FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN

Un argentinian în Liga 1: „Dacă merg la Iași, parcă merg la Buenos Aires. Vezi Ferrari, Lamborghini, apoi două căruțe”

Patricio Matricardi a rămas impresionat de contrastele din țara noastră
Patricio Matricardi a rămas impresionat de contrastele din țara noastră

Articol de GSP - Publicat luni, 06 decembrie 2021 18:47 / Actualizat luni, 06 decembrie 2021 18:50

Într-un interviu pentru Libertatea, argentinianul Patricio Matricardi, căpitanul celor de la Gaz Metan Mediaș, a vorbit despre cum i se pare România și ce îi place/nu îi place aici. 

În vârstă de 27 de ani, Patricio Matricardi a rămas impresionat de contrastele din țara noastră, dar spune că România e o țară interesantă, care îi place. 

Presa internațională anunță: „Dennis Man a semnat cu Galatasaray”
STRANIERI
Presa internațională anunță: „Dennis Man a semnat cu Galatasaray”

Patricio Matricardi: „O bilă gri pentru trafic”

„Nota 9 pentru România. Îmi place țara datorită oamenilor, care sunt sufletiști. O bilă gri este traficul. Eu ca să merg la Buenos Aires, fac trei ore aproximativ până la Barcelona, Paris sau Roma, apoi alte 14 ore până în Argentina. Aici, dacă mergi până la Botoșani sau Iași, parcă trebuie să ajungi la Buenos Aires, faci mult cu autocarul. OK, nu chiar atât, dar stai o zi pe drum. 

12 miide kilometri sunt între Mediaș și Buenos Aires, acolo unde are Matricardi casă

Știm tradițiile din România, mai ales că nu sunt foarte diferite de ale noastre. Totuși, n-aș tăia porcul. Cu toate că-mi place carnea lui, ne apropiem ca fel de a mânca. Mie îmi place mămăliga cu smântână, cel mai mult. Să iasă aburi! 

„Nu. Lipsa autostrăzilor, e de ajuns. Dar am înțeles că nici vouă nu vă plac. Ciudate drumuri, mai ales când treci prin sate, e o viață total altfel decât la București sau la Sibiu. Adică poți vedea într-o oră, două, mașini Ferrari sau Lamborghini, apoi căruțe cu cai și vaci. Dar, repet, îmi place România”, a explicat Patricio Matricardi.

Un argentinian în Liga 1: „Dacă merg la Iași, parcă merg la Buenos Aires. Vezi Ferrari, Lamborghini, apoi două căruțe”
Patricio Matricardi, alb

Eu sunt pro-vaccinare, m-am imunizat în România, sincer, nu-i înțeleg pe cei ce sunt împotrivă. Dar, indiferent de situație, cred că vor mai fi 2-3 ani de chin. Văd că a apărut o tulpină nouă, din Africa, probabil va mai veni una din China sau din cine știe ce țară, o să mai stăm cu sufletul la gură o bună perioadă. Încerc să nu citesc, sper ca soția să aibă o naștere ușoară și ea, și copilul să fie sănătoși. Mi-ar plăcea să văd undeva în timp cum mă plimb cu cea mică de mână, sper fără mască, fără frici, să se joace cu copiii. 
- Patricio Matricardi

Citește și: 

Conducerea de la UTA nu recunoaște eșecul împotriva lui FCSB: „Noi am câștigat”

Ouch! Real Madrid a ratat un superstar, care a ajuns apoi la Barcelona: „N-au crezut în mine”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează