FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

A venit și verdictul în instanță privind sigla Rapidului! Decizie răsturnată la Curtea de Apel: „Nu credeam că avem cum să pierdem”

Articol de - Publicat joi, 26 ianuarie 2023 18:05 / Actualizat joi, 26 ianuarie 2023 18:18

AFC Rapid, societatea condusă de Horia Manoliu, a înregistrat în ultimele 24 de ore două înfrângeri grele în fața celor de la FC Rapid 1923, clubul condus de Dan Șucu și Victor Angelescu. După ce Curtea de Apel s-a pronunțat favorabil echipei din Liga 1 în litigiul privind mărcile „Rapid”, azi a venit verdictul în cazul siglei clubului cu vulturul.

Formația din Liga 1 a câștigat la Curtea de Apel procesul privind utilizarea mărcii notorie, cu vulturul. Decizia mai poate fi atacată în termen de 30 de zile la Înalte Curte de Casație și Justiție. 

Ionel Ganea, vehement în cazul Pintilii: „Bă, ciocul mic! Te crezi Einstein, iar restul sunt papagali?!”
FCSB
Ionel Ganea, vehement în cazul Pintilii: „Bă, ciocul mic! Te crezi Einstein, iar restul sunt papagali?!”

Rapid, victorie în procesul pentru sigla

Inițial, prima instanță, Tribunalul București, le dăduse de cauză celor de la AFC Rapid, în 2020, dar FC Rapid 1923, echipa din Liga 1, a făcut apel. 

„FC Rapid 1923 a primit o decizie favorabilă și în cel de-al doilea dosar, cel legat de folosirea exclusivă a siglei actuale”, a anunțat astăzi clubul de pe locul 4 în Superliga, pe contul de Facebook. 

A venit și verdictul în instanță privind sigla Rapidului! Decizie răsturnată la Curtea de Apel: „Nu credeam că avem cum să pierdem”
Sigla pe care FC Rapid 1923 are dreptul să o folosească

Reacția lui Victor Angelescu: „Intrăm în normalitate”

Victor Angelescu, unul dintre finanțatorii echipei, a vorbit azi despre deciziile date. 

„Ne bucurăm. Intrăm în normalitate. Dar e ceva la ce ne așteptam. Am spus-o de mai multe ori că nu ar fi trebuit să se pună această problemă. Ca să fie mai clar, instanța a decis în favoarea noastră. 

Sunt anumiți oameni care încearcă să profite de pe urma succesului. Dar noi trebuie să ne facem treaba. Cu aceste procese am cheltuit câteva zeci de mii de euro, pentru ce înseamnă taxe și avocați. Eu nu credeam că avem cum să pierdem. Noi am plătit o sumă foarte mare pentru marcă, la licitație”, a spus Angelescu la ProArena.

Conducerea Rapidului transmite astfel un mesaj clar către toți șantajiștii care mai până acum ceva timp cereau sume mici pentru a evita potențiale conflicte inventate și care după succesele Rapidului din ultimul timp au ajuns să ceară milioane de euro și procente în club fără a avea nici dreptul și nici măcar posibilitatea materială de a ajuta cu adevărat Rapidul (ținând cont că administrează firme de bloc). 

Din păcate nu este un caz singular. Sunt și alți șantajiști care încearcă să profite de acest succes și de faptul că Rapidului îi merge bine, diverși care inventează că au făcut lucruri și că au adus jucători pe care, de fapt, nici nu îi cunoșteau prea bine. 

Aceștia mint și încearcă să inducă în eroare opinia publică prin declarații false ascunzându-se în spatele „măștii” de rapidist, ei de fapt nu încearcă decât să profite de pe urma acestui club atât de iubit și apreciat.

Mesajul conducerii pentru toți acești parveniți a fost și va fi unul foarte simplu: șantajele nu funcționează, suntem aici să ne facem treaba și împreună cu cei mai frumoși fani să protejăm cel mai iubit club din țară 

- Victor Angelescu pentru pagina de Facebook a Rapidului

Horia Manoliu, replică pentru Victor Angelescu

Horia Manoliu, președintele AFC Rapid, a transmis o replică pe adresa Gazetei, după declarațiile lui Victor Angelescu. 

„Victor Angelescu dacă tăcea, înțelept rămânea! Și sincer, îi ofer un sfat gratuit: pe viitor să se abțină în a face declarații acolo unde clar nu se pricepe. Noi o să urmăm procedura, deciziile nu sunt definitive, pe fond am câștigat noi, iar în apel au câștigat ei. 

Urmează recursul la Înalta Curte de Casație și Justiție. Ca să vorbim fotbalistic este 2-2 și urmează prelungirile. Așteptăm motivările din dosar”, a fost reacția lui Horia Manoliu.

VIDEO Totul despre U Cluj - Rapid

Citește și: 

Adrian Mutu, bătăi de cap înainte de U Cluj - Rapid: „Voi schimba strategia”

Rapid a renunțat astăzi la jucătorul pus pe lista neagră de Adrian Mutu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (38)
AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  30 Ianuarie 2023, 00:22
Postat de guimaraes1.0 pe 26 Ianuarie 2023, 20:41

Are legatura ba oltean prostalau datorita faptului ca au platit datoriile catre fostii jucatori ai rapidului lui copos si taher.daca n-aveau nicio legatura cu rapidul istoric de ce trebuiau ei sa plateasca datoriile vechii societati intrate in faliment si au avut interzis la transferuri?tu ai plati datoriile lui x si ai avea conturile blocate din cauza respectivului x daca n-ai avea vreo legatura atestata prin acte cu acel x?ai inteles prazare zecesebist?

Voi inca nu realizati pe ce planeta traiti...asa s-a intamplat si in cazul fcu cu datorii de la fostii jucatori, va bucurati de ce spune FIFA, dar nu puteti sa intelegeti ceea ce spune... Solutia la care a ajuns FIFA, impreuna cu FIFPRO, a fost inventarea unui nou concept: succesiunea sportiva. Aceasta nu este un termen legal, NU IMPLICA O RECUNOASTERE, nici macar statutara, ci doar o constatare in cadrul unor proceduri strict disciplinare. Astfel, succesiunea sportiva poate crea CONFUZIE, deoarece denumirea corecta ar fi trebuit sa fie ceva de genul stare aparenta de succesiune sportiva. Aceasta stare de fapt, nu de drept, este determinata, in mod subiectiv, in baza unor criterii stabilite prin regulamentele FIFA. Practic, FIFA si-a simplificat viata, incepand cu anul 2019, printr-un dictat: "Daca te folosesti de elemente de identitate ale unui club (nu conteaza daca o faci legal, nelegal sau ilegal) care are obligatii neachitate fata de fosti jucatori, atunci respectivele datorii cad in sarcina ta. Daca nu le achiti vei fi sanctionat disciplinar (interdictia la transferuri) si pecuniar (amenda)."

mafa
mafa  •  27 Ianuarie 2023, 07:54
Postat de AdrianUCV1948 pe 26 Ianuarie 2023, 19:06

Ce dragoste visezi ma? Dragoste pentru ce? :))))

Curată Adrian... dragoste curată, incepand de la muncitorii feroviari de la Grivita .

guimaraes1.0
guimaraes1.0  •  26 Ianuarie 2023, 20:41
Postat de AdrianUCV1948 pe 26 Ianuarie 2023, 19:01

Ce treaba au datoriile cu marca si palmaresul unei echipe?

Are legatura ba oltean prostalau datorita faptului ca au platit datoriile catre fostii jucatori ai rapidului lui copos si taher.daca n-aveau nicio legatura cu rapidul istoric de ce trebuiau ei sa plateasca datoriile vechii societati intrate in faliment si au avut interzis la transferuri?tu ai plati datoriile lui x si ai avea conturile blocate din cauza respectivului x daca n-ai avea vreo legatura atestata prin acte cu acel x?ai inteles prazare zecesebist?

Vezi toate comentariile (38)
Comentează