FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Răduţ despre transferul la Steaua: "Mi s-a împlinit un vis"

Articol de GSP - Publicat vineri, 18 iunie 2010 00:00

Răduţ spune că a semnat cu echipa cu care simpatizează de cînd era mic copil

- Mihai, te-a luat prin surprindere oferta Stelei?
- Pot să spun că mi s-a împlinit un vis. Ţin cu Steaua de cînd eram copil, iar transferul aici este un lucru extraordinar.

- Ce îţi propui ca fotbalist al Stelei?
- Să luăm titlul în sezonul următor. În ceea ce mă priveşte, voi da totul la antrenamente, voi da totul la meciuri pentru a ajuta echipa să termine pe primul loc. În plus, mai am o dorinţă.

- Ce anume?
- Vreau să se reîntoarcă suporterii la stadion, să umple Ghencea şi atmosfera să fie aşa cum era acum cîţiva ani. Cu siguranţă situaţia dintre patron şi suporteri se va remedia dacă vom juca bine şi dacă ne vom atinge obiectivele.

- Va fi greu să cîştigi un loc de titular în faţa lui Toja şi a lui Păcurar?
- Nu mă tem de nici o concurenţă. Este bine că sînt jucători valoroşi şi asta va duce la performanţă.

"Piţurcă mi-a zis acum 10 ani că moare dacă nu putem să-l transferăm pe Rădoi. Exact aşa s-a comportat şi acum cu Răduţ"
Gigi Becali, patron Steaua

150.000 de euro pe sezon va cîştiga Mihai Răduţ la Steaua. Venitul lui e egal cu cel de care beneficia Golanski, al cărui contract expiră la sfîrşitul lunii

Mihai Răduţ
- în martie a împlinit 20 de ani
- la juniori a evoluat la Alprom Slatina şi la Ardealul Cluj
- în vara lui 2007 a fost la grupele de juniori de la Sporting Lisabona, după care a venit la Internaţional Curtea de Argeş
- a debutat în Liga I anul trecut, în iulie, la meciul Internaţional - Oţelul 0-1
- a jucat 27 de meciuri în Liga I, dintre care 24 ca titular
- a marcat 4 goluri şi a dat două pase de gol
- are o medie a notelor de 5,81
- a debutat în echipa naţională în amicalul cu Ucraina, evoluînd şi împotriva lui Honduras

ALTE ŢINTE. Piţi îl vrea şi pe Nibombe
O altă ţintă pentru Steaua este fostul fundaş central al Timişoarei, Dare Nibombe. Stoperul togolez e liber de contract după ce şi-a reziliat angajamentul cu echipa de pe Bega şi ar putea semna cu roş-albaştrii în zilele viitoare. În vîrstă de 30 de ani, Nibombe a fost jucător de bază în sezonul trecut la Timişoara, unde a evoluat în 26 de meciuri, de 25 de ori fiind integralist. Nibombe, care are 1,96 metri şi 90 de kilograme, ar deveni cel mai înalt fotbalist din lot.

Ofertă şi pentru Martinovici
Postul de fundaş central e cel care îi dă cele mai mari bătăi de cap lui Piţurcă, fostul selecţioner avînd în plan să mai aducă, în afara lui Gardoş, minimum doi stoperi. Una dintre variante este şi Novak Martinovici, care a jucat în sezonul trecut la Pandurii Tg. Jiu. Martinovici, în vîrstă de 25 de ani, a venit în România după ce a evoluat la OFK Beograd, în campionatul Serbiei.

Moraes, marea lovitură?
Piţurcă vrea întăriri şi în ofensivă şi marea bombă ar putea fi aducerea portughezului Morase, de la Gloria Bistriţa. "Vom aduce doi jucători din campionatul intern care costă cîte două milioane fiecare", a spus ieri Becali. Moraes (23 de ani) a jucat pentru Gloria Bistriţa în retur, a bifat 17 meciuri şi a marcat 10 goluri. Clauza de reziliere cu Bistriţa e exact de două milioane de euro.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
beneavictor2008
beneavictor2008  •  13 Iulie 2010, 12:41

Toti care se transfera la STEAUA,spun ca sant STELISTI de mici.Acum ramane sa vedem si pe teren cat i-si da ei viata pt STEAUA.

arketis
arketis  •  18 Iunie 2010, 21:08

Il cunosc pe Radut de cand era mic.Va spun sigur,minte de ingheata apele...e dinamovist din tata in fiu

wasy19
wasy19  •  18 Iunie 2010, 12:59

ce nr. va purta la steaua?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează