FOTBAL  »  Superliga  »  EXCLUSIV GSP / KAPETANOS DEZVĂLUIE LUCRURI NE ȘTIUTE DESPRE VIAȚA LUI ȘI DESPRE ÎNȚELEGEREA CU STEAUA

Pantelis Kapetanos: "Contractul îmi expiră din 6 în 6 luni"

Articol de - Publicat miercuri, 02 decembrie 2009 00:00

Grecul spune că n-a călcat aproape deloc în cluburi de cînd a ajuns în România, susţine că nu e jucător de mîna a doua şi vede în Timişoara principala contracandidată la titlu


Pe cît de bine se simte în careul adversarilor, pe atît de stingher e Kapetanos în faţa ziariştilor. La finalul derby-ului cu Vaslui a ieşit de mînă cu fiul său şi n-a dorit să dea declaraţii. Deşi fusese MVP-ul Stelei, a cedat cu greu rugăminţilor şi s-a oprit chiar lîngă maşina sa. "Ce să vă spun, că eu nu prea mă descurc în engleză. OK, sînt foarte fericit, nu vreau să plec de la Steaua", a spus grecul, după care a plecat, lăsînd în urma lui multe întrebări ale căror răspunsuri le aşteaptă fanii Stelei.

Tocmai de aceea, GSP i-a solicitat un amplu interviu, în care să vorbească despre situaţia contractuală, despre posibilitatea de a se despărţi sau de a continua cu Steaua, despre Stoichiţă, Becali şi suporteri, dar şi despre viaţa lui de noapte şi principalii contracandidaţi la titlu ai Stelei. Interviul a fost realizat prin intermediul soţiei lui "Kape", care a tradus întrebările din engleză în greacă, apoi răspunsurile în sens invers.

- Pantelis, care e secretul formei tale de acum?
- Cred că munca serioasă şi, în aceeaşi măsură, sprijinul familiei mele. Ambele au avut un rol important în ascensiunea mea.

- Dacă în iarnă ţi se va propune micşorarea salariului pentru a rămîne, vei accepta?
- Vă mulţumesc foarte mult pentru că mi-aţi pus această întrebare! Chiar voiam să clarific această situaţie. Eu am venit în vara lui 2008 şi atunci am semnat un contract pe un an cu opţiune de prelungire pe încă doi ani. În vara lui 2009, cînd trebuia să se activeze opţiunea de doi ani, mi s-a propus diminuarea salariului, lucru pe care eu nu l-am acceptat. Astfel, am căzut de acord să modificăm contractul iniţial.

- În ce sens?
- Conform înţelegerii în vigoare pe care o am cu clubul, Steaua are posibilitatea ca, la fiecare şase luni, să decidă dacă mă mai păstrează sau nu. Prima perioadă de 6 luni va expira la finalul lui decembrie, deci în ianuarie Steaua trebuie să ia o decizie în ceea ce mă priveşte: să spună dacă mă opreşte şi pentru retur sau dacă nu mai are nevoie de mine.

"Timişoara e cel mai puternic adversar!"

- Dar tu ce ai vrea, să rămîi sau să pleci?
- Vreau să le spun tuturor că îmi doresc să rămîn la Steaua, unde mă simt foarte bine.

- Care ar fi motivul principal care te-ar determina să rămîi la Steaua şi în 2010?
- Primul motiv e că e o mare bucurie şi satisfacţie să joc pentru o echipă atît de mare precum e Steaua. Al doilea motiv e că vreau să cîştig titlul de campion al României.

- Ai jucat împotriva tuturor rivalelor la titlu, care echipă ţi se pare cea mai puternică?
- Nu am jucat în meciul respectiv, dar consider că Timişoara este cea mai bună echipă dintre toate contracandidatele noastre la cîştigarea campionatului.

"Nu-mi place viaţa de noapte!"

- E vreo legătură între faptul că nu ai fost surprins deloc în cluburi de cînd ai venit în România şi eşti singurul dintre atacanţi care a dat mereu randament în ultimul an?
- Nu-mi place viaţa de noapte, astfel încît prefer să stau acasă cu familia sau să merg la o cafea, la prînz, decît să mă duc seara sau noaptea în cluburi. Nici în Grecia nu ieşeam în cluburi de noapte deoarece nu-mi plac deloc. În ceea ce priveşte a doua parte a întrebării, pot să vă răspund doar atît: cînd munceşti, eşti şi recompensat.

- Cum s-a acomodat familia ta în România?
- Prima lună a fost foarte dificilă pentru noi. Acum avem foarte mulţi prieteni şi ne simţim excelent aici. Iubim această ţară, deoarece nu sînt mari diferenţe faţă de Grecia. Printre asemănări se numără şi religia ortodoxă, dar şi multe alte lucruri. De asemenea, am întîlnit foarte mulţi greci în România.

- Cît crezi că va mai dura atmosfera încordată între suporteri şi conducerea clubului?
- Sper că în curînd se va face pace, fiindcă avem nevoie de suporteri pentru a sărbători împreună la vară titlul de campioni.

"Am venit să joc, nu să fiu ultima variantă"

- Cu cine te înţelegi cel mai bine dintre jucătorii actuali ai Stelei?
- Cu toţi. Am relaţii bune în special cu Golanski, Grzelak, Zapata şi Szekely.

- În vara lui 2008, după ce ai fost adus de Adrian Ilie, ţi s-a pus eticheta de jucător de mîna a doua. Te-a deranjat?
- Aşa m-au considerat alţii, însă eu ştiu că nu sînt un fotbalist de mîna a doua. Am venit la Steaua pentru a juca, nu pentru a fi ultima variantă. Eu am dorit să plec de la AEK Atena în iunie 2008 şi am insistat să-mi dea drumul. După ce am depăşit problemele medicale pe care le aveam la muşchii abdominali, am devenit perfect sănătos şi cu poftă mare de a juca şi de a demonstra că am valoare.


"Nu ştiu dacă aş juca vreodată la Dinamo sau la Rapid. Niciodată să nu zici niciodată, dar, cu toate acestea, Steaua este singura echipă din România la care vreau să joc, deoarece este un club uriaş"
Pantelis Kapetanos


"Stoichiţă e cel mai nimerit antrenor cu care Steaua poate lua campionatul. După părerea mea, e unul dintre cei mai buni antrenori români"
Pantelis Kapetanos


"În Europa n-am avut noroc"
Kapetanos a acceptat să explice şi de ce există o foarte mare diferenţă între randamentul său în campionat şi cel din meciurile disputate în cupele europene. În Liga I a marcat de 18 ori, în Europa o singură dată. "Încerc să dau tot ce am mai bun în fiecare meci, dar uneori mai ai nevoie şi de noroc. Am avut şansa de a înscrie şi cu Twente, şi cu Fenerbahce, însă norocul nu mi-a surîs atunci", a explicat Kapetanos.


CUM ÎL CARACTERIZEAZĂ PE STOICHIŢĂ

1. "Este un tehnician foarte apropiat de jucători, vorbeşte mereu cu noi, e lîngă noi tot timpul".

2. "E un antrenor care îţi dă încrederea necesară pentru a juca bine şi pentru a cîştiga fiecare meci".


CUM SE AUTOCARACTERIZEAZĂ

1. "Nu-mi place să vorbesc despre mine, însă cred că sînt un tip încăpăţînat, muncitor şi foarte optimist".

2. "Nu mă consider un tip norocos, dar cred că în cazul în care munceşti mult şi serios, norocul va fi de partea ta şi te va proteja"


CUM ÎL CARACTERIZEAZĂ PE BECALI

 "E un patron care îşi iubeşte foarte, foarte mult echipa. Chiar ţine cu adevărat la Steaua, iar noi, jucătorii, trebuie să facem în aşa fel încît să-l facem fericit pe patronul nostru"


20.000 de euro pe lună e salariul lui Kapetanos în Ghencea, iar Steaua îi poate prelungi contractul în ianuarie doar dacă îi oferă în continuare acelaşi cîştig


6,38 e media notelor GSP ale lui Kapetanos în actualul sezon al Ligii I, doar Zapata fiind în faţa lui, cu o medie de 6,60


"Brad Pitt" din Ghencea

Pantelis Kapetanos a dezvăluit cititorilor GSP cîteva dintre secretele nedivulgate pînă acum

- Ce îţi place să mănînci cel mai mult?
- Spaghetti cu sos.

- Dar să bei?
- Comfort, este un lichior.

- Care este locul preferat din Bucureşti?
- Parcul Herăstrău. Acolo obişnuiesc să merg des cu familia mea cînd am timp şi este frumos afară.

- Cu ce personalitate publică ai face schimb de locuri pentru o zi?
- Simplu, cu Brad Pitt. :)

- Ce ai fi vrut să devii dacă nu te făceai fotbalist?
- Mi-aş fi dorit să am propria academie de fotbal, oricum acest sport este viaţa mea.

- Care a fost cel mai important gol al carierei?
- Cel înscris în derby-ul cu Dinamo, în acel 1-1 din noiembrie 2008.

- Care consideri că este cea mai bună echipă a tuturor timpurilor?
- Manchester United!


FLASH

"Sper să ne ajute şi Fener!"

Preşedintele trupei din Ghencea, Valeriu Argăseală, mizează pe un succes al Stelei în confruntarea cu Sheriff, însă aşteaptă şi un pas greşit al olandezilor de la Twente în compania lui Fenerbahce. "Avem şanse mici să ne calificăm în primăvara europeană, însă nu renunţăm la luptă. Sper să o încurce Fenerbahce pe Twente şi, cumulat cu o victorie a noastră contra lui Sheriff, să rămînem în cărţi pentru locul doi în grupă".

"Presiunea e pe Steaua"
Jucătorii lui Sheriff nu-şi iau gîndul de la calificare şi anunţă că Steaua va avea o misiune extrem de dificilă la Tiraspol. "Presiunea e pe roş-albaştri, Sheriff nu e un nume important în Europa. Sîntem dornici de afirmare, aşa că trebuie să învingem pentru a ne putea gîndi în continuare la primăvara europeană. Oricum, e clar, Steaua e mai puternică de la venirea lui Stoichiţă", a spus fundaşul român al lui Sheriff, Constantin Arbănaş.

Ultimele noutăţi:
> George Ogăraru, fundaş Ajax: "Nu ştiu dacă mă doreşte sau nu Steaua. Cu mine nu a discutat nimeni. Tot ce îmi doresc acum este să revin în circuitul echipei naţionale. Deocamdată nu pot fi selecţionat, din moment ce nu prea prind echipa la Ajax".
> Marius Lăcătuş, antrenor FC Vaslui: "Le ţin pumnii steliştilor! Sper să cîştige cu Sheriff şi cu Twente şi să se califice mai departe. Ar fi bine să revină şi suporterii alături de echipă. Fără ei, Steaua nu reprezintă mare lucru".

Grecul spune că n-a călcat aproape deloc în cluburi de cînd a ajuns în România, susţine că nu e jucător de mîna a doua şi vede în Timişoara principala contracandidată la titlu

Pe cît de bine se simte în careul adversarilor, pe atît de stingher e Kapetanos în faţa ziariştilor. La finalul derby-ului cu Vaslui a ieşit de mînă cu fiul său şi n-a dorit să dea declaraţii. Deşi fusese MVP-ul Stelei, a cedat cu greu rugăminţilor şi s-a oprit chiar lîngă maşina sa. "Ce să vă spun, că eu nu prea mă descurc în engleză. OK, sînt foarte fericit, nu vreau să plec de la Steaua", a spus grecul, după care a plecat, lăsînd în urma lui multe întrebări ale căror răspunsuri le aşteaptă fanii Stelei.

Tocmai de aceea, GSP i-a solicitat un amplu interviu, în care să vorbească despre situaţia contractuală, despre posibilitatea de a se despărţi sau de a continua cu Steaua, despre Stoichiţă, Becali şi suporteri, dar şi despre viaţa lui de noapte şi principalii contracandidaţi la titlu ai Stelei. Interviul a fost realizat prin intermediul soţiei lui "Kape", care a tradus întrebările din engleză în greacă, apoi răspunsurile în sens invers.

- Pantelis, care e secretul formei tale de acum?
- Cred că munca serioasă şi, în aceeaşi măsură, sprijinul familiei mele. Ambele au avut un rol important în ascensiunea mea.

- Dacă în iarnă ţi se va propune micşorarea salariului pentru a rămîne, vei accepta?
- Vă mulţumesc foarte mult pentru că mi-aţi pus această întrebare! Chiar voiam să clarific această situaţie. Eu am venit în vara lui 2008 şi atunci am semnat un contract pe un an cu opţiune de prelungire pe încă doi ani. În vara lui 2009, cînd trebuia să se activeze opţiunea de doi ani, mi s-a propus diminuarea salariului, lucru pe care eu nu l-am acceptat. Astfel, am căzut de acord să modificăm contractul iniţial.

- În ce sens?
- Conform înţelegerii în vigoare pe care o am cu clubul, Steaua are posibilitatea ca, la fiecare şase luni, să decidă dacă mă mai păstrează sau nu. Prima perioadă de 6 luni va expira la finalul lui decembrie, deci în ianuarie Steaua trebuie să ia o decizie în ceea ce mă priveşte: să spună dacă mă opreşte şi pentru retur sau dacă nu mai are nevoie de mine.

"Timişoara e cel mai puternic adversar!"

- Dar tu ce ai vrea, să rămîi sau să pleci?
- Vreau să le spun tuturor că îmi doresc să rămîn la Steaua, unde mă simt foarte bine.

- Care ar fi motivul principal care te-ar determina să rămîi la Steaua şi în 2010?
- Primul motiv e că e o mare bucurie şi satisfacţie să joc pentru o echipă atît de mare precum e Steaua. Al doilea motiv e că vreau să cîştig titlul de campion al României.

- Ai jucat împotriva tuturor rivalelor la titlu, care echipă ţi se pare cea mai puternică?
- Nu am jucat în meciul respectiv, dar consider că Timişoara este cea mai bună echipă dintre toate contracandidatele noastre la cîştigarea campionatului.

"Nu-mi place viaţa de noapte!"

- E vreo legătură între faptul că nu ai fost surprins deloc în cluburi de cînd ai venit în România şi eşti singurul dintre atacanţi care a dat mereu randament în ultimul an?
- Nu-mi place viaţa de noapte, astfel încît prefer să stau acasă cu familia sau să merg la o cafea, la prînz, decît să mă duc seara sau noaptea în cluburi. Nici în Grecia nu ieşeam în cluburi de noapte deoarece nu-mi plac deloc. În ceea ce priveşte a doua parte a întrebării, pot să vă răspund doar atît: cînd munceşti, eşti şi recompensat.

- Cum s-a acomodat familia ta în România?
- Prima lună a fost foarte dificilă pentru noi. Acum avem foarte mulţi prieteni şi ne simţim excelent aici. Iubim această ţară, deoarece nu sînt mari diferenţe faţă de Grecia. Printre asemănări se numără şi religia ortodoxă, dar şi multe alte lucruri. De asemenea, am întîlnit foarte mulţi greci în România.

- Cît crezi că va mai dura atmosfera încordată între suporteri şi conducerea clubului?
- Sper că în curînd se va face pace, fiindcă avem nevoie de suporteri pentru a sărbători împreună la vară titlul de campioni.

"Am venit să joc, nu să fiu ultima variantă"

- Cu cine te înţelegi cel mai bine dintre jucătorii actuali ai Stelei?
- Cu toţi. Am relaţii bune în special cu Golanski, Grzelak, Zapata şi Szekely.

- În vara lui 2008, după ce ai fost adus de Adrian Ilie, ţi s-a pus eticheta de jucător de mîna a doua. Te-a deranjat?
- Aşa m-au considerat alţii, însă eu ştiu că nu sînt un fotbalist de mîna a doua. Am venit la Steaua pentru a juca, nu pentru a fi ultima variantă. Eu am dorit să plec de la AEK Atena în iunie 2008 şi am insistat să-mi dea drumul. După ce am depăşit problemele medicale pe care le aveam la muşchii abdominali, am devenit perfect sănătos şi cu poftă mare de a juca şi de a demonstra că am valoare.

"Nu ştiu dacă aş juca vreodată la Dinamo sau la Rapid. Niciodată să nu zici niciodată, dar, cu toate acestea, Steaua este singura echipă din România la care vreau să joc, deoarece este un club uriaş"
Pantelis Kapetanos

"Stoichiţă e cel mai nimerit antrenor cu care Steaua poate lua campionatul. După părerea mea, e unul dintre cei mai buni antrenori români"
Pantelis Kapetanos

"În Europa n-am avut noroc"
Kapetanos a acceptat să explice şi de ce există o foarte mare diferenţă între randamentul său în campionat şi cel din meciurile disputate în cupele europene. În Liga I a marcat de 18 ori, în Europa o singură dată. "Încerc să dau tot ce am mai bun în fiecare meci, dar uneori mai ai nevoie şi de noroc. Am avut şansa de a înscrie şi cu Twente, şi cu Fenerbahce, însă norocul nu mi-a surîs atunci", a explicat Kapetanos.

CUM ÎL CARACTERIZEAZĂ PE STOICHIŢĂ

1. "Este un tehnician foarte apropiat de jucători, vorbeşte mereu cu noi, e lîngă noi tot timpul".

2. "E un antrenor care îţi dă încrederea necesară pentru a juca bine şi pentru a cîştiga fiecare meci".

CUM SE AUTOCARACTERIZEAZĂ

1. "Nu-mi place să vorbesc despre mine, însă cred că sînt un tip încăpăţînat, muncitor şi foarte optimist".

2. "Nu mă consider un tip norocos, dar cred că în cazul în care munceşti mult şi serios, norocul va fi de partea ta şi te va proteja"


CUM ÎL CARACTERIZEAZĂ PE BECALI

 "E un patron care îşi iubeşte foarte, foarte mult echipa. Chiar ţine cu adevărat la Steaua, iar noi, jucătorii, trebuie să facem în aşa fel încît să-l facem fericit pe patronul nostru"

20.000 de euro pe lună e salariul lui Kapetanos în Ghencea, iar Steaua îi poate prelungi contractul în ianuarie doar dacă îi oferă în continuare acelaşi cîştig

6,38 e media notelor GSP ale lui Kapetanos în actualul sezon al Ligii I, doar Zapata fiind în faţa lui, cu o medie de 6,60

"Brad Pitt" din Ghencea

Pantelis Kapetanos a dezvăluit cititorilor GSP cîteva dintre secretele nedivulgate pînă acum

- Ce îţi place să mănînci cel mai mult?
- Spaghetti cu sos.

- Dar să bei?
- Comfort, este un lichior.

- Care este locul preferat din Bucureşti?
- Parcul Herăstrău. Acolo obişnuiesc să merg des cu familia mea cînd am timp şi este frumos afară.

- Cu ce personalitate publică ai face schimb de locuri pentru o zi?
- Simplu, cu Brad Pitt. :)

- Ce ai fi vrut să devii dacă nu te făceai fotbalist?
- Mi-aş fi dorit să am propria academie de fotbal, oricum acest sport este viaţa mea.

- Care a fost cel mai important gol al carierei?
- Cel înscris în derby-ul cu Dinamo, în acel 1-1 din noiembrie 2008.

- Care consideri că este cea mai bună echipă a tuturor timpurilor?
- Manchester United!

FLASH

"Sper să ne ajute şi Fener!"
Preşedintele trupei din Ghencea, Valeriu Argăseală, mizează pe un succes al Stelei în confruntarea cu Sheriff, însă aşteaptă şi un pas greşit al olandezilor de la Twente în compania lui Fenerbahce. "Avem şanse mici să ne calificăm în primăvara europeană, însă nu renunţăm la luptă. Sper să o încurce Fenerbahce pe Twente şi, cumulat cu o victorie a noastră contra lui Sheriff, să rămînem în cărţi pentru locul doi în grupă".

"Presiunea e pe Steaua"
Jucătorii lui Sheriff nu-şi iau gîndul de la calificare şi anunţă că Steaua va avea o misiune extrem de dificilă la Tiraspol. "Presiunea e pe roş-albaştri, Sheriff nu e un nume important în Europa. Sîntem dornici de afirmare, aşa că trebuie să învingem pentru a ne putea gîndi în continuare la primăvara europeană. Oricum, e clar, Steaua e mai puternică de la venirea lui Stoichiţă", a spus fundaşul român al lui Sheriff, Constantin Arbănaş.

Ultimele noutăţi:
> George Ogăraru, fundaş Ajax: "Nu ştiu dacă mă doreşte sau nu Steaua. Cu mine nu a discutat nimeni. Tot ce îmi doresc acum este să revin în circuitul echipei naţionale. Deocamdată nu pot fi selecţionat, din moment ce nu prea prind echipa la Ajax".
> Marius Lăcătuş, antrenor FC Vaslui: "Le ţin pumnii steliştilor! Sper să cîştige cu Sheriff şi cu Twente şi să se califice mai departe. Ar fi bine să revină şi suporterii alături de echipă. Fără ei, Steaua nu reprezintă mare lucru".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (29)
 •  02 Decembrie 2009, 18:13

Sper din toata inima sa ramai la STEAUA si in retur,chiar avem nevoie de tine,esti un atacant de clasa,FORTA STEAUA!!

 •  02 Decembrie 2009, 17:04

Respect Kapetanos, cu siguranta iti meriti banii, poate chiar mai mult. Sper sa nu se renunte la tine deoarece nu cred ca va mai avea Steaua vreun atacant asa bun multa vreme de acum incolo. Mult succes echipelor romanesti diseara, 12 puncte...sper :)

 •  02 Decembrie 2009, 13:47

ma bucur pt Kapetanos ca e vazut bine -oricum merita- dar mai tare ma bucur sa revad mesaje de la adevaratii fani ai stelei! ne gasim diseara dupa meci sa comentam victoria de la Tiraspol :) Kape- una boaba plasata in mijlocul centrului cercului circumscris unghiului drept din partea dorso-ventrala din ba!!!! la vinclu ba ai auzit? :)) Forza Steaua!!

Vezi toate comentariile (29)
Comentează