FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Paszkany îşi avertizează jucătorii înainte de startul campionatului: "Încă o ruşine? De neacceptat!”

Arpad Paszkany
Arpad Paszkany

Articol de GSP - Publicat luni, 13 iunie 2011 00:00 / Actualizat luni, 13 iunie 2011 11:43

Şeful clujenilor spune că ar fi trebuit să-i amendeze pe fotbaliştii săi cu 50 la sută din valoarea contractelor, după contraperformanţa din sezonul trecut.


Paszkany aşteaptă de la jucătorii săi să revină în prim-planul Ligii 1. CFR a făcut bilanţul celui mai slab campionat din istoria recentă: un loc 10 în clasament şi ratarea participării în Europa. Măsurile au venit imediat. Feroviarii au dat afară 13 jucători, şase în iarnă, şapte acum, iar Paszkany i-a amendat drastic pe cei rămaşi.

"Jucătorii au fost penalizaţi, după caz, cu sume cuprinse între 10 şi 25 la sută din valoarea contractelor lor. După contraperformanţa din campionatul trecut, o amendă de bun -simţ ar fi depăşit jumătate din salariile lor. Sîntem campioana care a terminat stagiunea 2010-2011 în cea mai umilitoare postură. Nu cred că mai există în Europa o echipă campioană care să fi terminat următorul sezon pe 10. Nu mai accept aşa ceva. Am făcut din nou transferuri în speranţa că lucrurile se vor schimba", a spus Paszkany.

"Gabi Mureşan poate pleca!"
Gabi Mureşan, căpitanul "naţionalei", la Asuncion, a fost singurul jucător care a contestat public decizia conducerii de a-l amenda cu un sfert din valoarea contractului. Jucătorul e gata să-şi depună memoriu, pentru a pleca liber. Paszkany zice că nu are nici o şansă. "Am mai spus-o, el e ultimul care ar trebui să protesteze. De ce n-a făcut-o şi în momentul în care i s-a triplat contractul? Aşteptam de la el o altă conduită şi mentalitate, în vestiar. Cît despre plecare, o poate face pentru o ofertă corespunzătoare. E sub contract cu CFR. Deşi se crede atît de preţios, vă spun eu că nu e deloc bătaie pentru transferul său", a spus Paszkany.

6 jucători a adus CFR în această vară: brazilienii Ronny, Renan Garcia, Weldon şi Lionn, portughezul Camora şi senegalezul Sougou


Patru reveniri
Paszkany a declarat că aşteaptă revenirea în forţă a jucătorilor care au ratat returul campionatului trecut din cauza accidentărilor, atacanţii De Zerbi şi Kapetanos şi fundaşii Edimar şi Maftei. "Putem vorbi chiar de încă patru transferuri, pe lîngă cele şase perfectate deja. Îi aştept în formă maximă pe cei care ne-au lipsit mult în 2011", a spus Paszkany. Sougou, Ronny, Lionn, Renan şi Camora au ajuns aseară la Cluj, iar azi se vor antrena sub comanda lui Jorge Costa.

Vine Goian?
Presa italiană anunţă că stoperul Dorin Goian va pleca de la Palermo în această vară, clubul din Sicilia avînd variante mai bune pentru centrul defensivei. Site-ul tuttomercato.web a dezvăluit faptul că Goe e dorit de CFR Cluj şi Dinamo, dar şi de Siena. Vişiniii vor să aducă şi un fundaş central în acest mercato, iar Goian e un jucător despre care Iuliu Mureşan a declarat în repetate rînduri că l-ar aduce la Cluj.

Costa a venit la Cluj cu familia
Portughezul Jorge Costa a ajuns sîmbătă seara la Cluj, însoţit de soţia sa, Maria, şi de cei doi copii, Guilermo şi Salvador. Tehnicianul a insistat să vină alături de familie în România, după ce acum şase luni şi-a dat demisia de la Academica Coimbra, motivînd probleme personale. În fapt, antrenorul a luat o pauză tocmai pentru a încerca să-şi salveze căsnicia.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
silvercloud
silvercloud  •  14 Iunie 2011, 02:08

Bai, astia care nu aveti echipa in prima divizie, nu va mai dati atat cu parerea... Mai bine du-te si ia-l de gusa pe Jabba al vostru si mai faceti o revolutie la Timisoara!! Succes Sorin...PA !!!

gyuszika
gyuszika  •  13 Iunie 2011, 17:57

mai cfr 16 ce destept esti !!!

cfr16
cfr16  •  13 Iunie 2011, 12:48

Gabi Muresan e unul dintre cei mai buni jucatori ai nostri!!!sa'ti fie rusine asa ai facut si cu tony,edi lista e lunga rusine pt modul in care tratezi jucatorii care mai pun s suflet cand joaca!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează