FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV / VIDEO Dumitru Dragomir a numit cel mai tare jucător de poker dintre patronii din Liga 1: „Nici Iosefini nu făcea cu cărțile ce făcea el”

Dumitru Dragomir a fost președintele LPF timp de 16 ani,
Foto: Răzvan Păsărică/sportpictures.eu
Dumitru Dragomir a fost președintele LPF timp de 16 ani, Foto: Răzvan Păsărică/sportpictures.eu

Articol de GSP - Publicat joi, 16 septembrie 2021 10:12 / Actualizat joi, 16 septembrie 2021 12:27

Dumitru Dragomir (75 de ani), invitat al emisiunii „Prietenii lui Ovidiu” pe GSP.ro, a povestit cum a fost arestat pentru că juca poker și a dezvăluit cine cel mai bun jucător pe care l-a înfruntat.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

-Cel mai tare jucător de poker pe care l-ați văzut?
- Nici Iosefini nu făcea cu cărțile ce făcea Pinalti. A fost cel mai bun jucător de poker din această țară.

- Trișa?
- Mi-e greu să spun că trișa. V-am spus doar că făcea cu cărțile ce nu făcea nici Iosefini. Înțelegeți ce vreți! Jucam pe bani mulți, iar la masa unde se juca nu se discuta niciodată de fotbal. N-avea voie nimeni să discute despre fotbal. Altfel mă ridicam și plecam! 

- Se juca pe bani mulți?
- Sunt și multe povești, nu era nimeni controlat să se vadă câți bani are pe el. Pe vremea aia, Porumboiu, Sechelariu, Ștefan... Aveau saci de bani!

- Se plusa și pe jucători?
- Povești, folclor. Nimeni nu a pierdut jucători la poker. Totuși, mulți s-au împrumutat de bani și se poate ca în urma împrumutului să fi cedat jucători. Dar nu s-au dat jucători la masă, niciodată. Pe masă erau între 50.000 și 100.000 de dolari! Am și pierdut, am și câștigat. Mai mult am câștigat, dacă trag linie sunt pe câștig.

Dumitru Dragomir, arestat pentru că a jucat poker

- Ați și fost arestat pentru că jucați poker.
- Ei nu m-au prins pe mine jucând. Atunci (n.r. înainte de '89) te arestau dacă te găseau cu altcineva la joc. Le trebuia un flagrant! Pe mine m-au luat că au dat unii declarație că aș fi jucat cu ei. M-au luat pentru că au vrut să scape de mine. Nu mi-au făcut nimic. Și am plecat la Motru. Acolo am jucat în Cupă, într-un meci Motru - Vâlcea, unde a asistat și primarul orașului. I-am bătut, dar când m-am întors înapoi la Vâlcea, m-au arestat! 

M-au condamnat trei luni pentru jocuri de noroc. Am stat la pușcărie doar câteva zile. Eu jucasem poker atunci, eram jucător bun, dar pe mine nu m-au prins. Au făcut un abuz cu chestia asta.

Dumitru Dragomir: „Să trăiți! Eu sunt vestitul Mitică Dragomir”

- De problemele de la Vâlcea cum ați scăpat?
- M-au chemat primul secretar și cu inspectorul șef al județului și mi-au spus: „Domne, ai prea mare notorietate la noi în județ. Îți dăm trei luni de zile să părăsești Vâlcea”. „Gata, domne! Lăsați-mă dracu' în pace că plec”. M-am dus la Ion Alecsandrescu: „Nea Ioane, ce fac eu acum, că sunt obligat să plec din Vâlcea”.

 Așa m-am dus președinte la Bihor, unde am stat aproape un an, cu Romică Pașcu. Într-o zi am primit telefon la club. „Generalul Dragnea”. Ordonați!. Mâine la ora 12:00 să fii la mine la birou!”. M-am dus, avea o secretară Marcela. „Ce e înăuntru e nenorocire!”. Nu mi-a zis mai mult, am crezut că-mi crapă inima în mine.

- Și ce se întâmplase?
- Erau nea Lică de la Scornicești, Gheorghiță, generalul Ilie Ceaușescu, Ion Ceaușescu de la agricultură, nea Ion Alecsandrescu și Dragnea. „Bună ziua, am venit”. „Prezintă-te!”. Eu cu tupeu: „Să trăiți! Eu sunt vestitul Mitică Dragomir”. Nu știam cine sunt ăia. Dar când am auzit de Ceaușescu era să mor. Nea Lică a luat imediat cuvântul „Cât câștigi, mă, la Bihor?”. „25.000 de lei pe lună”. E clar că nu era așa. 

„Bine, de mâine ești președinte la Scornicești și o să iei cu mult mai mult”. „Știți, i-au dat soției post de titular în Bihor, mi-au dat și o vilă cu curte, nu pot pleca”. Când s-a ridicat Dragnea... „Tovarășe Dragomir, dumneata pui la îndoială cuvântul nostru. Începând de când spune tovarășul Bărbulescu ești președinte la Scornicești”. Într-o lună de zile m-am mutat la Scornicești. Nu era nici asfalt pe stradă când am ajuns. Am stat trei ani acolo.

În urmă cu 2 zile, Gheorghe „Pinalti" Ștefan a fost condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare după ce Curtea de Apel București a dat verdictul în cazul dosarului de corupție în care a fost implicat- detalii AICI!

VIDEO. Mai jos ai ediția integrală cu Dumitru Dragomir la „Prietenii lui Ovidiu”

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Surpriză de proporții! Comentator „importat” din politic de Prima TV la FCU Craiova - FCSB: „Sunt sferturi de fotbaliști, oricine îi poate comenta”

Adrian Mititelu jr. încinge duelul cu roș-albaștrii: „E timpul să batem Steaua! Eu așa îi spun, chiar dacă mă amendează CNA”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
solox
solox  •  19 Septembrie 2021, 03:11

Rusine cu *** asta batran. Nu se vede ca asta vorbeste numai de mizeriile care le-a facut tota viata. Oricum foarte rar mai intru pe gsp.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

2947853518578577
Alexandru Tudoran  •  18 Septembrie 2021, 12:21
Postat de Gigel Borcanel pe 16 Septembrie 2021, 22:25

Pentru tinerele generații este foarte educativ domnule Ioanițoaia. Țineți-o tot așa.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

imgb
imgb  •  17 Septembrie 2021, 21:54

De ce nu arestatzi *** asta patenta de dragomir ?....GSP-ule, te mindresti oare de articolul asta ? Ioanitoaia se mindreste ca ne prezinta golani d'astia ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează