FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Prețul armistițiului la Dinamo » Suma de care DDB trebuie să facă rost URGENT

DDB trebuie să facă rost urgent de o sumă importantă
DDB trebuie să facă rost urgent de o sumă importantă

Articol de - Publicat miercuri, 23 iunie 2021 17:19 / Actualizat miercuri, 23 iunie 2021 17:46

Dinamo trebuie să facă rost de suma de 150.000 euro până la începutul săptămânii viitoare pentru a plăti o parte din lefurile restante jucătorilor, care au ajuns la capătul răbdării și a încrederii.

Dinamoviștii se pregătesc să intre luna viitoare în insolvență, iar jucătorii au plecat supărați în cantonamentul din Turcia, din cauza restanțelor care se întind de la unul la trei, respectiv patru lefuri neachitate. 

Așa cum GSP.RO a informat zilele trecute, fotbaliștii le-au transmis clar oficialilor grupării că vor părăsi în grup Dinamo, în afara faptului că și-au înaintat memorii, dacă nu vor primi banii până la 1 iulie. Acesta este termenul limită înaintat de liderii jucătorilor, fotbaliștii fiind deja în discuții cu alte echipe, ca variantă de salvare.

Prețul armistițiului la Dinamo » Suma de care DDB trebuie să facă rost 

La rândul lor, oficialii clubului și liderii DDB, care s-au implicat în conducere în ultima perioadă, le-au promis lui Dusan Uhrin și elevilor săi că vor primi o parte a salariilor restante la începutul săptămânii viitoare. Astfel, Sorescu, Anton, Filip, Puljici, Fabbrini și ceilalți au acceptat să plece în pregătiri. 

Mai mult, li s-a transmis solemn jucătorilor că nu vor fi păcăliți din punct de vedere financiar, chiar dacă Dinamo va intra în insolvență. În acest sens, cei care se ocupă acum de administrarea grupării din Ștefan cel Mare trebuie să găsească 150.000 de euro până săptămâna viitoare pentru a-și onora promisiunile, mai ales că jucătorii și angajații au acuzat că oamenii de la conducere au plătit preferențial în 2021!

Dusan Uhrin e la capătul răbdării

S-a luat legătura cu mai mulți oameni de afaceri, însă, până în prezent, nu s-a găsit întreaga sumă. S-a achitat 20.000 de franci elvețieni la TAS pentru memoriul menit să deblocheze transferurile după memoriul lui Isma Lopez, unul dintre membrii DDB Elite, Marian Iuhas, om de afaceri, a achitat și contravaloarea cantonamentului din Turcia, acum rămâne să se găsească suma pentru plata unei cote parte din restanțe. 

Fotbaliștii și-au pierdut și răbdarea, și încrederea. Iar Uhrin a ajuns și el la capătul puterilor, așa cum anunța GSP înaintea plecării în Turcia, nu este convins că va începe sezonul cu Dinamo, dacă nu se vor rezolva situația financiară și cea a transferurilor, blocate momentan.

6 milioane de euroeste cuantumul datoriilor clubului la finele lui 2020, conform datelor furnizate de Ministerul de Finanțe

1 milion de euroeste cuantumul datoriilor dinamoviștilor către jucători, inclusiv către cei aduși de Pablo Cortacero, care deja au părăsit Dinamo și au înaintat memorii la FIFA

Reacția DDB vizavi de situația actuală de la Dinamo:

Antrenorul pregătește în Turcia o echipă de care nu știe ce se va alege la întoarcere. La amicalul cu Galata, pe 27, va introduce un prim 11 fără a avea certitudinea că jucătorii vor mai fi la Dinamo în iulie.

Un singur lucru ne-a cerut Dusan Uhrin! Indiferent de soluția pe care se va merge, să depunem toate eforturile pentru ca el să își mai poată face meseria. Lupta noastră este aceea de a reuși să îl păstrăm pe Uhrin la Dinamo, pentru că avem mare nevoie de el! Pentru ca acest lucru să se întâmple, e obligatoriu să rezolvăm două probleme. 1. Să achităm salarii, pentru ca jucătorii să își retragă memoriile. 2. Să deblocăm transferurile.

DDB a demarat deja discuții cu parteneri ai lui Dinamo. DDB caută soluții și în altă parte, batem în continuare la uși, unele se deschid, altele nu, câteva ne-au fost trântite în nas. Nu-i nimic, ne-am asumat, Dinamo va trăi.

Dinamo visează la 200.000 de euro de la Fiorentina

Dinamoviștii speră că vor primi o mare gură de oxigen din punct de vedere financiar din urma transferului unui junior al clubului, David Tone, fundaș central de 17 ani, care a fost în probe la Fiorentina. 

Roș-albii visează să încaseze 200.000 de euro, alți reprezentanți ai clubului vorbesc de 250.000 de euro, de pe urma tranzacției, eventuala afacere fiind înlesnită și de clauza de formare a tânărului apărător, crescut în Ștefan cel Mare. 

Zilele trecute, în disperare de cauză, Dinamo a acceptat 50.000 de euro de la Gigi Becali în urma transferului unei alte tinere speranțe, mijlocașul Mario Lăcătuș, 17 ani, la Academia celor de la FCSB.

VIDEO. Constantin Anghelache, fostul președinte al lui Dinamo, detalii despre situația financiară a clubului

Citește mai multe știri despre Dinamo:

O legendă a lui Dinamo acuză: „Cortacero e în continuare în legătură cu Negoiță”

Prunea îi pune în gardă pe dinamoviști: „Nu-și permit să-l mai țină”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (11)
dragdim
dragdim  •  24 Iunie 2021, 07:35
Postat de nebraska_filipineza pe 23 Iunie 2021, 18:23

in iulie vine prima transa din drepturile tv + 2 milioane pe Sorescu + 1 milion pe Anton + 1 milion de la sponsorii care vor sa isi faca reclama pe tricoul celei mai iubite echipe din Europa - o sa ramana bani ca sa aduca si cateva staruri de la Euro

Bayern da 12 milioane și pe Kimmich pentru Nemec.

paolo11
paolo11  •  24 Iunie 2021, 06:51

Se pune lacătul curând!

ticbic
ticbic  •  23 Iunie 2021, 22:05
Postat de bodystyle74 pe 23 Iunie 2021, 19:09

Domnul ziarist este departe de acest fenomen. Pai cum sa paraseasca un profesionist echipa pt ca nu si-a primit banii? Luam exemplul lui Fabbrini care mai are contract cu Dinamo 2 ani cu 18000/luna. Daca paraseste acum echipa fara sa aiba contractul reziliat unilateral de catre comisii,clubul poate sa faca asta pe motiv ca nu si-a respectat contractul. Cu ce ramane Fabbrini? Pai cu bani pe 6 luni neplatiti si cu speranta ca Dinamo nu va intra in insolventa ca sa-i poata recupera. Daca insa asteapta decizia conisiilor , Dinamo este obligata sa-i plateasca tot contractul chiar si daca se lasa de fotbal.Deci de ce ar pleca cineva de la echipa pana nu reziliaza unilateral contractul?

Esti in eroare! Fabbrini daca depune memoriu la UEFA, castiga GARANTAT tot salariul din contract pe TOATA durata acestuia cu DINAMO! Si va primi banii de la DDB-eu, indiferent ca () clubul va intra in insolventa sau nu!!! Panimaiu?

Vezi toate comentariile (11)
Comentează