FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - CEAHLĂUL 1-1

Poftiţi la sushi! Dinamo îl vrea pe Takayuki, japonezul căpitan la Astra

Takayuki Seto, Takayuki, Astra
Takayuki Seto, Takayuki, Astra

Articol de - Publicat miercuri, 10 martie 2010 00:00

Mijlocaşul Takayuki Seto se află pe lista dinamoviştilor pentru un transfer la finalul campionatului
Takayuki circulă cu bicicleta (video)

Dinamo a început să pună lupa pe Liga I şi e în căutare de jucători pentru următorul sezon. Deşi are 6 mijlocaşi centrali, de profil defensiv, N'Doye, Mărgăritescu, Boştină, Rus, Kone şi Daminuţă, "cîinii" îl au în vizor pe Takayuki Seto, de la Astra Ploieşti. Asta deoarece din actualii mijlocaşi ar putea rămîne maximum doi din vară: Mărgăritescu şi Kone. Boştină şi N'Doye sînt la final de contract, lui Daminuţă îi expiră împrumutul de la Inter, iar Rus nu a reuşit să se impună.
Vezi golul marcat de Takayuki cu Oţelul! (video)

Disciplină şi muncă
Takayuki i-a impresionat pe "cîini", care vor continua să-l monotorizeze, iar din vară vor face o ofertă clară. Mai ales că relaţiile cu patronul Astrei, Ioan Niculae, sînt din nou cordiale după cedarea sub formă de împrumut a lui Liviu Ganea. Japonezul de 25 de ani a fost recomandat şi de directorul executiv al roş-albilor, Petre Buduru, care a activat şi în conducerea prahovenilor. "Cîinii" sînt încîntaţi şi de caracterul asiaticului, fără probleme extrasportive,  disciplinat la antrenamente şi pe teren. "E ceea ce ne-am dori, ne-am săturat de "bad boys". Mai vrem şi băieţi care să care pianul, puşi doar pe muncă!", au spus oficialii din Ştefan cel Mare.
Vezi bara lui Takayuki din partida cu Craiova! (video)

"Seto este un fotbalist extrem de important pentru echipa noastră, un factor de echilibru, are calităţi de lider, deşi e foarte tînăr"
Nicolo Napoli, antrenor Astra

"Îmi place de acest băiat, e tipul japonezului muncitor. Nu se gîndeşte la bani. O să ajungă mare, e consecvent şi inteligent"
Ioan Niculae, patron Astra

23 de meciuri din 23 a jucat japonezul în acest sezon pentru Astra. El a marcat un gol

5,80 este media notelor gsp primite de Takayuki în acest campionat

Coleg cu Tevez şi Elton
Pe vremea cînd era doar un copil, lui Takayuki i-a venit ideea să înveţe fotbal în Brazilia. S-a sfătuit cu părinţii săi, care au fost de acord, şi a plecat să dea probe la Corinthians. A fost oprit şi a făcut junioratul alături de atacantul lui Manchester City, Carlos Tevez, şi de fostul mijlocaş al Stelei, Elton. Takayuki nu a jucat însă nici un meci pentru echipa mare a lui Corinthians.

Nu se uită la bani
Conform contractului şi a dezinteresului impresarilor, Seto trebuia să cîştige începînd cu vara anului trecut cîte 1.000 de euro pe lună. "Nu s-a plîns, chiar n-a încercat niciodată să aducă vorba despre aşa ceva", a dezvăluit patronul ploieştenilor, care a aflat întîmplător de faptul că japonezul său are un salariu foarte mic. Impresionat de acest lucru, Niculae l-a chemat pe jucător la el şi i-a adus la cunoştinţă că-i măreşte contractul de 3 ori.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
forumer
forumer  •  10 Martie 2010, 21:43

E un jucator bun, deci n-are ce cauta la dinamoe!

decebal3000
decebal3000  •  10 Martie 2010, 21:23

Poftiţi la sushi!?!?!? voi va bateti joc de el mai taranilor...rusine!!!

 •  10 Martie 2010, 20:38

gambatte Takayuki san . ;)

Vezi toate comentariile (16)
Comentează