FOTBAL  »  Superliga  »  PLAY-OUT

Reacție virulentă a căpitanului de la Rapid: „Mi-e rușine! Nu mă așteptam să fim atât de slabi”

Dragoș Grigore (35 de ani), fundașul central al lui Rapid, a avut o reacție dură după 2-3 cu CS Mioveni, meci din ultima etapă a play-out-ului.
Dragoș Grigore (35 de ani), fundașul central al lui Rapid, a avut o reacție dură după 2-3 cu CS Mioveni, meci din ultima etapă a play-out-ului.

Articol de GSP - Publicat luni, 16 mai 2022 22:40 / Actualizat luni, 16 mai 2022 22:56

Dragoș Grigore (35 de ani), fundașul central al lui Rapid, a avut o reacție dură după 2-3 cu CS Mioveni, meci din ultima etapă a play-out-ului.

  • Sepsi a încheiat pe primul loc în play-out, iar FC Botoșani pe locul secund. Rapid e la mâna lui Sepsi (dacă echipa din Sfântu Gheorghe va câștiga Cupa României) și a Federației;
  • Finala Cupei României dintre Sepsi OSK și FC Voluntari va avea loc pe 19 mai, pe noul stadion „Rapid-Giulești”;
  • Meciurile de baraj pentru Conference League se vor disputa pe 22 mai (semifinala dintre primele două locuri din play-out) și pe 29 mai (finala dintre Craiova și câștigătoarea semifinalei).

Dragoș Grigore, după CS Mioveni - Rapid 3-2: „Ne-am făcut de rușine”

Ne-am făcut de rușine, nu mă gândeam că o să simt așa ceva. Trebuie să știm să trecem și prin aceste lucruri și să mergem mai departe. Poate că nu meritam mai mult. Trebuia să demonstrăm că ne dorim să jucăm acel baraj, dar una am vorbit în vestiar, alta am făcut pe teren. 

CS Mioveni era normal să dea totul pe teren, nu mă așteptam să fim noi așa slabi însă. E păcat, pentru că la un moment dat aveam speranțe. 

Rapid, la mâna lui Sepsi și a Federației în drumul spre Conference League! FRF NU a prevăzut situația în regulament
PLAY-OUT
Rapid, la mâna lui Sepsi și a Federației în drumul spre Conference League! FRF NU a prevăzut situația în regulament

Nu-mi stă în caracter să găsesc alibiuri, dar am început să pierdem din jucători pe parcurs, iar unii au fost mutați pe alte poziții, s-a pierdut și din omogenitate astfel.

Dacă n-am reușit nici să ne ridicăm la nivelul celor de la Mioveni, ce rost mai are să ne gândim la barajul pentru Europa?”, a declarat Grigore, căpitanul Rapidului în absența lui Cristi Săpunaru (suspendat), la Prima Sport.

Barajul pentru Conference League, sub semnul întrebării

O hibă regulamentară pune sub semnul întrebării desfășurarea primei faze a barajului pentru Conference League, meciul dintre ocupantele primelor două poziții din play-out. Sepsi a încheiat pe primul loc, dar clubul covăsnean este calificat și în finala Cupei României.

Dacă va câștiga ultimul act cu FC Voluntari, de joi, 19 mai, va merge automat în preliminariile Conference League și va ieși din calculele barajului cu FC Botoșani. Regulamentul nu a prevăzut acest scenariu.

În primă fază a fost vehiculată varianta că FRF o va trimite pe FC Botoșani (locul 2 în play-out) direct în finala barajului cu CS Universitatea Craiova, dacă Sepsi ia Cupa. Acum, și scenariul unui baraj preliminar FC Botoșani - Rapid (ocupanta locului 3 în play-out) este pe masă.

Dacă Sepsi pierde Cupa, lucrurile sunt clare: barajul preliminar va fi Sepsi - FC Botoșani!

„O decizie în ceea ce privește această situație o vom lua mâine”, a comunicat Justin Ștefan, secretarul general LPF.

Ce prevede regulamentul

În ceea ce privește echipa participantă în competițiile europene intercluburi de pe ultimul loc disponibil pentru România (UEFA Europa League/UEFA Conference League), aceasta va fi stabilită astfel: 

- Echipele clasate la finalul play-out-ului pe locurile 1 și 2 (respectiv locurile 7 și 8 în clasamentul general al Ligii 1) vor disputa un joc de baraj într-o singură manșă, pe terenul echipei mai bine clasate. Învingătoarea din jocul mai sus menționat va disputa un joc de baraj într-o singură manșă cu echipa situată în clasamentul play-off-ului pe ultimul loc care asigură participarea în competițiile europene intercluburi în sezonul următor. Acest joc se va desfășura pe terenul echipei din play-off. Învingătoarea din acest ultim joc de baraj va participa în competiția europeană intercluburi (UEFA Europa League/UEFA Conference League. 

- În situația în care una dintre echipele care ar avea dreptul să participe la cele două jocuri de baraj menționate în prezentul alin. nu deține licență pentru participarea în competițiile europene, locul acesteia va fi luat de următoarea echipă cel mai bine clasată care îndeplinește condițiile de participare în competițiile europene. În cazul în care echipele din play-off-ul competiției care ar avea dreptul disputării jocului de baraj mai sus menționat nu dețin licență de participare în competițiile europene echipa câștigătoare a jocului de baraj din play-out-ul competiției (locul 1 cu 2 din play-out) va participa în competițiile europene fără a mai disputa al doilea joc de baraj. 

- În ceea ce privește echipele din play-out, au dreptul de a participa la jocul de baraj în situațiile descrise mai sus, doar echipele clasate în play-out pe locurile 1 – 4. În situația în care doar una dintre echipele din play-out care are dreptul de a participa la baraj deține licență de participare în competițiile europene, primul joc de baraj nu se va mai disputa, urmând a se disputa doar cel de-al doilea. În situația în care niciuna din cele 4 echipe din play-out nu deține licență pentru participarea în competițiile UEFA, echipa din play-off care îndeplinește condițiile de participare în competițiile europene nu va mai disputa niciun joc de baraj și va obține dreptul de a participa în competițiile europene în sezonul următor

Regulament FRF

Citește și alte știri din Liga 1:

EXCLUSIV Becali s-a decis ce antrenor vrea în sezonul următor, după ratarea titlului! Așteaptă un răspuns până duminică

LIMBAJ LICENȚIOS Campionii de la CFR Cluj, cântece jignitoare la adresa rivalilor de la FCSB » Cum a arătat petrecerea de titlu a „feroviarilor”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
oskforever
oskforever  •  17 Mai 2022, 15:39
Postat de cirus11 pe 17 Mai 2022, 02:24

Unii il dadeau ca cel mai bun portar roman :)))... dupa cateva meciuri in care nu luase gol. Are mari scapari... nu ca nu are si loc de progres.

portar de nationala :D data viitoare trebuia sa pune o matura in porta si mai agata ceva mingi in ea dar cu moldovan nai nici o sansa,nu degeaba a fost dat afara de la Sepsi

03101956
03101956  •  17 Mai 2022, 09:48

HA...HA...HAAAA......Stati acasa, rapidisti orgoliosi.............

caminero
caminero  •  17 Mai 2022, 09:37
Postat de Steaua_inseamna_CSA pe 16 Mai 2022, 23:03

Haios Mutu la flash interviu, cica: Au practicat anti-fotbal, anti-joc! Dar astia acu anti-joc le-au dat 3 goluri =))))))))))

Mda ... "Dacă nu dădea Keșeru 6 goluri, se termina 0-0 ..."

Vezi toate comentariile (15)
Comentează