FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

EXCLUSIV Ultimatum în play-out » Retrogradarea înseamnă faliment!

Articol de , , - Publicat miercuri, 07 aprilie 2021 22:43 / Actualizat miercuri, 07 aprilie 2021 23:22

Clubul Poli Iași va fi desființat dacă va ajunge în Liga 2. Primarul Chirica și oamenii lui preferă să repornească fotbalul de la zero cu o echipă nouă, CSM Iași.

Poli se află pe ultimul loc în clasament, dar poziția aceasta nu constituie problema cea mai gravă a societății. Iașiul e mai aproape de faliment decât este de salvarea de la retrogradare! Surse din oraș și din club știu că primarul Chirica și oamenii lui au de gând să închidă echipa dacă ea va pica în liga a doua. Fotbalul din Copou ar reveni cu o formație a primăriei, CSM Iași.

Poli Iași a mai falimentat când a retrogadat în 2010

Poli a mai falimentat o dată și în vremea fostului primar, Nechita, și a pornit din ligile inferioare. De data aceasta, problemele s-au adunat. Primăria a oprit finanțarea echipei, pe care oricum o alimenta cu țârâita. Jucătorii și antrenorii nu au fost plătiți deloc în prima jumătate a sezonului, apoi au încasat în decembrie salariile restante.

Politicieni, jucători, antrenori

De atunci au fost oprite iar plățile. Fotbaliștii au încasat câte un salariu de curând în urma unei greve, ei refuzând să participe la antrenamente. Chirica a intervenit și a dispus achitarea câte unui salariu. Ar fi, potrivit surselor, ultimul salariu plătit la Poli Iași înaintea falimentului.

Clubul se află, oricum, într-un fel de război civil. Primarul și omul lui de încredere, Adrian Ambrosie, i-au eliminat pe președintele Ciprian Paraschiv și pe antrenorul Daniel Pancu. Paraschiv fusese impus în conducere tot politic, împotriva lui Ambrosie, iar pe Pancu nu îl voia Chirica. Fostul internațional participase într-o campanie electorală a Gabrielei Firea, reprezentanta PSD în alegerile pentru primăria Bucureștilor, iar edilul Iașilor e în opoziție față de PSD, așa că l-a perceput pe Pancu ca pe un dușman.

Istoricul ca jucător al lui Daniel a permis angajarea lui, apoi Chirica l-a debarcat când rezultatele au fost slabe. Primarul și Ambrosie „l-au lucrat” pe urmă pe Andrei Cristea, jignit în presa locală pe care o controlau ei. Cristea era poreclit „Păcală” și era subliniată angajarea lui ca „principal” fără să fi avut licența necesară. Andrei avea să fie demis și a rămas doar jucător.

Președintele Paraschiv îl atacă pe Chirica pe Facebook

Nu am pronunțat deloc critic numele de Mihai Chirica până acum, în speranța că îl voi duce pe calea cea bună și va înțelege măcar în ceasul al 12-lea că drumul pe care a ales să meargă în sportul ieșean este falimentar. Ultima brumă de speranță s-a risipit, așa că hai să spunem răspicat lucrurilor pe nume! În mandatul dumnealui, Iașul a îngropat cinci echipe de primă ligă. Acum, se duce spre groapă și regele fotbal. Asta pentru că domnul Chirica susține un Consiliu Director decrepit, cu care s-a întâlnit de nenumărate ori la palat, pe care l-a făcut să ia decizii care au aruncat clubul în haos. A rupt echipa de suporteri, de consilierii locali care nu-i sunt sub papuc, atitudinea sa inexplicabilă generând și acuze publice că e șantajabil de Adrian Ambrosie.

Ciprian Paraschiv, președinte Poli Iași

COMUNICATUL PRIMARULUI:

„În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local de miercuri, 7 aprilie, o nouă alianță a grupurilor de consilieri USR-PLUS și PSD a respins un proiect de hotărâre privind alocarea unei sume de 390.000 de lei pentru acoperirea unor cheltuieli urgente ale Asociației Clubul Sportiv Municipal Politehnica Iași. Măsura era una de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, clubul de fotbal fiind puternic afectat pe durata pandemiei. Proiectul de hotărâre părea că are toate șansele să fie adoptat în condițiile în care, în ședința de luni, 5 aprilie, a Comisiei de Tineret și Sport a Consiliului Local, ședință în care a fost prezentată și o astfel de strategie, inițiativa primise aviz favorabil, cu sprijinul consilierilor PNL (11 voturi), PMP (2) și PSD (5).

Cu toate acestea, în ședința extraordinară de miercuri, 7 aprilie, cei 9 consilieri USR-PLUS și cei 5 consilieri PSD au decis să respingă acordarea sprijinului financiar pentru Asociația Clubul Sportiv Municipal Politehnica Iași. Nici eu nu sunt mulțumit de activitatea conducerii executive a clubului de fotbal Politehnica Iași și am cerut o strategie de relansare și rezultate, nu pentru mine, ci din respect față de banii publici și pentru ieșenii care iubesc fotbalul.

Am explicat Consiliului Local că acest ajutor era o «gură de oxigen», aproape o ultimă șansă pentru ca Poli Iași să nu retrogradeze. Din păcate, astăzi am constatat cu tristețe că, în ciuda interesului mimat față de soarta clubului, consilierii USR-PLUS și PSD au ales politicianismul în locul responsabilității, iar ura față de primarul ales a îngropat Poli Iași. Nu vreau să folosesc sloganuri politice, dar aș vrea să le propun unul ieșenilor care iubesc echipa Iașului: «USR – PLUS – PSD / Duc fotbalul din Iași în B!»”

VIDEO. Schimb de replici dur între Adrian Ambrosie și Ciprian Paraschiv, în direct la GSP Live

Citește și alte știri din fotbalul intern:

Moruțan își face bagajele! Gigi Becali a făcut anunțul: „Pleacă de la FCSB, o să fie mai scump decât Man”

Arena „Rapid Giulești” prinde culoare » S-au montat primele scaune

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
adriann_
adriann_  •  08 Aprilie 2021, 14:05
Postat de bodystyle74 pe 08 Aprilie 2021, 11:47

Bani de la bugetul de stat nu prea mai sunt pt trei sferturi din liga1.Chirica nu mai are bani ca sa tina o echipa in liga1 iar asocierile cu diferiti patronei locali nu a functionat. Prefera sa o ia din liga4 conform bugetului si in 4 ani de mandat sa o duca iarasi in prima liga.

Chirica e un politruc care se face ca da vrabia din mana pe c1oara de pe gard. In realitate stie si el foarte bine ca nu exista nici o garantie a promovarii an de an etc. Probabil vrea sa foloseasca banii care mergeau la fotbal pentru diverse alte smenuri pedeliste etc.

bodystyle74
bodystyle74  •  08 Aprilie 2021, 11:47

Bani de la bugetul de stat nu prea mai sunt pt trei sferturi din liga1.Chirica nu mai are bani ca sa tina o echipa in liga1 iar asocierile cu diferiti patronei locali nu a functionat. Prefera sa o ia din liga4 conform bugetului si in 4 ani de mandat sa o duca iarasi in prima liga.

catalyn4
catalyn4  •  08 Aprilie 2021, 09:18

sa ii luati si pe cortacisti cu voi !

Vezi toate comentariile (17)
Comentează
Close