FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Renzo Rossi la Radio GSP: "I-am zis lui Copos acum un an că se ajunge aici. Trenul a deraiat în perioada Lucescu jr, Zotta n-are nici o vină"

Articol de GSP - Publicat marti, 11 decembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 11 decembrie 2012 17:08

Fostul manager sportiv al Rapidului, Renzo Rossi, a fost invitat astazi la Radio GSP, unde a vorbit despre situatia critică în care se găseşte acum echipa din Giuleşti. Interesant este ca italianul l-a avertizat încă din urmă cu un an pe George Copos că Rapid va ajunge într-o situaţie dezastruoasă. Rossi a explicat cum s-a ajuns aici şi a numit şi vinovaţii.

"Ma asteptam ca Rapid sa ajunga aici. Domnul Copos a fost permanent sfatuit prost de cei din apropierea lui. I-am dat scris lui Copos ca se ajunge aici. Vedeam ce se intampla si ce se greseste, dar nu ma credea. La inceputul sezonului 2011-2012 i-am scris ca daca nu intervine, Rapid ajunge rau.  Am fost la mai multe cluburi in Romania,  mari si mici. Am constatat ca in Giulesti sunt aceleasi probleme precum la Iasi sau Petrolul de atunci, de cand lucram acolo. In fotbalul romanesc, investitorii fac socoteli prin banii pe care trebuie sa ii primeasca, nu pe cei pe care ii au la dispozitie. O pot da exemplu pozitiv pe Steaua. S-a schimbat radical fata de ce era acolo acum vreo doi ani, cand era balamuc. E meritul lui Becali. A bagat bani si a facut o echipa cu multi tineri. A stiut sa taca la televizor si se vede rezultatul"

"Copos nu a avut încredere în cine trebuie"
Rossi a oferit si alte detalii: "De multe ori, George Copos a fost atacat aiurea. Fie ca s-a imprumutat, fie ca a facut "smecherii", important este ca a tinut clubul. A dus Rapidul mereu mai departe. Ce ii reprosez este ca s-a lasat pe mana unor oameni de langa el care l-au sfatuit mereu prost. Nu a avut incredere in cine trebuie. I-am spus ca daca aduce jucatorii care ii erau recomandati imbatraneste echipa si asta e periculos. Salariile erau prea mari. Jucatorii ajung imediat la finalul carierei si daca nu ai rezultate sa ii vinzi vine falimentul total. "

Îi arată cu degetul şi pe fani
Renzo Rossi ii arata cu degetul chiar si pe suporterii gulesteni: "La Rapid, suporterii au vina lor. Interveneau mult. Ii inteleg insa. Se implicau pentru ca nici clubul nu era format din persoane puternice, de caracter. Cand exista conducere puternica, suporterii pot spune orice, dar nu pot decide. Daca erau atat de puternici si tot decideau mereu, acum faceau cheta si salvau clubul"

Renzo Rossi a explicat si de unde au aparut problemele fotbalistice ale rapidistilor: "Totul a pornit de la modul de pregatire. Cantonamentul din Scotia ar fi fost ideal, dar la inceputul perioadei. Noi acolo am pierdut timpul. Daca mergeam in Scotia la inceputul pregatirilor era altceva. Sunt conditii optime pentru adaptarea la efort. Pe de alta parte cine a facut programul meciurilor a gresit grav. Trebuiau gasite echipe cu care sa jucam indiferent de vreme. Nu cred ca in Scotia se intrerupe campionatul din cauza ploii.
Garantez ca daca Ovidiu Sabau nu era schimbat, Rapid se afla mai sus in clasament. Cu tot respectul pentru Marian Rada, omul care e acolo de o viata si care a sarit sa ajute mereu cand a fost cazul. Cred ca si Marian Rada  isi da seama ca a gresit cand a decis sa ramana in Giulesti si sa nu-l urmeze pe Razvan Lucescu la arabi." 

"Răzvan e vinovat, nu Zotta"
La final, Rossi a folosit artileria grea. A gasit o persoana despre care spune ca e ultima vinovata de problemele de la Rapid: Constantin Zotta. Si mai mare este surpriza ca-l arata cu degetul pe Razvan Lucescu: 

"Costel Zotta a venit intr-o situatie in care corabia era deja in deriva. Nu e deloc vina lui. Inaintea intoarcerii lui Zotta au fost altii care au avut si conditii optime si bani, dar nu au reusit performante. Zotta e ultima persoana vinovata. Trenul a deraiat in perioada cand la echipa era Razvan Lucescu. Coincidenta sau nu. Nu spun eu cine se face vinovat, dar e o coincidenta ca s-a stricat totul in aceea perioada. Antrenorii cu nume au incurcat Rapidul. Au fortat cerind contracte uriase, salarii foarte mari. Antrenorii propun asta si promit performante. Un asemenea mod de lucru trebuia stopat de conducere."

Si totusi exista viata dupa scufundarea Planetei, spune Rossi: "Daca in perioada aceasta Rapid isi rezolva problemele financiare, jucatorii de acum pot duce echipa chiar in primele 4 locuri din clasament. Jucatorii vor fi motivati o mie la suta si vor demonstra ca nu sunt mercenarii care nu joaca din lipsa banilor, asa cum sunt acuzati de suporteri. E cel mai potrivit moment sa demonstreze asta, iar Rapid sa fie ajutat. Cine salveaza acum clubul, da lovitura".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (19)
cordos_eu
cordos_eu  •  12 Decembrie 2012, 11:12
Postat de kamikaze96 pe 11 Decembrie 2012, 21:26

Omule, Pesseiro a fost slab, juca fiecare meci cu 3 petarde ( Pardo, Pinto, Julio Cesar) + putem adauga Djolovic, Despotovic, Paun si tinea jucatori ca Boya, Pitbull, Herea si chiar Mardare care cred ca daca ar fi fost putin ajutat, ar fi ajuns un fundas mare !

asa vezi tu lucrurile la 16 ani. mie Rapidul lui Peseiro mi-a placut cel mai mult. Julio Cesar ala era jucator si a confirmat dupa la Gaziantep si in Brazilia. vii si ne spui de Despotovic, dar sarbul a confirmat dupa la Murcia si la Girona, ce-i drept in Segunda. Djalovic si Mardare n-au fost nu stiu ce. Pitbull a fost ok in Portugalia pe la echipe mai mici marcand si cu alea mai mari, chiar si in Romania. si numai porcarii spui, Joao Paulo (Pinto al tau) a fost mai bun decat Marcos Antonio.

cordos_eu
cordos_eu  •  12 Decembrie 2012, 11:07
Postat de cimpanzeul_visiniu pe 11 Decembrie 2012, 23:03

Pardo a jucat 2 meciuri, Despotovici plecase înainte de venirea lui Pese. De Boya n-am mai auzit, parcă ajunsese rezervă la o echipă comunală din Franţa.

Pardo a ajuns dupa titular la Olympiacos. acum joaca la APOEL Nicosia. Boya a jucat in Ligue 1 cu Grenoble si a prins destule meciuri dar n-a confirmat. insa l-am vazut recent la Randers in Danemarca si vreau sa spun ca era cel mai bun om de pe teren. a jucat si in Austria in 2011 marcand 11 goluri in 13 partide.

sibelius
sibelius  •  11 Decembrie 2012, 23:06
Postat de jalemare pe 11 Decembrie 2012, 22:16

pacat ca a uitat sa-l nominalizeze si pe celalalt gropar, Dinu Gheorghe. asta si cu razvanel au pus clubul pe butuci si au plecat linistiti in vacanta. incredibil cum a reusit un antitalent ca razvanel sa distruga, in trei ani, o echipa de club si echipa nationala. daca-l mai tin arabii 3 luni ii baga in coma si pe ei :))

Pe voi v-au bagat in coma Dinu Vama si Razvan, Steaua a ajuns la terapie intensiva dupa Hagi si Adi Ilie.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează