l-ar fi atenţionat asupra problemelor financiare, moment în care Walter a cerut clauze ferme şi plata primei de instalare în avans. Mandorlini a punctat astfel la litigiul deschis la UEFA împotriva clujenilor, cărora le pretinde achitarea unei datorii de aproape 800.000 de euro, rămasă restantă din 2011!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
weber_222
weber_222  •  31 Octombrie 2012, 14:26

POVESTIIIIIIIIIII.......DE ADORMIT COPIIIIIIIIIII.!!!!!!-LUCRATURA SE FACE DE "mercenarul"CADU si ZAMFIR..........MURESAN este doar "decor" a scapat echipa din mana cand a inceput sa-l pupe in..... pe marele mercenar CADU...Cit timp este acest (team CADU/RAZVAN) la echipa,restul inclusiv Paszkany sunt decor....adio....!!!!!Sa va fie rusine ca va batetziiiiii joc de suporteriiiiiiiii.!!!!!!!Daca "U" se pune pe picioare CFR ajunge "istorie"in Cluj.....cum a fost mult timp....Tinetzi minte asta FALITZILOR...si mai ales TREZESTETE MURI...te papa Razvan cu fulgiiiiii cu tot!!!!!!

plischi
plischi  •  31 Octombrie 2012, 07:32

pana la urma, asta va intreb miercuri dimineatza, are sau nu are pascanu antrenor?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează