FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO-STEAUA 1-3

Pufulete s-a făcut golgeter! Rusescu este primul în topul marcatorilor de la Steaua

Execuția lui Rusescu de la golul de 2-1 a semănat cu reușitele “tizului”
său, ex-galacticul Raul, acum la Schalke. FOTO Alex Nicodim
Execuția lui Rusescu de la golul de 2-1 a semănat cu reușitele “tizului” său, ex-galacticul Raul, acum la Schalke. FOTO Alex Nicodim

Articol de - Publicat miercuri, 07 decembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 06 decembrie 2011 22:49

Rusescu e cel mai bun marcator al Stelei şi omul momentului, dar în şase luni printre roş-albaştri a trecut prin momente groaznice


Raul Rusescu a pornit ca ultimul atacant din vestiarul Stelei, cel mai prost cotat, şi a devenit salvatorul ei. Roş-albaştrii l-au adus de la Urziceni cu doar 100.000 de euro şi după o accidentare la genunchi din cauza căreia jucătorul stătuse pe margine luni bune. Şi din cauza asta, el a venit la reunirea Stelei cu kilograme în plus. A fost poreclit "Pufulete" pentru felul în care arăta şi n-a izbutit să scape de excesul de greutate decît după ce sezonul începuse deja.

Apreciat de Petrescu
Luni, împotriva lui Dinamo, Rusescu a jucat atacant central şi a dat două goluri. Tot din poziţia asta marcase şi la Gelsenkirchen. În debutul stagiunii, cu Levy pe bancă, Raul era folosit mai des pe benzi şi randamentul lui era scăzut. Contra lui Tîrgu-Mureş, la Ploieşti, israelianul l-a şi înlocuit de nervi după doar 27 de minute.

Între timp a revenit în poziţia de vîrf retras, aceea în care era utilizat şi de către Dan Petrescu la Unirea. "Bursucul" îl aprecia mai ales pentru execuţiile lui imprevizibile: "Cînd îl văd cum marchează goluri imposibile la antrenamente, mă aştept şi în meciuri să inventeze ceva în fiecare moment".

VEZI AICI GOLURILE LUI RUSESCU DIN MECIUL CU DINAMO!

"Crede că fotbalul e o joacă"
Alt antrenor pe care l-a avut Rusescu în Ialomiţa, Marian Pană, a anticipat evoluţiile foarte bune ale lui Raul la Steaua. Fostul "lateral" al lui Dinamo din anii '90 a sesizat de ce Ruse e potrivit pentru un club mare şi aflat mereu sub presiune: "Cîteodată lasă senzaţia că nu ia lucrurile în serios, priveşte totul ca pe o joacă, nu l-am văzut afectat de nimic, indiferent de problemele care existau. Din cauza asta e protejat de emoţii şi de stresul pe care îl mai au fotbaliştii de la acest nivel. Rusescu nu conştientizează încărcătura din jurul meciurilor, e tot timpul dezinvolt".

"Rusescu dă goluri atipice pentru fotbalul românesc, multe dintre reuşitele lui sînt spectaculoase, din afara careului"
Mihai Stoica, fost manager al Stelei

"Rusescu mi-a arătat cît de mult greşesc eu uneori criticînd jucători tineri, care pot exploda oricînd. Mi-a demonstrat că e fotbalist, va rămîne sigur la Steaua"
Gigi Becali, patron Steaua

Voia să-l dea afară
Acum o lună, Becali îşi începuse strategia din iarna asta cu două disponibilizări: voia să-i dea afară pe Rusescu şi pe Nikolici, tocmai cuplul de atac din meciul cu Dinamo. Muntenegreanul urma să revină la Timişoara, de unde e împrumutat, iar de Raul se interesaseră deja cluburi. O persoană din conducerea lui U Cluj a povestit de ce a regretat golul dat de Rusescu cu Schalke: "Aveam un acord cu Becali, dar acum s-a prins şi el că Raul e fotbalist şi nu ni-l mai dă!".

A refuzat Rapidul
În afară de Steaua, Rusescu a mai fost curtat şi de Rapid în vara trecută, fiindcă preşedintele Dinu Gheorghe îl dorea în Giuleşti. Cum Unirea acceptase ambele oferte, a rămas o alegere a fotbalistului: "Sînt stelist şi-mi doresc să joc pentru Steaua!".

7 goluri are Rusescu (23 de ani) în acest sezon din Liga 1. A mai dat unul şi în Europa League, contra lui Schalke (1-2)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
jerry_baciu
jerry_baciu  •  07 Decembrie 2011, 21:17
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Se numeste Dambovita....dar,ma rog...!

plesan
plesan  •  07 Decembrie 2011, 11:29

RAUUUUL de STEAUA ! ;)) Il stiam ca e bun fotbalist de cand juca la Urziceni...acolo si-a aratat valoarea..prin suturile lui de la distanta cu precizie finalizate...aluzie la faptu ca chiar el a dat gol Stelei intr-un meci din campionat scor 1-1 egaland de la vre-o 25 de metri ;)) Daca mai era si Stancu in cuplu cu Rusescu ..aveam un atac cu "greutate" ! Forza RaulllllL ..FCSB !

terminatorul2
terminatorul2  •  07 Decembrie 2011, 09:46

BRAVO RrrrrAUL

Vezi toate comentariile (8)
Comentează