FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - VIITORUL, DUMINICĂ, 20:45, DIGI, TELEKOM, LOOK, GSP.RO

Pericol major pentru Viitorul » Două mari motive pentru care echipa lui Hagi nu trebuie să piardă cu CFR Cluj!

Anul trecut, clujenii n-au reușit să-i încurce în ultima etaopă pe constănțeni, care au devenit campioni // FOTO: Raed Krishan
Anul trecut, clujenii n-au reușit să-i încurce în ultima etaopă pe constănțeni, care au devenit campioni // FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 17 mai 2018 17:38

Care sunt motivele pentru care Viitorul ar trebui să lupte duminică cu CFR Cluj: bani mai mulți din drepturi TV și asigurarea locului de Europa League, pe care l-ar putea pierde în favoarea Astrei.

  • Viitorul - CFR Cluj se joacă duminică, de la ora 20:45. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV Digi Sport, TV Telekom Sport și Look TV. 

Becali se bazează pe reputația lui Hagi în ultima etapă. Gică are un nume prea mare ca să-și permită să se dea la o parte din calea CFR, crede Gigi. Pe lângă motivul acesta, al onoarei, Viitorul trebuie să joace serios pentru trei obiective concrete.

Riscul principal pentru constănțeni e să piardă biletul de Europa League. Dacă ei pierd la Cluj, Craiova ia măcar un punct cu Poli Iași și Astra o bate pe Steaua, ai lui Hagi pică pe 5. Și nu participă în Europa League dacă Astra obține licența la TAS. Comisia de licențiere din România le-a refuzat licența giurgiuvenilor din cauza unei datorii de 20.000 de euro către un fost jucător, cu care pierduseră un proces la FIFA.

Federația internațională indicase un cont în care trebuia plătită datoria, Astra a trimis banii în alt cont și susține că nu se putea proceda altfel, întrucât salariul era de plătit în lei, conform contractului, nu în contul de euro indicat de FIFA. Fosta campioană speră că Tribunalul de la Lausanne îi va da dreptate și o va primi în Europa League. E un scenariu în care trebuie să se alinieze mai multe condiții pentru ca Viitorul să rămână pe dinafară, dar nu e imposibil.

FCSB ar putea pierde cu Astra și dacă își va pierde motivația când ar afla că la Cluj ar conduce CFR devreme. Steliștii s-ar lămuri atunci că au pierdut titlul. Iar succesul Astrei ar deveni periculos pentru Hagi.

Își pot simplifica vara

Scenariul extrem pentru constănțeni nu constituie unicul motiv să joace serios duminică seară, mai conține un obiectiv clar: un culoar mai simplu în Europa League. România are 3 locuri, repartizate pe primele trei tururi preliminare. Câștigătoarea Cupei va intra în turul al treilea, vicecampioana, în turul al doilea, următoarea va fi în competiție încă din primul tur.

Cum finala Cupei va fi Craiova-Hermannstadt, locul european o să fie rezervat tot pentru campionat, întrucât sibienii nu au licență de Europa League. Dacă pică pe 4, Viitorul intră în EL din prima fază preliminară și își dă peste cap și vacanța, și perioada de pregătire, din moment ce manșa întâi din competiție e programată pe 12 iulie, foarte devreme. Locul 3 îi permite să spere că nu va lua Craiova Cupa, o condiție ca Viitorul să capete dreptul de a participa din turul al doilea în Europa, programat cu două săptămâni mai târziu. 


*Click pe imagine pentru zoom!

Dacă nu ia Craiova Cupa, locul 2 din Liga 1 preia statutul câștigătoarei Cupei. Pentru că Hermannstadt nu va ocupa un loc european nici dacă va lua trofeul, neavând licență, poziția a 4-a din campionat merge și ea în Europa League, pe culoarul cel mai prost disponibil.

Vezi și:  Anunțul CATEGORIC al lui Hagi care dinamitează meciul decisiv cu CFR Cluj!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (70)
519390434920818
Foto-video Lucian Ciobanu  •  19 Mai 2018, 21:23

cum vă ascundeți in spatele tastaturii...EȘTI PREA MIC PENTRU MINE! DUMNEZEU SĂ TE AIBĂ IN PAZĂ!

valiza.epo
valiza.epo  •  18 Mai 2018, 07:59
Postat de para.para pe 17 Mai 2018, 23:03

Astia de la hartie nu iau in calcul ca echipa lor poate ca castige meciul cu Astra de la Giurgiu, dar CFR-ul sa dea golul victoriei in minutele de prelungiri, exact asa cum face echipa lor.

Viitorul a jucat recent, acasa, cu CFR. Si a fost dominata mult mai clar decat arata scorul cu care a pierdut! S-a dat deoparte Hagi si la acel meci?! Daca da, de ce nu ar face la fel si acum? Ca sa poate sa mearga Becali la TAS!!

valiza.epo
valiza.epo  •  18 Mai 2018, 07:56

Vazand minunile ce arap in presa ma gandesc... oare CFR Cluj mai intra pe teren pentru meciul cu Viitorul?!? Se pare ca ei nu conteaza in aceasta problema. Se vorbeste doar de interesul Viitorului, al FCSB, al Astrei, al Craiovei... Am impresia ca CFR Cluj nici nu exista!!

Vezi toate comentariile (70)
Comentează