FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI - FC BOTOȘANI 0-3

POLI IAȘI - FC BOTOȘANI 0-3 // VIDEO + FOTO Marius Croitoru, lecție de fotbal pentru Mihai Teja! Cum arată clasamentul la finalul turului

Articol de GSP - Publicat luni, 21 octombrie 2019 10:00

FC Botoșani a învins-o categoric pe Poli Iași, scor 3-0, și termină turul de campionat pe loc de play-off. 

Decizia de a repara gazonul din Copou în timpul sezonului şi de a se muta pentru meciurile de acasă la Botoşani a fost decontată scump de Poli în derbiul Moldovei. Deşi a abordat meciul cu două vârfuri, trupa lui Teja nu a fost în stare să tragă spre poartă mai bine de jumătate de oră şi să cadreze în primele 45 de minute! Gazdele de pe hârtie au fost dominate în rest cu autoritate de adevăratele gazde în prima repriză. 

Botoșani a concretizat prin Rodriguez (44), din penalty, după ce Târnovanu a salvat în faţa lui Roman (13), Cascini (16) şi Papa (41).  

Ofensivi în continuare 

Botoşănenii au început în forţă şi după odihnă: Roman a ratat în poziţie de unu la unu cu portarul (’47) şi a marcat peste şase minute. Gruparea lui Marius Croitoru nu a avut milă de echipa care i-a oferit cadou disputarea unui meci din deplasare în casa proprie şi a continuat să lovească: Ofosu (’68) a scris 3-0, iar Ashkovski (’76) şi Rodriguez (’85) au fost la un pas de a spori dimensiunile dezastrului ieşean. FC s-a impus astfel la scor de forfait şi a încheiat turul pe loc de play-off, în timp ce Poli a ieşit din prima grupă valorică, unde a stat de după runda a III-a.  

S-au încăierat 

Derby-ul Moldovei a fost cu scântei! Ultrașii veniți de la Iași s-au încăierat cu cei de la Botoșani în minutul 33 al partidei de aseară. Organizatorii au părut depășiți de evenimente, biletele fiind date aiurea, mai mulți suporteri ieșeni stând la comun cu botoșănenii. Jandarmii au intervenit după ce două tabere și-au împărțit o serie de lovituri. Într-un final, scutierii au calmat spiritele și i-au evacuat pe scandalagii.

FC Botoșani termină turul de campionat pe locul 5, cu 19 puncte, unul mai mult decât adversara de astăzi. 

+6 FOTO

FINAL » Poli Iași - FC Botoșani 0-3

ECHIPELE DE START:  

Poli Iași: Târnovanu - R. Lopes, Mihalache,  Diallo, A. Radu - Passaglia, Loshaj- Platini,  A. Bălan, Horșia - A. Cristea 
Rezerve: Cobrea - Carleone, I. Cristea, S. Șerban, Bîrnoi, Popadiuc, Hațiegan 
Antrenor: Mihai Teja 

FC Botoșani: Pap - Haruț, Miron, Chindriș, Țigănașu - J. Rodriguez, Papa - Ofosu, Cascini, M. Roman - H. Keyta 
Rezerve: Hankic - Mendoza, E. Florescu, Ongenda, Cimpanu, Chalkiadakis, Ashkovski 
Antrenor: Marius Croitoru

VEZI ȘI:

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
ray51
ray51  •  22 Octombrie 2019, 09:16

Asa cum am prevazut inca de ieri, cele 2 echipe nu 'trag' pentru play off. Se macina intre ele niveland diferentele de punctaj a.i. sa creeze facilitati pentru alte 2 pretendente la primele 6 locuri. Veti vedea ca am dreptate.

2470196376539519
Eduard Antoniu  •  22 Octombrie 2019, 00:38
Postat de ray51 pe 21 Octombrie 2019, 11:58

Nu va juca in play off nici o echipa din Moldova. Ele ofera acest loc ... altora.

Botosanii s'ar putea sa joace. Deja prea multe echipe sudiste in divizia asta. Azi ne'am facut de r^s general acolo. Nu avem echipa de play off, am fost invinsi rusinos dar meritat, in schimb avem huligani de nivel sudist. Ar trebui expulzati acolo.

749913671784643
Razvan Marcel  •  21 Octombrie 2019, 22:59

Jucători cu valoare mai mare are Botoșani, Ogenda nu a jucat iar scorul trebuia sa fie mai mare.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează