INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  RB LEIPZIG - U CRAIOVA, JOI, 19:30, TVR 1, GSP.RO

RB LEIPZIG - U CRAIOVA // Atenție, U Craiova » 3 exemple recente în care nemții au fost făcuți pachet de echipele românești

FOTO: Gazeta Sporturilor
FOTO: Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat miercuri, 08 august 2018 17:50

U Craiova are o nouă misiune dificilă în preliminariile Europa League. Dacă Milan a fost sperietoarea de anul trecut, în acest sezon oltenii joacă împotriva lui RB Leipzig, locul 6 în ediția precedentă din Bundesliga. 

  • Prima manșă se joacă joi, de la ora 19:30, în deplasare. RB Leipzig - U Craiova va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TVR 1. 

Echipa lui Mangia are drept sursă de inspirație 3 momente impresionante reușite după 2000 de echipele românești în duelurile europene cu formații din Germania. 

1. Rapid, lecție pentru Hamburg

Rapidiștii nu au cum să uite vreodată parcursul fenomenal din sezonul 2005-2006, când au ajuns până în sferturile Cupei UEFA. Până la duelul cu Steaua, Rapid a eliminat două echipe din Bundesliga în șaisprezecimi și optimi.

Formația antrenată de Răzvan Lucescu a reușit victorii memorabile cu Hertha Berlin și Hamburg SV, două forțe la acea vreme în Bundesliga. Mai întâi, giuleștenii au învins de două ori în "dubla" cu Hertha, 1-0 și 2-0. Momentul de maximă intensitate a venit în optimi. Într-o atmosferă electrizantă,  Rapid a învins-o cu 2-0 pe Hamburg în Giulești. Înfrângerea din retur, 1-3, nu a mai contat și i-a trimis pe vișinii în sfertul cu Steaua.


*Rapid - Hertha Berlin 2-0


*Rapid - Hamburg 2-0

2. "Câinii" au zdrobit "aspirinele"

Un an mai târziu după răsunătoarele victorii ale Rapidului, și Dinamo impresiona într-un duel cu o echipă din Bundesliga.

Chiar în sezonul în care au câștigat titlul ultima oară, "câinii" terminau pe locul 2 Grupa B din Cupa UEFA din care făceau parte Tottenham, Bayer Leverkusen, Beșiktaș și FC Bruges. O performanță inimaginabilă la acea vreme, dar irepetabilă având în vedere actuala stare în care se află Dinamo. Pe 29 noiembrie 2006, echipa condusă la acea vreme de Mircea Rednic reușea un meci memorabil în "Ștefan cel Mare", învingând-o pe Bayer Leverkusen cu 2-1.

Condusă cu 0-1, Dinamo a revenit și a câștigat cu 2-1 după "dubla" fabuloasă a lui Claudiu Niculescu. Roș-albii ajungeau atunci până în optimile Cupei UEFA, unde au pierdut în fața Benficăi, 1-3 la general.

3. Ce minune la Mediaș!

O performanță puțin apreciată la vremea ei și uitată în ziele noastre. În sezonul 2011-2012, Gaz Metan producea o surpriză de proporții în turul III din preliminariile Europea League, reușind s-o elimine pe Mainz, echipă care terminase pe 5 în campionat. Grupare care avea în componență vedete precum Andreas Ivanschitz sau Maxim Choupo-Moting!

După 1-1 în turul de la Mainz, Gaz Metan a rezistat eroic în retur și a trimis meciul în prelungiri și, ulterior, la penalty-uri. Portarul Răzvan Pleșca a fost erou, a apărat două penalty-uri, iar micuțul oraș de pe malul râului Târnava Mare reușea o performanță uluitoare: calificarea în play-off-ul Europa League, unde a pierdut ulterior fața Austriei Viena.

Bundesliga, umilită anul trecut

Oltenii pot privi cu speranță și la ediția precedentă a grupelor Europa League, unde 3 formații nemțești au dezamăgit crunt.

Hoffenheim, FC Koln și Hertha Berlin au avut prestații dezastruoase în grupe destul de accesibile și nu au reușit să se califice în primăvara europeană. Două rezultate au fost de-a dreptul șocante pentru forța fotbalului german. FC Koln a pierdut în Belarus, la BATE Borisov, 0-1, în timp ce Hertha Berlin a pierdut cu suedezii de la Ostersunds, 0-1. 

RB LEIPZIG 

- este un club cu un lot cotat la 300 de milioane de euro; 
- cel mai valoros jucător este Timo Wener, atacantul Germaniei de la Mondiale, 60 de milioane de euro;
- Dayot Upamecano, fundaș central de 19 ani, este și el cotat la 30 de milioane de euro. Sabitzer, Forsberg, Kevin Kampl și Jean Augustin sunt alți jucătoride top pe care Leipzig îi are;
- echipa este pregătită de Ralf Rangnick (60 de ani);
- echipa este fondată în urmă cu doar 9 ani, iar anul trecut a terminat pe locul 6 în Bundesliga; 
- în sezonul trecut a jucat în grupele Champions League, unde a terminat pe locul 3. A fost eliminată în sferturile de finală din Europa League de Marseille, 3-5; 
- în sezonul 2016-2017, Leipzig a fost vicecampioană în Bundesliga, la doar un an de la promovare

Citește și: Oltenii nu scapă de vedeta lui Leipzig! Avion privat și preparator fizic pentru a prinde duelul cu U Craiova

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (9)
redbuldog
redbuldog  •  09 August 2018, 09:54
Postat de mosvasile pe 09 August 2018, 09:08

Articolul nu e bun!De ce?Fiindca nu zice ca "Steaua" "i-a facut pachet" pe nemti!Dar lasa ca tot nu s-au lasat pana nu au bagat soparla aia, ca Rapidul numai dupa ce a trecut de doua echipe din Bundesliga, a putut sa joace-la un nivel superior,nu-i asa-cu "Steaua"!Cat despre meciul lui Dinamo cu Leverkusen,eu stiam ca golul de 2-1, a fost dat de Ionel Ganea!

Mosule ai imbatranit..golul de 2-1 la dat tot Clau,e adevarat dupa o faza facuta de Ganea,dar sutul din 20 m,reflecta porecla ,,lunetistul"cu adevarat!

mosvasile
mosvasile  •  09 August 2018, 09:08

Articolul nu e bun!De ce?Fiindca nu zice ca "Steaua" "i-a facut pachet" pe nemti!Dar lasa ca tot nu s-au lasat pana nu au bagat soparla aia, ca Rapidul numai dupa ce a trecut de doua echipe din Bundesliga, a putut sa joace-la un nivel superior,nu-i asa-cu "Steaua"!Cat despre meciul lui Dinamo cu Leverkusen,eu stiam ca golul de 2-1, a fost dat de Ionel Ganea!

ion.ionescu
ion.ionescu  •  09 August 2018, 07:58
Postat de Robert Ivan pe 08 August 2018, 21:03

FC Lokomotive Leipzig - Politehnica Timișoara, 0-2, 5-0 ( Cupa Cupelor UEFA 26.08.1981)

În acei ani, cei din DDR erau pe locul 1 în lume...la dopaj !...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează