FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Poarta rămîne goală în Ghencea » Tătăruşanu spre Napoli

Articol de GSP - Publicat sambata, 18 iunie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 17 iunie 2011 22:49

Fosta adversară a Stelei din Europa League oferă 3 milioane de euro pentru titularul ”naţionalei”. Favorit să-l înlocuiască pe "Tătă" e Pantelimon, de la Timişoara.


Steaua a plecat ieri în primul cantonament al verii fără Ciprian Tătăruşanu! Portarul de 25 de ani este în vacanţă după ce a participat cu echipa naţională la turneul din America de Sud şi aşteaptă să vadă dacă vreuna dintre ofertele pe care le are din Serie A se vor concretiza. Cel dintîi nume vehiculat a fost cel al lui Lazio, clubul din capitala Italiei căutînd un portar valoros pentru a-l înlocui pe Muslera, ca şi vîndut la Galatasaray.

Ieri, o altă formaţie importantă din Italia a intrat în lupta pentru goalkeeperul Stelei. E vorba de Napoli, care e gata să ofere 3 milioane de euro în schimbul lui Tătăruşanu. Adică dublul sumei plătite de Gigi Becali în decembrie 2008 pentru a-l lua pe Ciprian de la Gloria Bistriţa.

În cantonament, o rezervă şi un copil
Ronny Levy va avea la dispoziţie în primul stagiu de pregătire numai doi portari: pe Răzvan Stanca (31 de ani) şi pe Valentin Cojocaru (15 ani). Primul a fost sezonul trecut rezerva lui Tăturşanu, el evoluînd într-o singură partidă în sezonul de primăvară, în Cupa României, în meciul tur din semifinale cu FC Braşov (0-0). Puştiul Cojocaru este marele pariu al trupei din Ghencea pentru postul de portar. El a bifat deja cîteva minute la prima echipă, în amicalul cu Dacia Chişinău (4-0), din luna martie.

Lung jr. e şi el o variantă
Dacă vor rămîne fără Tătăruşanu, oficialii stelişti au gata lista cu înlocuitori. Ambii sînt colegii lui Tătăruşanu de la echipa naţională: Costel Pantilimon (24 de ani) şi Silviu Lung junior (22 de ani). Pentru Pantilimon, Poli Timişoara solicită 1,5 milioane de euro, în timp ce Lung junior ar fi mai accesibil. Situaţia lui Panti depinde foarte mult şi de Comitetul Executiv al FRF de luni, acolo unde va fi decisă soarta lui Poli. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul lui Bourceanu, un al jucător de pe Bega pe care roş-albaştrii îl au în vizor pentru un transfer.

Au portari old-boys
Trupa napoletană, care va evolua direct în grupele Champions League sezonul viitor, are trei goalkeeperi în lot: De Sanctis, Iezzo şi Gianello. Primul e titular incontestabil, însă are 34 de ani. Iezzo e rezerva şi este şi mai în vîrstă decît De Sanctis, el avînd 38 de ani. Gianello este de 7 sezoane la Napoli, dar a ajuns şi el la o vîrstă respectabilă, 35 de ani!

47 de meciuri a evoluat Tătăruşanu în toate competiţiile din sezonul trecut, fiind cel mai folosit jucător al roş-albaştrilor

5,97 a fost media notelor obţinute de Tătăruşanu sezonul trecut, fiind al patrulea în acest top după Tănase, Gardoş şi Geraldo

O nouă casă: la Piteşti
După ce joi a anunţat că Steaua îşi va disputa meciurile de pe teren propriu la Buzău, ieri Gigi Becali a vorbit despre posibilitatea ca echipa să evolueze la Piteşti: "Dacă cei din oraş îmi creează condiţii şi nu-mi cer bani mai mulţi, atunci vom juca acolo. Lumea din Trivale iubeşte Steaua, sută la sută vom juca acolo!". Primarul din Piteşti, Sorin Pendiuc, a anunţat şi el: "Aproape sigur echipa din Ghencea va juca pe stadionul nostru!".

Matei e fan Duarte
Noul fundaş dreapta al Stelei, Gabi Matei, are un idol chiar din Liga 1, pe rapidistul Rui Duarte: "Îmi place de Duarte, este un fotbalist foarte bun!". Fundaşul de 21 de ani a vorbit şi despre viitorul său la Steaua: "Am venit să joc titular. Ştiu că la început îmi va fi puţin mai greu, dar sper să mă adaptez repede. Nu sînt un jucător cu probleme medicale, doar ghinionul a făcut să am unele necazuri medicale!", a spus jucătorul pe care roş-albaştrii au plătit 675.000 de euro.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
adi2272
adi2272  •  18 Iunie 2011, 13:27
Postat de vladutz13 pe 18 Iunie 2011, 03:10

Decat Pantilimon, prefer de 10 ori pe Silviu Lung Jr!!! E la alt nivel si poate progresa enorm!!!

corect Comentariul tău...

cj.07.cfr
cj.07.cfr  •  18 Iunie 2011, 13:20

"Poarta rămîne goală în Ghencea"? Si ce mai conteaza, din moment ce Steaua se muta la Buzau/Pitesti?...

nelu_s
nelu_s  •  18 Iunie 2011, 13:09

mi-ar pare rau daca ar pleca tatarusanu, cel mai bun portar din romania, dar daca ar ajunge in italia ar avea un viitor bun... cei mai buni pleaca, asa ramana romania fara jucatori si nu putem da inainte

Vezi toate comentariile (14)
Comentează