FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Poveste spectaculoasă cu Borcea și Cornel Dinu: „M-a întrebat «Dragă, tu unde ții cărțile?». I-am arătat seiful din care picau banii”

Cristi Borcea, alături de Cornel Dinu
Cristi Borcea, alături de Cornel Dinu

Articol de GSP - Publicat joi, 21 ianuarie 2021 09:45 / Actualizat joi, 21 ianuarie 2021 11:35

Cristi Borcea (51 de ani), fost acționar la Dinamo, a fost invitatul special al emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai".

  • În martie 2014, Cristi Borcea a fost condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare în „Dosarul Transferurilor” pentru deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune. A fost eliberat condiționat din Penitenciarul Jilava la începutul lunii iulie 2018, după ce a ispășit puțin peste 4 ani de închisoare.
  • În februarie 2019 a fost din nou condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în Dosarul Retrocedărilor, alături de Dragoș Săvulescu și Radu Mazăre. El a fost acuzat de procurorii DNA că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro. A fost eliberat în noiembrie 2019, după 9 luni.

Omul de afaceri a atins diverse etape ale vieții sale, a oferit răspunsuri picante și a povestit o întâmplare amuzantă cu Cornel Dinu.

Cristi Borcea: „Uite, Mistere, cărțile mele!"

În privința fotbalului, mai ales că a fost cândva junior în Ștefan cel Mare, Borcea a admis că era genul „prieten" cu jucătorii: „Dar aș fi ajuns, totuși, unul de Divizia A. Nu unul mare, dar decent". 

Borcea și-a adus aminte și că la mijlocul anilor '90 voia să se facă arbitru! Am fost cu Cornel Țălnar la Cornel Dinu, iar Mister, când a auzit, a exclamat: «Bă, Țânțare (n.red - Țălnar), nu putem să-l facem pe ăsta arbitru, că distruge fotbalul românesc!". 

Un an mai târziu am venit la Dinamo, în ianuarie 1995, ca director de marketing. Dar aveam bani mulți și la 25 de ani. Sunt norocos și strateg. În 1997, a venit Dinu la mine acasă, în Pantelimon, îmi făcusem una mare, cu piscină. 

«Dragă, tu unde ții cărțile? Că n-am văzut una!» mi-a zis, aducându-mi un tablou. «Uite, Mister, aici sunt!», i-am arătat seiful, din care picau banii. Pentru mine, Dinu a fost și este Dumnezeu", a povestit Borcea. 

Banii îți dau satisfacție dacă-i faci și cum îi faci, ei îți dau liniște și, în primul rând, putere. Dumnezeu mi-a dat din fiecare câte puțin: mi-a dat și 1,90 de metri înălțime, mi-a dat și bani, mi-a dat și putere! Totul se învârte în jurul «cașcavalului», cât timp îl ai, ești respectat
- Cristi Borcea

VIDEO Dezvăluiri despre Cristi Borcea: „La 15 ani, câștiga 700-1000 de lei pe noapte!”

Citește mai multe știri despre Cristi Borcea: 

Cristi Borcea rămâne neimpresionat de eforturile DDB: „Dinamo va fi deconectată de la aparate”

Cristi Borcea a povestit totul despre operațiile estetice: „La 35 de ani am început cu puțin botox. Dacă întinerești brusc, arată urât”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează