FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - FC COPENHAGA, JOI, 22:05, DIGISPORT 1, DOLCESPORT 1, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Preparatorul fizic al Stelei are planuri mari cu echipa lui Reghecampf: ”Vrem să presăm precum Barcelona!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 03 octombrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 02 octombrie 2012 22:34

Preparatorul fizic al roş-albaştrilor, Thomas Neubert, vorbeşte despre obiectivele sale la Steaua şi cum vrea ca echipa pentru care lucrează să ajungă să alerge la aceiaşi parametri cu Messi, Iniesta şi Fabregas


Thomas Neubert îşi face apariţia în Ghencea cu o jumătate de oră înaintea antrenamentului. E a doua zi după victoria de la Ploieşti, iar programul echipei e unul mai uşor. Tommy vine lejer îmbrăcat, urcă imediat în biroul antrenorului şi după ce discută cu acesta şi cu restul staff-ului programul pe săptămîna ce urmează, se schimbă şi merge în sală. Acolo, mai mulţi stelişti îl aşteaptă, pregătiţi pentru o nouă zi de muncă.

Citeşte şi: Îl copiază pe Ronaldo! » Steaua construieşte un laborator de pregătire după un model pe care l-a adoptat şi Real Madrid

- Thomas, de ce ai ales România pentru a-ţi face meseria?
- Răspunsul meu e simplu: pentru Laurenţiu. El e cel care m-a sunat şi eu nu am putut să-l refuz deoarece ne leagă o prietenie veche.

- După perioada de la Chiajna ai ajuns la Steaua. E vreo diferenţă între cele două echipe?
- Sincer, cînd am aflat că voi veni la Steaua mă gîndeam că fiind jucători de la echipa naţională, jucători-vedetă, vor fi probleme în a mă face înţeles în ceea ce doresc eu să facem. Spre marea mea surprindere, nu a fost însă deloc aşa! Am găsit nişte băieţi extraordinari, care au înţeles aproape imediat care sînt planurile noastre.

- Deci nu ai avut probleme să te impui?
- Nu, deloc. Totul a mers excelent de la început şi acest lucru se vede în parcursul echipei.

"Acum, sîntem la 80% din potenţial!"
- Au trecut patru luni de cînd lucrezi la Steaua, eşti mulţumit de rezultate?
- Da, dar mai este de muncă şi de asta e conştientă toată lumea de la echipă.

- La cît la sută din capacitate este echipa în acest moment?
- Eu spun că sîntem la 80%. La maximum vom fi în noiembrie. În acea lună, vreau să cîştigăm toate meciurile, indiferent că vor fi în Europa League sau în campionat!

- Nu e tîrziu?
- (rîde) Nu, deloc. Ştii de ce? Pentru că noi ne-am propus să fim puternici atunci cînd toţi vor începe să scadă. Ne-am calculat foarte bine paşii, ştim exact ce vrem şi unde ne-am propus să ajungem.

- Şi unde vreţi să ajungeţi?
- Ai văzut meciul cu Petrolul?

- Da, l-am văzut.
- Şi ai remarcat că de fiecare dată cînd pierdeam mingea, echipa rămînea sus, făcea presing, punea presiune pe adversar? Asta vrem să facem, să nu lăsăm deloc adversarul să construiască! Obiectivul meu şi al tuturor de lîngă echipă este să facem genul de presing pe care echipe precum Barcelona sau Dortmund îl reuşesc.

- Te-ai gîndit cum va arăta programul echipei în perioada de iarnă?
- Da, m-am gîndit deja. Vom merge în Turcia, acolo unde vremea ne permite să ne antrenăm pe terenuri bune.

- În România sînt tehnicieni care încă duc jucătorii la munte.
- Şi ce să facem la munte? Cu ce ne-ar folosi să alergăm prin zăpadă pînă la genunchi? La nimic, din punctul meu de vedere. Nu vreau să spun că acest lucru nu ar fi bun, dar noi vrem să mergem spre viitor, iar viitorul e ce încercăm noi să implementăm la Steaua. Acum, totul înseamnă viteză şi forţă. Fracţiuni de secundă. Alergările lungi nu sînt bune pentru că fotbaliştii nu aleargă constant într-un meci. Ei aleargă distanţe scurte, iar acolo le trebuie explozie.

- Ai vreun campionat care-ţi place?
- Da, cel din Anglia. Dar ştii de ce?

- Nu, de ce?
- Pentru că în Anglia, al doilea după managerul echipei este preparatorul fizic. Atît de importantă este pregătirea fizică! Oricît de bun ar fi Wenger sau Alex Ferguson, dacă jucătorii nu pot alerga, cum să pună în practică ei pe teren ce vrea acesta? Aici intervine preparatorul şi el trebuie să-şi facă meseria.


"Ştii cînd mi-am dat seama că munca mea e una foarte bună? Cînd în dimineaţa de după meciul de la Ploieşti m-au sunat cîţiva jucători care mi-au spus că sînt odihniţi şi ar putea intra iar pe teren 90 de minute. Asta e atitudine!"
Thomas Neubert, preparator fizic Steaua

"Pregătirea cu TRX este cel mai complex exerciţiu în acest moment. Încet, încet, venind din America, această tehnică e tot mai folosită şi în Europa. Chiar şi în Germania e ceva nou, nu doar în România"
Thomas Neubert, preparator fizic Steaua

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
kand
kand  •  06 Octombrie 2012, 16:38

sunt multe vedete la steaua de la nationala stelistilor dar ei nu fac probleme pt ca NU AU CARACTER :-)))))

brasilia
brasilia  •  03 Octombrie 2012, 13:07

o sa ramaneti niste frustratii mereu Ne vederem joi seara la 22 sau sunteti la bere??

jalemare
jalemare  •  03 Octombrie 2012, 09:56

adevarul e ca se vede mana acestui om. lipsa unui preparator fizic valoros transforma un lot de jucatori foarte bun intr-o echipa submediocra. bafta joi!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează