FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FC BOTOȘANI 1-1

CFR CLUJ - FC BOTOȘANI 1-1 // Primul meci, primul conflict între Edward Iordănescu și propriii fotbaliști + Avertisment pentru antrenor: "Jucătorii de la CFR au dat afară mulți antrenori!"

Captură TV Telekom Sport
Captură TV Telekom Sport

Articol de GSP - Publicat sambata, 21 iulie 2018 11:17

Edward Iordănescu (40 de ani) n-a înregistrat o victorie în prima etapă din Liga 1, cu FC Botoșani, meci terminat 1-1, însă antrenorul a avut parte și de prima șicană cu propriii jucători.

Atacantul Giuseppe De Luca trebuia să-și facă debutul la CFR și a fost chemat să intre pe teren în minutul 90+1, însă Iordănescu jr. i-a cerut italianului să mai aibă puțină răbdare, moment în care fotbalistul a făcut un gest de lehamite. Până la urmă, De Luca a intrat pe teren două minute mai târziu.

"Era o lovitură liberă la poarta CFR-ului, iar antrenorul a preferat să nu mai facă schimbare în acel moment. Eu pun totul şi pe lipsa experienţei. Probabil nici din cauza pregătirii nu a vrut să rişte nimic, aşa că a ajuns să-l bage în minutul 90+3.

Trebuie să fie un noroc chior să bagi un jucător atunci şi să-ţi rezolve meciul în cele trei minute de prelungire care mai rămaseseră. Nu ştim ce va fi de acum încolo între cei doi, însă jucătorul va trebui să se supună. Am văzut cel mai bun exemplu la Campionatul Mondial. Kalinic a fost exclus din lot, apoi Croaţia a jucat marea finală", a declarat consilierul președintelui FRF, Andrei Vochin, la TV Telekom Sport.

dsc 022Giuseppe de Luca. Foto: Zoltan Cantor

"Jucătorii lui CFR au dat afară mulți antrenori"

Fostul arbitru Constantin Zotta îl avertizează pe Edward Iordănescu după acest conflict.

"De Luca se încălzea de prin minutul 60. Probabil că această schimbare fusese gândită pentru minutul 80. Asta arată că este un jucător cu personalitate", a spus Constantin Zotta, care a adăugat: "Pune o parte a insuccesului pe umerii jucătorilor. Nu cred că e corect. Cred că ar trebui să formeze o echipă de la început, iar fiecare dintre părţi să-şi asume vina atunci când rezultatul nu este cel aşteptat.

Acolo sunt jucători cu mare experienţă, care joacă de mult timp la CFR. Este o echipă sudată, un grup care a dat afară mulţi antrenori. Deci, aceşti jucători ar trebui respectaţi. Nu cred că ar trebui aruncată vina asupra lor".

Edward Iordănescu a explicat abia astăzi de ce nu l-a introdus imediat pe De Luca: "De Luca venise la schimbare fără apărători, era foarte entuziasmat că intră. Din dorință a uitat acest detaliu. Când să se facă schimbarea, a fost întors pe bună dreptate de arbitrul de rezervă. Apoi a așteptat 3,4 minute să intre pentru că nu ieșea mingea afară! Nu a existat vreun conflict". 

CFR CLUJ - FC BOTOȘANI 1-1
Au marcat: Vinicius 26 / L. Fulop 48

PROGRAMUL ETAPEI #1:

Vineri, ora 21 CFR Cluj - Botoșani 1-1 Detalii AICI
Sâmbătă, ora 18 Hermannstadt - Sepsi
Sâmbătă, ora 21 Astra - FCSB
Duminică, ora 18 Viitorul - Dunărea Călărași
Duminică, ora 21 Dinamo - Voluntari
Luni, ora 18 Gaz Metan - Chiajna
Luni, ora 21 Craiova - Poli Iași

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
2236296926398875
Emil Nicolae Pavilcu  •  22 Iulie 2018, 10:51

Si-o fi notat Iordanescu in carnetel si rezultatul final al meciului ?

cj666
cj666  •  21 Iulie 2018, 20:34
Postat de Adrian Constantin Sendroiu pe 21 Iulie 2018, 18:54

Surpriza uriasa, cefereii n-au primit niciun penalti in meciul cu Botosani. Cum sa mai castige in conditiile astea?

***.. i s-au refuzat 2 clare.. du-te voteaxa pesede si *** ca iri meriti kilu de tuica... ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1805213859545810
Adrian Constantin Sendroiu  •  21 Iulie 2018, 18:54

Surpriza uriasa, cefereii n-au primit niciun penalti in meciul cu Botosani. Cum sa mai castige in conditiile astea?

Vezi toate comentariile (12)
Comentează