FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

Oficialii lui Poli Iași acuză că Sabo n-a plătit salariile tuturor jucătorilor: "A învrăjbit jucătorii înainte de meci, iar unii au amenințat că nu vor intra pe teren" + Reacția finanțatorului

Articol de GSP - Publicat vineri, 21 decembrie 2018 20:29

Adrian Ambrosie, președintele lui Poli Iași, îl contrazice pe finanțatorul Horia Sabo, care a anunțat astăzi că a plătit toate salariile jucătorilor de la formația antrenată de Flavius Stoican.

"Asociatul clubului, dl. Sabo Horia, deși s-a angajat prin contractul de asociere să asigure stabilitatea financiară, nu face nimic în sensul de a aduce sau a atrage bani care să acopere datoriile restante și cele curente ale clubului, continuând să consume și să își asume merite.

Ultima manevră pe care dl. Sabo Horia a făcut-o astăzi, pentru a se putea achita drepturile salariale restante din 15.12.2018 doar anumitor jucători, nu tuturor, a fost emiterea unei dispoziții semnată «pentru legalitate» de avocat Idita Dan prin care a obligat departamentul financiar contabil să schimbe destinația banilor primiți de la UEFA cu destinația specială de finanțare a Centrului de Copii și Juniori din cadrul clubului.

Mai mult, pentru a se schimba destinația banilor a învrăjbit astăzi înainte de meci jucătorii pentru ca unii dintre aceștia să amenințe că dacă nu li se virează banii nu vor intră pe teren să joace în această seară! (n.r. 2-2 cu FC Voluntari)

Astfel, considerăm că nu au fost respectate regulile impuse de licențiere și fair play-ului financiar impus de UEFA cu privire la suma de 95.914 euro pentru care a decis schimbarea destinației", susține Adrian Ambrosie, din partea Consiliului Director pentru GSP.ro.

Președintele moldovenilor a continuat acuzele: "Se fac în continuare, din partea d-lui Sabo, presiuni și amenințări cu concedierea în club, dacă nu se efectuaza cu prioritate unele plăți, respectiv către firma Directorului Sportiv Selymes Tibor, plăti de câteva mii de euro lunar, deși clubul înregistrează datorii de peste 2,8 milioane de lei doar la ANAF, la care se adaugă alte datorii care pot atrage neacordarea licențierii.

Considerăm că acest domn Sabo, nu este doar un fictiv investitor, ci, așa cum arată datele din contabilitate , și un manager amator".

A reacționat și Sabo

Horia Sabo a reacționat după mesajul lui Ambrozie și susține că încă n-a dat banii personalului TESA (tehnic, economic și socio-administrativ), inclusiv lui Ambrozie pentru că nu erau gata ștatele de plată.

Sunt 5 jucători cărora nu le-a dat salariile. 4 fotbaliști au fost trecuți de Stoican pe o listă neagră pentru că antrenorul îi vrea plecați. Acestora nu le-a dat salariile din acest motiv. Mai e un jucător despre care Sabo spune că îi încalcă o clauză contractuală, jucătorul având litigiu cu clubul.

Citește și: 

Sărbătorile vin și la Iași » Finanțatorul Horia Sabo le-a băgat salariile jucătorilor

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează