FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

UPDATE Andrei Cristea, acuzat de un derapaj ORIBIL de arbitrul Radu Petrescu: „Mai bine mureai la operație” » Răspunsul fotbalistului

Andrei Cristea, antrenor Poli Iași
Andrei Cristea, antrenor Poli Iași

Articol de GSP - Publicat miercuri, 03 martie 2021 15:50 / Actualizat miercuri, 03 martie 2021 15:55

Andrei Cristea (36 de ani), antrenorul Politehnicii Iași, l-ar fi insultat pe Radu Petrescu (38), „centralul” meciului pierdut de moldoveni cu FC Voluntari, scor 0-2.

UPDATE 3 martie, ora 15:50 - Andrei Cristea se apără

Andrei Cristea a negat că i-ar fi spus „centralului” Radu Petrescu ceea ce arbitrul a trecut în raportul de joc. Totodată, Cristea a numit delegarea lui la meciul Politehnicii drept „neoportună”.

„Supărarea este mare, fiindcă s-au spus foarte multe minciuni. Legat de echipă, să știți că s-a creat o oarecare dezmăgire când Radu Petrescu a fost delegat la un meci așa important. Am considerat-o toți a fi o delegare neoportună, Iașiul fotbalistic nu a uitat ceea ce s-a întâmplat anul trecut la un meci cu Hermannstadt (n.r. - scor 3-2 pentru sibieni), când am fost furați acasă, în alt meci important. Am încercat să trecem peste, dar să știți că ceea ce a apărut în presă este total neadevărat.

Sub nicio formă nu am folosit astfel de cuvinte, în spatele meu erau 20 de persoane din cadrul clubului, toți oripilați de maniera în care dumnealui a arbitrat echipa noastră în nenumărate rânduri. A fost o delegare inoportună, o presiune în plus pentru echipă. 

Vă spun că lucrurile astea nu s-au întâmplat și cei care au luat de bune aceste lucruri au greșit. Radu Petrescu nu reprezintă arbitrajul românesc, sunt arbitri de valoare care merită să arbitreze și care sunt fără niciun fel de probleme arbitri foarte valoroși”, a spus Cristea la emisiunea „Liga DigiSport”.

Știrea inițială

Jurnalistul Decebal Rădulescu a susținut că Radu Petrescu, arbitrul care a condus meciul dintre Poli Iași și FC Voluntari, a scris în raportul meciului că Andrei Cristea i-a strigat „Mai bine mureai la operație” și „Mai bine rămâneai paralizat”. Decebal Rădulescu a descris situația drept una de o „josnicie teribilă” și i-a cerut lui Kyros Vassaras, șeful CCR, să citească public raportul arbitrului.

La scurt timp după, Andrei Cristea a negat printr-un mesaj text că ar fi spus acele lucruri, potrivit spuselor lui Vali Moraru, moderatorul emisiunii „DigiSport Special”. Totuși, Ciprian Paraschiv, președintele lui Poli, spune că Radu Petrescu a scris într-adevăr în raportul de joc că Andrei Cristea i-a adresat acele cuvinte!

Ciprian Paraschiv: „Andrei Cristea nu a folosit acele cuvinte”

„Am înțeles și eu că arbitrul ar fi scris aceste cuvinte, care sunt foarte urâte. Andrei nu a spus așa ceva, l-am întrebat. Am stat puțin în prima repriză lângă el. El era într-un grup de oameni, chiar nu îmi dau seama cum arbitrul ar fi auzit să fie strigat așa ceva din tribune.

Noi avem acces la raportul arbitrului. În niciun caz nu a folosit acele cuvinte, am vorbit cu el și cu cei din jur și au spus că nu a folosit cuvintele legate de operație. Îl cunosc pe Andrei, nu îl văd omul să vorbească așa”, a spus președintele Politehnicii Iași la emisiunea „DigiSport Special”.

Camerele TV l-au surprins în schimb pe Cristea, care a fost suspendat la meciul de la Iași, cum l-a numit „infractor” pe Radu Petrescu. „Petrescule, fugi la vestiare, băi infractorule”, a strigat Cristea. 

„Și acest lucru a fost scris de arbitru. Andrei Cristea nu avea voie să fie pe teren, dar înțeleg că după fluierul final a intrat. Era în drumul spre vestiare”, a spus Ciprian Paraschiv.

Radu Petrescu a fost supus unei intervenții chirurgicale pe creier în 2018. „Operația a constat în extirparea unei tumori de mărimea unei mandarine”, explica atunci arbitrul de primă ligă, într-un interviu acordat GSP.

VIDEO. Flavius Stoican: „La Iași m-am milogit de conducere să monteze aspersoare, ca să nu mai ud terenul cu furtunul”

Mai multe știri din Liga 1:

Soluție din Liga 1 pentru atacul lui Mirel Rădoi: „E normal să mă gândesc la națională”

A fost coleg la națională cu Depay și este tentat de FCSB sau Dinamo: „Ar fi o provocare”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (20)
forza_csms
forza_csms  •  03 Martie 2021, 16:03
Postat de craiovenis pe 03 Martie 2021, 11:15

*** Și cu Kolic tot asa, ca un i-am făcut nimik, ca și-a rupt singur piciorul... Nu-i asa tovarășu rupator Mihalache? Neamuri de traista...

*** *** pl, *** ***. ce treaba are una cu alta? si-a cerut scuze, se mai intampla.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

craiovenis
craiovenis  •  03 Martie 2021, 11:15

*** Și cu Kolic tot asa, ca un i-am făcut nimik, ca și-a rupt singur piciorul... Nu-i asa tovarășu rupator Mihalache? Neamuri de traista...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

valentindragobete
valentindragobete  •  03 Martie 2021, 10:55
Postat de the.fixer pe 03 Martie 2021, 08:31

Articol de Udrea,Craitoiu si Raureanu. Cele 3 tzatze ale jesepeului.

Absolut corect dar trebuie sa-i înțelegi si pe ei, or avea si ei familii, or vrea sa mănânce si gura lor o ... un cozonac si atunci dai cu cancanul, zvonu', ura si scandalul adica deontologie, deh !

Vezi toate comentariile (20)
Comentează
Close