FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

OPINIE GSP "Ciudată țară mai suntem!" » Radu Oprișan scrie despre ce s-a întâmplat cu mănușile lui Duckadam de la Sevilla și cum nu interesează pe nimeni din fotbalul românesc să le răscumpere

Articol de GSP - Publicat joi, 19 iulie 2018 13:23

Helmuth Duckadam s-a întâlnit cu omul care în anul 2002 a cumpărat de la el mănușile de la Sevilla. Legendarul portar va merge anul viitor în America, la invitația omului, să revadă mănușile. Aceasta e știrea brută.

Hai să răvășim un pic detaliile. Care sunt revoltătoare:

În anul 1986, Steaua a câștigat Champions League în varianta de atunci, iar Duckadam a apărat 4 dintre penalty-urile de departajare. Printr-o întâmplare, în euforia de pe teren, nu a donat manușile, deși doi dintre copiii de mingi i le cereau.

În anul 2002, greutățile de ordin financiar l-au determinat să le vândă cu aproximativ 3.000 de dolari, bani de care avea nevoie pentru un schimb de locuințe!

Mănușile marca Reusch fuseseră folosite numai în finală, le primise cu o seară înainte cu setul special de echipament pentru meciul cu Barcelona. La acea vreme costau maximum 1.000 de dolari, astăzi poți cumpăra unele similare cu maximum 600 de lei.

Într-o lume în care orice club sătesc din orice colț de lume aleargă ahtiat după fărâme de istorie, să ne amintim că guma mestecată de Sir Alex Ferguson și abandonată în iarbă a fost adunată ca parte importantă de istorie. Ei bine, într-o astfel de perioadă în care fosta casă din Primăverii a lui Ceaușescu e vizitată zilnic de sute de oameni, ne permitem să ignorăm mănușile de la Sevilla!

E lucru știut, din păcate, pe FCSB nu o interesează istoria și nici nu poate face mare lucru din pricina litigiului cu Armata.

Dar, o spune Duckadam, în toți anii aceștia, deși povestea mănușilor nu s-a desfășurat deloc pe silent, nici macar un ministru al sportului, un șef de club sau vreun președinte de AJF, FRF ori CSM nu a găsit că merită sacrificați 3.000 de dolari pentru niste mănuși simbolice pentru fotbalul românesc.

Ciudată țară mai suntem!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (8)
rumunek
rumunek  •  19 Iulie 2018, 19:28

Adica cel care a dat 3000 de dolari credeți voi ca acum le va da tot cu 3000 de dolari, sau 2500 de euro cum calcula un bun contabil mai devreme. Treziți-va prima data, apoi comentați! Asta nu înseamnă ca FCSB nu ar trebui sa încerce o răscumpărare. Sau mai bine CSA, care deține trecutul glorios și ce mai îndruga Talpan acolo.

xnread
xnread  •  19 Iulie 2018, 18:16

Nu m-am uitat la curs (paritate) însă prețul ar trebui să fie în jur de 2.550 euro, deci cred că e o sumă accesibilă domnului Duckadam. :)

132068430856394
George Mihai  •  19 Iulie 2018, 17:54

Becali le cumpara cu 300 de mii direct ,asa ca *** .....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close