FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI - CFR CLUJ 2-1

POLI IAȘI - CFR CLUJ 2-1 // VIDEO Poli Iași învinge campioana și urcă pe loc de play-off » Cum arată ACUM clasamentul

Articol de , - Publicat luni, 28 octombrie 2019 22:25

Poli Iași a oferit surpriza etapei a 14-a din Liga 1: a întors scorul și a învins campioana CFR Cluj, scor 2-1.

Clujenii au făcut poate cel mai slab meci al sezonului și, trădați de Arlauskis și de „centralul” Avram, care le-a refuzat un penalty, au rămas la două puncte de Viitorul.

Dan Petrescu n-a acceptat să meargă la Iași, mizând pe liniștea din tribunele „Municipalului" botoșănean și pe faptul că lui Poli nu i-a priit deloc să joace acolo cât s-a schimbat gazonul în Copou (2 remize, un eșec). Și-a văzut interesul, dar nu i-a ajutat decât în debut. 

Fără susținerea multora dintre propriii suporteri, moldovenii au arătat și ei cam tot ca o echipă aflată în deplasare. Una pe care Costache a sancționat-o prompt, la o bâlbă a fundașilor centrali Mihalache, spectator la capul în transversală al lui Rondon, și Diallo. 

Iașiul a reacționat prin Andrei Cristea și Horșia, cu ratări în aceeași fază, și invitată să reintre în joc de pasivitatea tot mai pronunțată a campionilor, s-a întors în fața porții lui Arlauskis în finalul primei părți. Atunci când „trasorul" lui Passaglia s-a oprit în plasă: 1-1! Exact scorul din tur, de la Cluj. 

Ieșenii au plusat la posesie după reluare, reușind astfel să-i țină departe pe ardeleni de poarta lui Târnovanu. Reacția lui Dan Petrescu n-a întârziat. Tehnicii Ciprian Deac și Golofca în teren, pentru a desface „lacătul" alb-albastru. 
 

Însă schimbarea la față n-a venit. Dimpotrivă. Arlauskis a încasat un gol caraghios, pe colțul scurt, de la Gallego. CFR putea primi un penalty, la hențul în careu al lui Bădic, însă "centralul" Avram a scos infracțiunea în afara careului, iar Deac n-a reușit nimic din „directa" acordată. 

Campioana a bifat astfel al treilea eșec al sezonului, la capătul unei evoluții neașteptat de modeste. Iar Poli așteaptă acum prima promisă pentru victorie. Câte 1.500 de euro de căciulă!

18 august 2019,FCSB - CSM Poli Iaşi 1-2 fusese ultima victorie bifată de moldoveni în Liga 1. Urmaseră 4 remize şi 3 eșecuri, serie neagră încheiată

4-1cu Chindia, pe 3 august, a fost ultima victorie obținută de clujeni în deplasare. De atunci au înregistrat două egaluri și trei înfrângeri

Poli Iași - CFR Cluj 2-1

Poli Iași: Târnovanu - Lopes, Mihalache, Diallo, Bădic - Passaglia, Loshaj - Popadiuc, Breeveld, Horșia - A. Cristea 
Rezerve: D. Rusu, Hațiegan, Devesa, A. Bălan, Gallego, F. Cristea, S. Șerban 
Antrenor: Mihai Teja 

CFR Cluj: Arlauskis - Susic, Vinicius, Pașcanu, Camora - L. Aurelio, Hoban, A. Păun - V. Costache, Rondon, Pereira 
Rezerve: J. Fernandez, M. Butean, A. Burcă, Bordeianu, C. Deac, Petrila, Golofca 
Antrenor: Dan Petrescu

Stadion: Municipal (Botoșani)
Arbitru: Marius Avram // A1: Vladimir Urzică; A2: Mircea Orbuleț

+19 FOTO

VEZI ȘI:

BOTOȘANI - ASTRA 1-2 // Constantin Budescu, după ce a primit un assist de la Denis Alibec: „S-a întors roata” + „Bogdan Andone a furat ceva de la Marius Șumudică”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (106)
100002473541087
Danut Ognean  •  29 Octombrie 2019, 17:44
Postat de pote pe 29 Octombrie 2019, 10:04

Meci frumos. Iesenii au jucat mai bine si pe fondul lipsei unor jucatori importanti ai clujului. Dar asa e in fotbal.

au jucat pentru primele lui gigi

100002473541087
Danut Ognean  •  29 Octombrie 2019, 17:43

gigi becali trimite primele de urgenta la jucatori iasiului!

pote
pote  •  29 Octombrie 2019, 10:04

Meci frumos. Iesenii au jucat mai bine si pe fondul lipsei unor jucatori importanti ai clujului. Dar asa e in fotbal.

Vezi toate comentariile (106)
Comentează