FOTBAL  »  Superliga  »  G14

Organizatia G14 a amanat extinderea la 40 de membri

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 noiembrie 2007 00:00

NewsIn / Reprezentantii G14, asociatia care reprezinta cele mai puternice 18 cluburi de fotbal din Europa, au decis sa amane extidenderea numarului de membri la 40, dupa ce clubul Chelsea a anuntat ca se va retrage, potrivit editiei online de miercuri a The Guardian.

Initial, pentru saptamana viitoare era programata o intalnire a reprezentantilor celor 40 de cluburi care vor face parte din noua organizatie, dar ea a fost amanata, dupa ce directorul executiv al lui Chelsea, Peter Kenyon, a anuntat ca echipa sa va refuza invitatie de a se alatura noii asociatii.

Managerul general al G14, Thomas Kurth, a declarat, marti noapte, ca planurile de extindere au fost amanate pentru a permite si altor cluburi sa fie acceptate, dar presa engleza scrie ca adevaratul motiv al amanarii este cauzat de marile cluburi europene, in urma intelegerii cu presedintele UEFA, Michel Platini, in privinta formatului Ligii Campionilor.

Oficialul UEFA se gandeste sa renunte la propunerea sa ca echipele castigatoare ale cupelor nationale sa participe in grupele Ligii Campionilor, si va permite fiecarei asociatiei membru sa decida daca un loc sa fie ocupat de o echipa venita din campionat sau din cupa. Astfel, primele trei echipe din clasamentul Premier League vor intra direct in grupele competitiei, iar echipa de pe locul 4 va disputa doua tururi preliminare.

G14 trebuia sa-si schimbe denumirea, organizarea si sa colaboreze mai strans cu UEFA, care a invitat clubul Chelsea, care nu face parte din organizatie, sa se alature Forumului de Strategie al UEFA, care va discuta luni propunerile pentru Liga Campionilor.

Unul dintre cluburile invitate sa faca parte din Asociatia Internationala a Cluburilor a fost si Steaua Bucuresti, alaturi de alte 39 de echipe europene, care vor fonda noua organizatie.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează