FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - FC ARGEȘ 2-1

EXCLUSIV // VIDEO Fanii și comentatorii au răbufnit la Rapid - FC Argeș: „Ofsaid?! E incredibil ce a făcut VAR-ul!” » Un arbitru FIFA clarifică pentru GSP faza problemă

„Centralul” Ionuț Coza a anulat golul lui Dugandzic (foto) după intervenția arbitrilor din camera VAR // foto: captură Prima Sport +10   FOTO
„Centralul” Ionuț Coza a anulat golul lui Dugandzic (foto) după intervenția arbitrilor din camera VAR // foto: captură Prima Sport

Articol de GSP - Publicat duminica, 07 august 2022 11:06 / Actualizat duminica, 07 august 2022 13:19

Golul înscris de Marko Dugandzic în Rapid - FC Argeș, la 1-0 pentru giuleșteni, a fost anulat după intervenția arbitrilor din camera VAR. Decizia i-a contrariat pe fanii alb-vișinii și pe comentatorii partidei deopotrivă, dar un arbitru FIFA consultat de GSP a explicat de ce hotărârea a fost justă.

Minutul 56 al meciului din Giulești. Valentin Costache pasează în careul advers, Marius Constantin ratează intervenția, iar Marko Dugandzic preia balonul și finalizează cu sânge rece.

CFR Cluj lucrează la un supertransfer » 3 echipe se bat pe jucătorul de 5 milioane de euro
CFR CLUJ
CFR Cluj lucrează la un supertransfer » 3 echipe se bat pe jucătorul de 5 milioane de euro

Rapidiștii s-au bucurat, au mers la mijlocul terenului și au așteptat reluarea jocului, după ce arbitrul Ionuț Coza și tușierul Ferencz Tunyogi validaseră inițial golul. Numai că reușita le-a fost între timp anulat, după intervenția arbitrilor din camera VAR, Radu Petrescu și Mircea Orbuleț. 

Golul lui Marko Dugandzic din Rapid - FC Argeș, anulat după intervenția arbitrilor din camera VAR

Aceștia au sesizat că Valentin Costache se afla în ofsaid în momentul în care Sefer a șutat spre poarta adversă. Până ca Valentin să ajungă în posesia mingii, traiectoria acesteia a fost schimbată de o intervenție a lui Grigore Turda.

Fanii și comentatorii au răbufnit la Rapid - FC Argeș: „Ofsaid?! E incredibil ce a făcut VAR-ul!” » Un arbitru FIFA clarifică pentru GSP faza problemă
Turda, încercuit, deviază spre Costache, aflat în partea stângă a terenului

Anularea golului a nedumerit o bună parte dintre fanii lui Rapid, dar și comentatorii partidei de pe postul Prima Sport, care ajunseseră la un consens: „Ofsaid? N-are cum, este incredibil! Turda întinde piciorul, joacă mingea. Eroare de proporții mari a arbitrilor VAR”.

Un arbitru FIFA clarifică faza

GSP.ro a consultat un arbitru FIFA pentru clarificarea fazei, iar acesta le-a dat dreptate celor doi oficiali din camera VAR:

„Decizia de a anula golul lui Dugandzic este corectă. Turda nu are intenția de a juca balonul, el doar blochează șutul lui Sefer. Mingea ricoșează la Costache, care se află în poziție clară de ofsaid.

Conform IFAB, golul ar fi fost regulamentar doar dacă Turda avea intenția de a juca balonul. El doar îl deviază, deci poziția de ofsaid a lui Costache rămâne valabilă”.

Fanii și comentatorii au răbufnit la Rapid - FC Argeș: „Ofsaid?! E incredibil ce a făcut VAR-ul!” » Un arbitru FIFA clarifică pentru GSP faza problemă
Valentin Costache, în ofsaid în momentul șutului expediat de Sefer, ulterior deviat de Turda

Legile Jocului spun că un jucător este sancționat atunci când se află în poziție de ofsaid și primește balonul în urma unei respingeri a unui adversar, cu condiția ca oponentul să aibă control asupra mingii. În cazul de față, Turda doar a blocat balonul.

Mai multe știri din Liga 1: 

Dică, „taxat” după strigătul de disperare de la Mioveni: „Devenim ridicoli, de râsul lumii”

Ce și-a tatuat fostul mijlocaș de la FCSB datorită lui Marica: „Îmi spunea așa încontinuu” + „Mai am o femeie, un înger și un demon”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (38)
Dani231
Dani231  •  08 August 2022, 14:16
Postat de Johnstone pe 07 August 2022, 20:10

Dacă era anulat golul lui Argeș sunt curios dacă mai spuneai același lucru golul a fost anulat corect noul regulament spune ca dacă adversarul nu are intenția de a juca mingea ceea ce sa întâmplat in meciul respectiv și mingea deviată involuntar ajunge la un jucător care este in ofsaid golul este anulat pe motiv de ofsaid și nu trebuie sa îți spună nimeni asta poți citi singur regulamentul . Decizie corecta fie ca ne place sau nu nu se mai poate da vina pe arbitri

De unde ai apărut?Cum *** nu are bani ești prost sau te faci?Numai comenta pe nicăieri de azi înainte ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

scaraotzchi
scaraotzchi  •  07 August 2022, 22:28

Ba, da'cum dracu VAR da rateuri tocma' in etapele in care FîCîSîBî da si ea rateuri... al dracului VAR-ul asta... :P

Johnstone
Johnstone  •  07 August 2022, 20:19
Postat de boribgue pe 07 August 2022, 13:06

Numa' connoisseurs pe aici. 4 clase, 8, 12, s-au reunit sa explice si arbitrajul. Daca ii pui sa alerge 200 m, fac infarct. Multumim. Ce natie, experti in antrenorat, in medicina, in tactici de razboi, in politica si acum si in arbitraj... Bravo, bajeti!

Bro a bătut Rapidul ce va agitați atât . Oricum nu o sa stam acolo mult timp echipa nu are banii și in momentul in care noi vb ea se adâncește in datorii sa zicem mersii dacă mai stam 2 anii in liga 1 sau Superligă mai nou

Vezi toate comentariile (38)
Comentează