FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Platini are simpatii româneşti » Îşi desena 10-le lui Hagi pe spate

După ce le-a fost adversar într-un amical, Platini va fi coleg de atac cu Marius Niculae şi Ionel Dănciulescu.
După ce le-a fost adversar într-un amical, Platini va fi coleg de atac cu Marius Niculae şi Ionel Dănciulescu.

Articol de - Publicat sambata, 18 februarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 17 februarie 2012 21:45

Platini a mărturisit că printre idolii copilăriei sale a fost şi ”Regele”, sperînd să ajungă fotbalist mare ca unul dintre clasicii anilor '90.

Ultimul sosit în "haită", Michel Platini, a depănat ieri amintiri despre copilăria sa: "Cînd eram mic îmi plăceau Ronaldo, «Fenomenul», dar, mai ales, Hagi. Serios. De la Mondialul american, din 1994. Ador fotbaliştii de modă veche. Îmi spuneam că vreau să fiu şi eu ca ei, ca Ronaldo, ca Romario, ca Hagi. Îmi plăcea de român pentru că urmăream mijlocaşii şi-mi scriam pe spatele tricourilor numărul 10, al lui Hagi. Un fotbalist mare, deosebit. Mi-a mai plăcut de Hristo Stoichkov, iar mai tîrziu de Zidane. Acum, îl apreciez pe Cristiano Ronaldo, pe care-l văd drept un fotbalist complet, peste Messi. Cel mai frumos joc îl are Barcelona, însă cel mai mare antrenor este «The Special One» Mourinho".

Brazilianul de 28 de ani a declarat ieri că refuză să fie mediocru şi a avertizat: "Eu nu am venit să fiu locul 2 sau locul 3. Am ales Dinamo ca să fiu campion! Şi muncesc alături de colegi pentru asta. Aici grupul e unit, muncesc alături de cei mai bun, aşa vom progresa. Deja mă simt ca acasă, toţi au fost buni cu mine. Joc oriunde, nu doar atacant. Îmi place să pasez, să ajut din dreapta, din stînga, din centru. Dacă nu marchez, dau pase decisive".

Ce-l enervează
Ce-l supără pe Michel? "Cînd mi se spune că eu nu sînt Michel Platini, francezul. Păi, nici nu vreau să fiu! Nu vreau! Şi n-o să fiu niciodată ca el. Eu vreau să fiu Platini, brazilianul. Cînd eram mai mic nu spuneam niciodată că mă cheamă Platini. Eram doar Michel. Mi-ar plăcea să-l întîlnesc într-o zi pe preşedintele UEFA. Să facem o poză şi să i-o dăruiesc tatălui meu, mare fan al francezului".

Prieten cu "duşmanii"
Pancu i-a vorbit frumos despre România şi despre Dinamo, rapidistul chiar declarînd pentru Gazetă: "Sper ca Michel să se acomodeze în Liga 1, dar mai spre vară încolo, să nu ne facă seri amare. E un foarte bun fotbalist". Platini a replicat, amical: "Daniel este mare sportiv şi mare om. Am vorbit puţin săptămîna trecută, chiar înainte să mă transfer la Dinamo. Mai am un prieten în România, pe Weldon, de la CFR Cluj. Culmea, toţi trei ne vom lupta pentru acelaşi titlu, de campion".

"Ştiu că Steaua e marea noastră rivală. N-am văzut meciul cu Twente pentru că nu-mi place să mă uit la partidele rivalilor. De ce? Nu ştiu, nu-mi place şi gata!" (Michel Platini, atacant Dinamo)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
fcgeo
fcgeo  •  18 Februarie 2012, 19:57
Postat de tipy pe 18 Februarie 2012, 14:13

daca il cheama platini, nu inseamna ca sie sa si joace. este doar un jucator mediocru, un alt transfer mediocru al lui dinamo, care oricum va castiga titlul (stie ea cum). asa ca nu mai motivati rezultatele obtinute de dinamo, motivand aducerea de jucatori ca asta

POATE CA AI DREPTATE ,DAR MA TEM CA O SA TE CONTRAZICA SI ASTA CHIAR IN MECIUL DIRECT.

tipy
tipy  •  18 Februarie 2012, 14:13

daca il cheama platini, nu inseamna ca sie sa si joace. este doar un jucator mediocru, un alt transfer mediocru al lui dinamo, care oricum va castiga titlul (stie ea cum). asa ca nu mai motivati rezultatele obtinute de dinamo, motivand aducerea de jucatori ca asta

muzzacri
muzzacri  •  18 Februarie 2012, 11:41

Nu aveti ce pierde, incercati ! Google castiga miliarde de dolari anual din reclama fara sa imparta nimic cu noi. Insa din 9 aprilie 2012, noul motor de cautare WAZZUB va oferi 50% din profituri utilizatorilor!!! Pentru aceasta trebuie doar sa va inregistrati. Daca veti invita si alte persoane castigul dvs. va spori pe masura. Inscrierile se fac doar pana pe 9 aprilie 2012 , numai pe baza de invitatii de la alte persoane inscrise deja. Cei interesati pot accesa linkul-invitatie de mai jos pentru inscriere signup.wazzub.info/?lrRef=0e3558a0

Vezi toate comentariile (15)
Comentează