FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV // VIDEO Bancul care l-a salvat pe Mitică Dragomir la cina cu Nicolae și Elena Ceaușescu: „Mânca-v-aș gura, am crezut că mor!”

Elena și Nicolae Ceaușescu
Elena și Nicolae Ceaușescu

Articol de GSP - Publicat joi, 16 septembrie 2021 11:30 / Actualizat joi, 16 septembrie 2021 17:01

Dumitru Dragomir (75 de ani), invitat al emisiunii „Prietenii lui Ovidiu” pe GSP.ro, a dezvăluit modul prin care a ajuns să îi întâlnească pe soții Ceaușescu și să ia masa cu ei.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- E reală povestea că l-ați cunoscut pe Nicolae Ceaușescu?
- Am luat masa cu ei. Acolo șef era Lică, dar și sora lui Ceaușescu, care era directoarea liceului și avea un cuvânt foarte greu de spus. Erau niște oameni admirabili, nu făceau niciun abuz! Mie mi-e frică de cineva acum? Eu m-am dus la Scornicești să mă facă membru de partid! 

Îmi dădeau și 200.000 de lei pentru asta. Eu le-am cerut doar să fiu membru de partid, fără bani, fără nimic. Voiam doar salariu peste ce luam la Bihor. Voiam să fiu membru de partid pentru că altfel nu puteam să fiu conducător.

- Păi, și cum ați ajuns să luați masa cu ei?
- Eram acasă în trening și a venit unul la mine la ușă, un securist. Îmi dăduseră un apartament nou, cu patru camere, într-un bloc nou, foarte frumos. Am deschis. „Haideți, că vă așteaptă tovarășul Nicolae Ceaușescu”. Ăla era un căpitan, m-a luat direct în trening. Erau la masă, aveau un câine în față, pe pragul ușii. 

Am trecut pe sub un nuc: „Bună ziua, tovarășe secretar general, mă numesc Dumitru Dragomir”. Erau la casa părintească cu Ștefan Andrei. „Dragă, dacă faceți vreo prostie aici, vă desființez!”. „Tovarășe secretar general, vă raportez că nu facem nicio prostie. Cum să facem?”. „Bine, dragă. Dar tu știi vreun banc cu Ceaușescu?”. 
Mânca-v-aș gura, am crezut că mor! Am zis că dacă nu le spun o să spună că sunt prost.... „Știu!”. „Stai, dragă, jos!”. N-o să uit toată viața. Și i-am spus bancul...

- Cum a sunat bancul?
- „S-au întâlnit Brejnev cu Ceaușescu și cu Kennedy pe un vapor. Și au zis «hai să vedem care e rasa cea mai curajoasă din lume». Și Kennedy i-a spus unui om al lui: «John, aruncă-te în ocean, ia sabia asta şi scoate un rechin din ocean!». 

Se aruncă John, scoate rechinul, dar fără o mână. Toată asistența «Wow, ce curaj! Wow, ce curaj». Hruşciov îi zice omului lui: «Alioşa, aruncă-te să-mi scoţi doi rechini!». 

Se aruncă Alioșa cu un cuțit în mână, scoate doi rechini, fără un picior și o mână. Asistența «Wow, ce curaj! Wow, ce curaj». 

Nicolae Ceaușescu spune și el: «Ioane, hai bă să nu ne facem de râs. Scoate și tu măcar un peștișor». «Nu mă arunc, tovarășe Ceaușescu, e apa rece... Ce Dumnezeu!». Asistența «Wow, ce curaj! Wow, ce curaj»”. 

Atunci a intervenit Ceaușeasca: «Nu ți-e rușine, mă?! Nu ți-e rușine?!». El i-a răspuns: «Lasă-l în pace. Mai știi și alte bancuri?». «Tovarășe eu sunt în relații bune cu mintea. Până diseară vă spun banc după banc. 300 vă spun, cu dumneavoastră cel puțin zece». A început să râdă.

Bancul care l-a salvat pe Mitică Dragomir la cina cu Nicolae și Elena Ceaușescu: „Mânca-v-aș gura, am crezut că mor!”
Nicolae și Elena Ceaușescu la casa părintească din Scornicești

- Ați trecut pe la multe cluburi. Unde v-ați simțit cel mai bine?
- Dacă nu murea băiatul meu, Manuel, perioada de la Brașov ar fi fost cea mai bună din viața mea. Cea mai bună în toate sensurile. Am avut doi prim-secretari extraordinari, aveam mână liberă și făceam tot ce voiam pe lumea asta. 

Până într-o zi, când m-au chemat primul secretar și șeful inspectoratului. „Ce-am mai făcut, tovarășu'”. „Trebuie să pleci la București. Mâine vin tovarășii aici”. Acolo, la Brașov, au venit generali, miniștri și tovarășul Postelnicu. „Începând de la 1 ești ori la Dinamo, ori la Victoria”. „Domne, m-am mutat, abia mi-au dat casă în Brașov, soția avea post în centrul orașului...”. Imediat m-au luat, într-o lună de zile m-au făcut comandantul clubului Victoria.

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU DUMITRU DRAGOMIR

Citește și:

Dumitru Dragomir a numit cel mai tare jucător de poker dintre patronii din Liga 1: „Nici Iosefini nu făcea cu cărțile ce făcea el”

Surpriză de proporții! Comentator „importat” din politic de Prima TV la FCU Craiova - FCSB: „Sunt sferturi de fotbaliști, oricine îi poate comenta”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (24)
iobag
iobag  •  07 Noiembrie 2023, 11:49
Postat de Horia Radu pe 16 Septembrie 2021, 18:28

Ca de obicei, Dragomir este un trombonist incult.Kenedy a fost impuscat la Dallas înainte ca Brejnev și Ceausescu sa ajunga sefi ai partidelor in Rusia si Romania. Ar fi ras Ceausescu de el daca spunea asa bancul.

Pun pariu ca tu esti sufletul distractiei la petreceri

370096043480909
Gopo Goldberg  •  18 Septembrie 2021, 02:52
Postat de Simon Mircea pe 16 Septembrie 2021, 22:19

Are Ioanitoaia numai prieteni foști pușcăriași?

Nu numai. Are și viitori pușcăriași.

370096043480909
Gopo Goldberg  •  18 Septembrie 2021, 02:49
Postat de Bebe Hostiuc pe 16 Septembrie 2021, 21:19

Vad ca nu va convine. Dati stiri legate de sport, nu de turnatori, mincinosi ca dragomir din Balcesti cu 24 de masele. Cine poate crede asemenea *** OVIDIU?

Dacă astea-s știri sportive, atunci de ce m-a blocat GPS o lună când am scris despre gimnasta Simone Biles ***, și că ar trebui schimbat protocolul antidoping și de admisie în competiții, sau măcar introducerea unui nou gen, ***? Mmm? N-ar fi fost mai interesant de discutat asta? (Sanchi, e doar un test. Sigur mă blocați iar...)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează