FOTBAL  »  Superliga  »  OPINIE

Remus Răureanu, după atacul lui Dragoș Anghel la GSP Live: „Să-ți aperi tatăl e normal. Dar cum să spui că Bumbescu a fost peste Dinu?”

Articol de GSP - Publicat joi, 30 aprilie 2020 15:52

"Dacă tot ești în cel mai frumos oraș al lumii, bea o cafea vizavi de Panteon și mergi la mormântul lui Rafael, cel mai mare pictor de îngeri!". Nu am avut timp atunci, eram trimis de Gazetă pentru Lazio-FCSB și nu aveam nici starea în care să beau o cafea peste drum de toți zeii. Am revenit în Roma în vacanță și am alocat o zi întreagă pentru cafea și pentru Rafael. 

M-am gândit la mesajul lui Dinu, dar nu i-am scris că îndeplinisem misiunea și că mă simțeam minunat în piațeta plină cu turiști, în care fete pe biciclete vindeau bilete pentru un Roma-Sampdoria care avea să se termine 4-0. Acum îmi pare rău că nu i-am scris. Din poveștile lui, el se caza peste drum de Templu și fuma trabuc uitându-se la oameni și la construcția gri, tocită de timp și de mode. Vremea era frumoasă atunci, deși peisajul invoca ploaia. 

Mister nu mai călătorește din cauza vârstei, a problemelor medicale și a crizei pe care a provocat-o coronavirusul. Descoperă de acasă că nici el, nici restul oamenilor nu sunt creații ale lui Rafael, ci personaje tăvălite zi după zi prin povești pe care le spune fiecare cum poate. 

Fiul lui Vasile Anghel a reacționat ca urmare a unor afirmații ale lui Dinu despre tatăl lui. Anghel senior ar fi furat 25.000 de dolari înaintea unui meci cu Bordeaux, bani destinați arbitrilor. O corupere care n-a mai avut loc, fiindcă s-a lăcomit comunistul Vasile Anghel. E posibil să fie vorba despre o invenție menită să-l denigreze pe fostul conducător al lui Dinamo? Este. Dinu nu are nici o dovadă, e numai o poveste din care securistul Vasile iese rău. 

Dragoș, fiul lui Anghel, a insistat în emisiunea lui Costin Ștucan că așa zisa relatare a lui Dinu constituie un fals, rezultatul imaginației lui croite să-i facă rău tatălui. Poate așa a fost, cum zice fiul fostului demnitar comunist. Pe baza statutului de copil al unui securist, Dragoș a dus-o bine în comunism și a moștenit în capitalism legăturile cu bogații noii epoci. Când Becali l-a bătut pe Malonga Parfait, o vedetă de la PROTV, Anghel junior se afla lângă Becali. 

Acum își apără tatăl, ceea ce e normal, și apare și cu opinii despre istoria fotbalului românesc. Așa ceva nu mai e normal și n-ar trebui să mai fie luat în serios! Conform lui Dragoș Anghel, Dinu a fost un fotbalist mediocru. Căpitan al lui Dinamo și al naționalei, om de bază în echipa din Mexic, de trei ori cel mai bun fotbalist român al anului. "Era mai slab decât era Bumbescu!", zice Dragoș. Bumbescu a câștigat campionate cu Craiova, cu Dinamo și cu Steaua fiindcă primele două au renunțat la el. 

La Dinu n-a renunțat nimeni cât a jucat. Liță Dumitru, Lucescu îl tratează și acum ca pe un fost mare fotbalist. Îl contestă Anghel junior, care ar putea să susțină și că pe Dobrin îl mușca mingea de picior. Nu am avea cum să verificăm, că nu mai există Dobrin și nu ne putem întoarce în vremurile acelea, iar Dinu amestecă picturi cu îngeri și povești cu securiști.

Vezi și ce a spus Dragoș Anghel despre Dinu în direct la GSP Live:

EXCLUSIV VIDEO Răbufnire în direct a fiului conducătorului acuzat că a furat geanta pentru arbitri cu Bordeaux: „Dinu e o coardă, un laș!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (26)
1805213859545810
Adrian Constantin Sendroiu  •  01 Mai 2020, 05:59

Dinu a fost cotonogar pe teren si lichea in afara lui, sa pui o poza cu dinu langa *** Oblemenco intr-un articol controversat este de-a dreptul o blasfemie

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

demolarii
demolarii  •  30 Aprilie 2020, 21:29

Citesc presa sportiva de peste 35 de ani. Asa articol fad, lipsit de coerență nu am citit la niciun alt jurnalist sportiv, chiar dacă era angajat al unui ziar sătesc. Da, Dinu e o Legendă. A reușit, împreună cu Gatu, sa distruga centrele de fotbal Steaua și Dinamo. Prin aducerea unor oportunisti financiari, centrele de copii și juniori au fost primele afectate. Aratati-mi un Dan Petrescu, un Raducioiu, un Ilie Dumitrescu sau un I Lupescu care sa ajunga la cluburile lui Badea/Negoita sau Becali la 6 -10 ani și peste 10-15 ani sa aiba cariera acestora. Cat despre comparatia Bumbescu vs Dinu, e greu de facut. Dar , la nivel de club rezultatele sunt in favoarea lui Bumbescu. Rezultatele de echipă, cele individuale sunt in favoarea lui Dinu. Deși pare greu de crezut că Dinu sa fie peste un Dobrin sau un Dumitrache. Poate ca asa el a stat la baza legendei favoritismelor pentru Dinamo din epoca. La Națională, e greu de facut o diferenta. Dar e clar ca Dinu e mai egocentrist decât Bumbescu.....

godot
godot  •  30 Aprilie 2020, 21:14
Postat de alecsone pe 30 Aprilie 2020, 18:13

Vai, vai, vai vai! Ce scară de valori, fraților. Am ajuns să facem comparații între Dinu și Bumbescu. Ce minte odihnită avem.Poate se apucă vreun Angherl de-ăsta și face comparații și cu Dobrin sau Balaci ori Hagi. Găsește el vreun băițaș care a jucat pe la vreo echip cu multe trofee și le socotește trimfător în defavoarea celor numiți mai sus și punem în rândul mediocrilor. Grav este că puiul securistului (singura lui calitate) este formator de opinii, văd că s-au și găsit unii să-l aplaude. Halal. Nu ne mai facem bine, singurul criteriu de judecată pentru mulți văd că este doar ura. Măi băieți, vă place sau nu, Dinu a fost căpitanul naționalei o buncată de vreme și a fost desemnat de 3 (TREI) ori cel mai bun fotbalist al anului, jucând într-o perioadă în care fotbalul românesc mustea de valori. Lui Bumbescu îi lua fața la națională Emil Săndoi (nu mai vorbim de Andone) pe vremea când selecționer era Ienei!

Nu-i chiar așa. Bumbescu a fost top intre 1980-1988, cand a scăzut definitiv un nivel. Dar intre 1984'1988 a fost top mondial. În 1990, Andone era peste el. Și nu i-a luat față Săndoi, care a fost luat în lot in Italia (ca si Adrian Popescu) din două motive:1. Era tânăr si trebuia vândut. 2. Era de la Craiova și existau niște norme informale de reprezentare chipurile echitabile a selectionatilor de la marile cluburi. În 1986, cuplul Belodedici 'Bumbescu a fost votat de L'Equipe cel mai bun cuplu de fundași centrali din lume.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează
Close