FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Rednic se transformă radical de la o zi la alta » Anunțuri contradictorii

După ce performanțele au ezitat să apară în ultimul deceniu, Mircea Rednic a devenit un maestru al scuzelor +10   FOTO
După ce performanțele au ezitat să apară în ultimul deceniu, Mircea Rednic a devenit un maestru al scuzelor

Articol de - Publicat duminica, 24 octombrie 2021 17:00 / Actualizat duminica, 24 octombrie 2021 23:55

Dinamo » După ce performanțele au ezitat să apară în ultimul deceniu, Mircea Rednic a devenit un maestru al scuzelor.

În urma remizei de aseară cu Rapid, Rednic s-a plâns de moștenirea primită de la italianul Dario Bonetti în privința pregătirii fizice a „câinilor”. Este de fapt strategia recurentă a antrenorului în vârstă de 59 de ani.

După ce semnează cu o nouă echipă, evită să critice jucătorii, conducătorii, să promită din start schimbări masive de efectiv. Însă la primele rezultate modeste dă vină pe oricine poate. Asta se întâmplă și acum, în noul mandat de la Dinamo.

Mircea Rednic, după ce a revenit la Dinamo: „Știu la ce mă înham”

Imediat după ce a bătut palma cu Mureșan, Zăvăleanu și Badea pentru al 5-lea mandat în Ștefan cel Mare, Rednic și-a asumat misiunea foarte dificilă pe care avea să i-o propună clubul de suflet: „Știu la ce mă înham, nu mi-e frică! Băieții sunt la ATI, eu trebuie să-i readuc la viață. Cred în ei, au nevoie de un antrenor cu experiență, să-i așeze mai bine în teren. Băieții au avut și momente bune în acest sezon”.

Au trecut de-atunci doar 3 jocuri oficiale, timp destul pentru Rednic să-și schimbe radical discursul. Chiar după primul meci, 2-2 vs. UTA, le oferea un ultimatum elevilor lui: 

„Nu avem bancă! Cei care au intrat nu se ridică la nivelul celor care au ieșit. Ai mei, care au intrat de pe bancă, parcă erau mai obosiți! Le-am zis în vestiar... Sunt băieți buni, care vor, dar au limite. Poate cerem prea mult de la ei. Jucătorii trebuie să înțeleagă că nu vor avea o șansă mai mare decât asta. Clubul și fanii nu mai au răbdare!”.

Aseară, a dat vina pe fostul staff tehnic: „Testele fizice sunt foarte slabe, am avut jucători cu 2 kilograme în plus, unii cu 7! Nu i-au cântărit niciodată, nu i-au testat niciodată fizic! Acum facem eforturi foarte mari!”.

+6 FOTO

Mircea Rednic are o scuză pentru orice problemă!

Scenariul de mai sus seamănă izbitor cu ultimele 3 experiențe ale lui Rednic în România. Toate eșuate, de altfel, și toate abordate într-o notă cameleonică.

VIITORUL (decembrie 2020 - aprilie 2021)

  • Rednic, la venire: „Am acceptat repede, ținând cont și de condițiile foarte bune de pregătire de aici, de lot, pentru că Viitorul are jucători de calitate”
     
  • După 3 etape (două egaluri și un eșec), antrenorul cerea deja transferuri: „Îmi doresc concurenţă, îmi doresc un lot mare... Mai mult ca sigur vor interveni accidentări şi trebuie să fim pregătiţi"
     
  • După ce s-a îndepărtat de play-off, Mircea s-a eschivat, a dat vina pe cel care i-a ținut locul - „secundul” Cătălin Anghel - cât timp a fost infectat cu COVID și a acuzat strategia clubului: „Să nu uităm că Viitorul nu a pierdut cu Mircea Rednic pe bancă! Au pregătit alții echipa și au pierdut. Nu-i uitați nici pe jucătorii care au plecat de aici și de ce s-a întâmplat în mercato”.

POLI IAȘI (ianuarie - august 2020)

  • Rednic era cu gândul la cupele europene la startul aventurii în Copou: „Îmi place baza de pregătire. Nu voi schimba jucătorii decât dacă va fi nevoie. Cupa e o mare şansă. Îmi doresc să prindem cupele europene”
     
  • A avut nevoie de 3 meciuri pentru a rosti primele critici în public pentru jucători: „Când am băgat încă un atacant, noi pasam cu portarul, deși eu le-am cerut să jucăm lung! Se vede când ai buget și îți permiți să aduci jucători cu calitate (n.r. - referindu-se la adversarul CSU Craiova”
     
  • După meciul #11 la Poli, antrenorul și-a pus deja la zid fotbaliștii, găsind încă un alibi: „Am fost obligat să protejez câțiva jucători ținând cont de obiectivul pe care-l avem, acela de a ne salva de la retrogradare, dar asta nu înseamnă că ceilalți trebuie să se prezinte penibil! Strategia de aici n-a fost bună”

DIINAMO (octombrie 2018 - mai 2019)

  • La conferința de prezentare, „Puriul” și-a apărat jucătorii și era convins că prinde play-off-ul, obiectiv pe care ulterior avea să-l rateze: „Chiar aşa cu lotul ăsta slab, cu jucători care nu au valoare, așa cum se spune, eu am convingerea că ne putem califica în play-off. Nu cred ca nu avem jucători buni, am văzut patru meciuri ale lui Dinamo. Eu nu veneam doar de dragul de a veni”
     
  • După primul meci, fotbaliștii au devenit bursc prea slabi pentru Dinamo: „Nu am ce să fac! Ăsta este lotul, încercăm să ne mișcăm cât de rapid putem. Suntem în discuții avansate cu mai mulți jucători. Trebuia să testez și toți jucătorii din lotul actual. Trebuie să găsesc soluții. Nu am avut niciun jucător care să șuteze de la distanță. Sunt un pic dezamăgit de străini. De la ei cer mult mai mult. Ținând cont de ce salarii au, vreau mai mult!”

6 trofeeare Rednic ca antrenor: 2 titluri (1 cu Rapid, 1 cu Dinamo), două Cupe (una cu Rapid, cealaltă cu Hazar Lankaran) și două Supercupe (ambele cu Rapid). Au trecut 10 ani de la ultimul trofeu câștigat de „Puriu”, Cupa în Azerbaidjan

Dinamo - Rapid 1-1 » Mircea Rednic, la conferința de presă:

Citește mai multe articole despre Dinamo:

De ce a fost înlăturat Dario Bonetti de la Dinamo: „Un antrenor nu poate face așa ceva! Eu am fost artizanul schimbării”

„Sunt traumatizat, de asta îl critic pe Torje!” » Ce a remarcat un fost internațional în derby-ul Dinamo - Rapid

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (33)
rock_dog
rock_dog  •  25 Octombrie 2021, 08:22
Postat de babin pe 24 Octombrie 2021, 22:16

*** cum Strambu' a devenit antrenorul mediocru care a fost intotdeauna.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

creeperno115
creeperno115  •  24 Octombrie 2021, 22:36

Mai contradictorii decat articolele voastre nu sunt

babin
babin  •  24 Octombrie 2021, 22:16
Postat de 1745flo pe 24 Octombrie 2021, 21:57

Săndele tată, las-o mai moale cu critica! Te contrazic trofeele câștigate de Rednic! El si cu mult hulitul Bursuc sunt singurii antrenori din mămăLiga 1 ce au luat tilul cu 2 echipe diferite! Vedeți-vă mai bine de *** voastre!

*** cum Strambu' a devenit antrenorul mediocru care a fost intotdeauna.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează
Close