FOTBAL  »  Superliga  »  PROPUNERE

Planul-șoc al UEFA produce controverse în Liga 1: Astra s-ar califica și ea în Europa League. Dar ce face Craiova?

Cum Viitorul a căzut în play-out, CS Universitatea Craiova i-ar lua probabil locul în Europa. foto: Facebook Craiova
Cum Viitorul a căzut în play-out, CS Universitatea Craiova i-ar lua probabil locul în Europa. foto: Facebook Craiova

Articol de - Publicat miercuri, 22 aprilie 2020 10:21

Dacă s-ar ține cont de coeficientul UEFA, Viitorul s-ar califica în Europa League. Dar, cum echipa lui Gică Hagi a căzut în play-out, CS Universitatea Craiova i-ar lua probabil locul.

Dacă s-ar aplica acest plan, al calificării după coeficientul UEFA, iar CFR Cluj ar ajunge în Europa League, ar rămâne încă două locuri de ocupat pentru Europa League. 

Unul ar fi clar și nu ar supăra pe nimeni: Astra este următoarea echipă românească în clasamentul realizat potrivit coeficientului UEFA. Are 9.500 de puncte și este pe locul 131 la general. Oricum, este a patra în Liga 1 în acest moment. 

Craiova i-ar lua fața Viitorului

După ea, apare Viitorul în ierarhia stabilită de forul continental. Pe poziția 197, cu 5.500 de puncte. Iar Craiova este pe 225 (5.000p). 

Cum Viitorul a căzut însă în play-out în actualul sezon, cea mai simplă soluție ar fi calificarea Craiovei (locul 3 în Liga 1) în Europa League. Alături de CFR Cluj și Astra.

Dacă nu se va decide doar în funcție de coeficientul UEFA. Și atunci, Viitorul se va califica în EL de pe locul 7. Iar Craiova ar ieși din Europa.

Citește și alte știri despre Liga 1:

Bombă la UEFA! Scenariul incendiar care ar face ca FCSB să se califice în Liga Campionilor, iar CFR Cluj să cadă în Europa League

DINAMO. Nici ei nu știu ce vor: detalii incredibile de la negocierile dintre Negoiță și ADPD: voiau să plătească banii într-un deceniu!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
bestfox
bestfox  •  22 Aprilie 2020, 13:35

Nu ati inteles nimic. Se va tine cont de clasamentele omologate si inaintate de fiecare federatie dar Uefa va invita cateva echipe in plus in preliminarii in functie de coeficient. De exemplu Atletico Madrid care e pe 6 ar putea fi invitata in Champions League daca la Liga nu se reia sau Atletico termina sub locul 4.

firaldo
firaldo  •  22 Aprilie 2020, 11:42

"Planul-șoc al UEFA " Care plan oameni buni?Nu sunteti normali?Propunerea asta a venit de la o singura federatie,Kazahstan,iar Ceferin a refuzat-o din start,care Dumnezeu plan al UEFA,cat puteti sa va umiliti pentru cateva vizualizari?Domnule Ioanitoaia daca ar vede ce ai facut din acest ziar s-ar rascoli in mormant marele Chirila.

alexbibirica1
alexbibirica1  •  22 Aprilie 2020, 11:13
Postat de adi_stelistul pe 22 Aprilie 2020, 11:11

Propun sa faceti o analiza cu distribuirea echipelor in cupele europene daca UEFA decide sa foloseasca alt criteriu pentru stabilirea acestora. De pilda capacitatea stadioanelor. Culoarea tricourilor. Marimea jambierelor. Tunsoarea jucatorilor. Etc.

sau finantarea de catre un minister de aparare al unei tari pentru o echipa de fotbal amatoare care se doreste a fi echipa profesionista, echipa infiintata in 2017 , care joaca la nivel de amatori.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close