FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Primul contact al lui Bănel Nicoliță cu Steaua: „Eram varză! Am dat probele în pantofi și pantaloni de stofă”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 05 octombrie 2022 22:52 / Actualizat joi, 06 octombrie 2022 01:10

Bănel Nicoliță a debutat în fotbalul mare la Brăila, apoi a ajuns la Poli Timișoara. În 2005 a venit transferul la Steaua, iar acesta a povestit la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” cum a avut loc mutarea și cine au fost oamenii cu care a vorbit înainte să semneze contractul. Mai mult, dezvăluie un episod inedit de la prima sa vizită medicală, la București.

- Bănel, îți mai amintești cum a fost transferul tău la Steaua?
- Eram la Brăila, într-o zi de 4 sau 5 ianuarie. Voiam să mă duc să mănânc ceva în centrul orașului. Când să plec, sună telefonul. "Am văzut la televizor că te ia Steaua". Mă sunase un prieten. Am mâncat, tot îmi suna telefonul. Aveam un Motorola d-ăla mare de tot, se auzea în tot restaurantul când suna. Atunci m-a sunat prietenul meu Hussein Tekinalp, să merg repede la el.

- Toată lumea știa de interes mai puțin tu.
- Când am ajuns la fabrica lui Hussein, acolo era Mihai Stoica. "Salut, mă cunoști?". "Normal că vă cunosc!". "Uite, vrea și Mirel Rădoi să vorbească cu tine la telefon". Îmi tremura mâna, nici nu știam ce să mai fac. Era Mirel Rădoi, căpitanul echipei! Eu stelist de mic copil. "Bănel, vino aici că o să fie bine, știi ce înseamnă Steaua". "E visul meu! Nu cred așa ceva". Mi-au întins contractul pe masă, "Bănele, ce mai vrei?!". Am semnat, nici nu l-am citit. Nu știam nimic, pe ce bani, pe ce salariu, am fugit imediat de acolo.

- Seara ai dormit?
- Ce să dorm?! Era cea mai mare bucurie că semnasem cu Steaua. Aveam așa emoții, înnebunisem! A fost cel mai frumos cadou de ziua mea, că pe 7 ianuarie e ziua mea.

- Ce a urmat după?
- Să vă povestesc ceva bestial, în premieră, de la vizita medicală! Nici nu știam cum să mă duc îmbrăcat. M-am dus în pantofi d-ăia întorși, în cămașă, cu geacă de piele, pantaloni de stofă. Am zis să mă duc frumos îmbrăcat, însă geaca era cu două numere mai mari. Era a fratelui meu. Când am ajuns acolo, toți erau în trening...

- Ha, ha, ha.
- Am dat noroc cu fiecare, eram transpirat tot. Fiind brunețel, nu s-a văzut când m-am înroșit. Eram varză! În fine, a venit doctorul să-mi iau dosarul. "Ce dosar să-mi iau?!". Eu nici nu știam. Era prima mea vizită medicală. "Du-te, bă, ia-ți dosarul de la doamna de acolo și mergi în fiecare cabinet!". Vai de capul meu... Ajung la inimă. Zice: "Dezbrăcați-vă!". Am dat proba la bicicletă în pantofii ăia, în pantalonii de stofă și în cămașă! Acum după mulți ani chiar nu e o rușine.

CITEȘTE ȘI:

Antrenorul „Cooperativei” recunoaște „blaturile”: „Ce naiba! Știau toți jucătorii, nu se făceau doar cu 3-4”
PRIETENII LUI OVIDIU
Antrenorul „Cooperativei” recunoaște „blaturile”: „Ce naiba! Știau toți jucătorii, nu se făceau doar cu 3-4”
Petre Marin intervine în disputa CSA - FCSB: „Steaua este cea din Liga 1! E continuatoarea a tot ce s-a întâmplat din 1947”
PRIETENII LUI OVIDIU
Petre Marin intervine în disputa CSA - FCSB: „Steaua este cea din Liga 1! E continuatoarea a tot ce s-a întâmplat din 1947”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (11)
Cabalero
Cabalero  •  07 Octombrie 2022, 02:41

Vorba lui Mutu: BALANEL Nicolita :)

gazistu
gazistu  •  06 Octombrie 2022, 10:39

pantofi ascutiti, camasa si geaca de piele... tipic ... lor :))) in rest, ca fotbalsit a fost unul bun, pt campionatul nostru!

c23655
c23655  •  06 Octombrie 2022, 09:57
Postat de dobrin pe 05 Octombrie 2022, 23:12

Banel n-a dormit trei nopti: prima data cand a semnat cu Steaua, a doua oara cand a dat autogolul, si a treia cand a aflat ca de fapt nu cu Steaua semnase ci cu o alta echipa :)))))

Pari genul de om care e sufletul petrecerii, si toti plang dupa ce tu pleci acasa!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează