FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA

Procurorul DNA a cerut 12 ani de închisoare pentru Ioan Niculae » Omul de afaceri e internat în Italia

Ioan Niculae (66 de ani)
Ioan Niculae (66 de ani)

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 ianuarie 2021 16:53 / Actualizat miercuri, 27 ianuarie 2021 17:02

Ioan Niculae (66 de ani), finanțatorul Astrei Giurgiu, poate primi o pedeapsă de 12 ani de închisoare în dosarul Interagro.

  • CONTEXT: Ioan Niculae a fost condamnat în "Dosarul Interagro", la 3 ani și 6 luni de închisoare, în care a fost acuzat de cumpărare de influență, instigare la evaziune fiscală și instigare la spălare de bani. Hotărârea a fost dictată de magistrații Tribunalului București, dar decizia nu a fost una definitivă.

Potrivit DNA, în perioada august 2008 - martie 2009, între Interagro SA şi Libarom Agri SRL, societate specializată în producţie agricolă şi tranzacţii cu produse agricole, s-a încheiat şi derulat un contract fictiv având ca obiect prestarea unor servicii de publicitate. În baza acestui contract, au fost înregistrate în contabilitatea firmei Interagro SA operaţiuni nereale în baza cărora s-au eludat plăţile taxelor şi impozitelor către bugetul de stat.

Ioan Niculae riscă 12 ani de închisoare

Procurorul Direcției Naționale Anticorupție a cerut miercuri o pedeapsă orientată spre maximul prevăzut de lege pentru acuzațiile de instigare la evaziune fiscală și la spălarea banilor, imputate omului de afaceri Ioan Niculae, conform publicației G4Media.ro. Finanțatorul Astrei poate primi o pedeapsă ce poate ajunge până la 12 ani de închisoare, raportată la Codul Penal anterior.

Ioan Niculae a absentat de la ultimul termen din proces, fiind internat într-o clinică din Milano, în Italia, unde s-ar reface după infectarea cu COVID- 19, astfel cum a precizat avocatul său în sala de judecată.

Probleme de dopaj la Astra Giurgiu

Posibila condamnare este o nouă veste rea pentru Ioan Niculae, după cea în care Astra Giurgiu este acuzată de dopaj și ar putea fi exclusă din Liga 1. La începutul lunii septembrie, ANAD a intrat în posesia unor fotografii, pe care o clinică din București le-a postat pentru a-și promova imagina și tratamentele pe care le efectuează.

În respectivele poze apăreau Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto, jucătorii Astrei, cu perfuziile-n venă! După ce a fost vizitată de ANAD, clinica a luat o decizie surprinzătoare: a șters toate pozele urcate pe Instagram. Pe 14 ianuarie, la comisia de audieri de la ANAD, Alexandru Ioniță a recunoscut toate acuzațiile.

VIDEO. Alexandru Ioniță a recunoscut tot! Astra trebuie exclusă din campionat

Citește și alte știri de actualitate:

Lincar dezvăluie ce se poate întâmpla cu Turris

Ce a scris cea mai frumoasă jucătoare de golf despre Conor McGregor

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (23)
amicu
amicu  •  28 Ianuarie 2021, 08:06
Postat de dodo001 pe 27 Ianuarie 2021, 19:01

Băi sunteti oameni seriosi? Cum sa plateasca o echipa ca Astra pentru prostile unor jucatori? Iar DNA-ul sa fim seriosi, 12 ani??? :)))) De râsu plânsu... S-au trezit cei de la DNA??? Buna dimineata

Știi tu cum a fost cu adevărat? Atâta timp cât Ioniță spune că se va afla adevărul și Coman ripostează cu "trădătorule", eu cred că Astra nu este chiar straina de aceste practici

dodo001
dodo001  •  27 Ianuarie 2021, 19:01

Băi sunteti oameni seriosi? Cum sa plateasca o echipa ca Astra pentru prostile unor jucatori? Iar DNA-ul sa fim seriosi, 12 ani??? :)))) De râsu plânsu... S-au trezit cei de la DNA??? Buna dimineata

valentindragobete
valentindragobete  •  27 Ianuarie 2021, 18:45

Totuși care-i legătura între începutul " creației ", unde ni se povestește de furăciunile, adevărat nedovedite inca, ale lui Nicolae si sfârșitul aceleiași " creații " unde ni se spune a nu stiu câta oară in ultimile 2 zile de injectările in vena a trioului de " inteligenți"

Vezi toate comentariile (23)
Comentează