FOTBAL  »  Superliga  »  POVEŞTI

RÂZI CU NOI :D 3 întîmplări tari: Procesul Etapei s-a născut în Feroe, cum a crezut Traore că smîntîna e zăpadă + italiana lui Halagian! BONUS: Jucătorul care a înghiţit supozitoare loveşte din nou

În mai anul trecut, Zuluf s-a lăsat fotografiat cu un pistol lîngă pernă, foto: facebook +1   FOTO
În mai anul trecut, Zuluf s-a lăsat fotografiat cu un pistol lîngă pernă, foto: facebook

Articol de GSP - Publicat sambata, 31 decembrie 2016 12:27

Fotbalul românesc e plin de poveşti care mai de care. GSP.RO reaminteşte 3 dintre ele, mai puţin ştiute, dar foarte amuzante. 

1. Traore a crezut că smîntîna e zăpadă
Atacantul ivorian a fost adus de CFR direct din Africa, iar acomodarea cu România a fost lucrul cel mai greu de reuşit pentru vîrful de culoare. Un fost coleg de-al său, Sorin Oncică, a povestit în urmă cu mai mulţi ani pentru Adevărul: "Atunci cînd i s-a pus în farfurie mămăliguţă cu smîntînă, s-a ridicat nervos de la masă şi a refuzat categoric să mănînce. A zis că el nu mănîncă zăpadă. Oricum, şi să-i obişnuim pe africani cu 3 mese pe zi a fost ceva foarte greu de realizat".

2. Procesul etapei s-a născut în Feroe!
Victoria din Feroe n-a fost tocmai o bornă importantă în preliminariile pentru Mondialul american, cel mai bun turneu final din istoria "naţionalei" României, dar punctele asigurate de cele patru goluri pe care le-a marcat Răducioiu au contribuit şi ele la garantarea biletului de State.

Aşa cum a contribuit şi Federaţia, care a fost prevăzătoare înaintea deplasării în "Insulele oilor": selecţionerul Cornel Dinu şi purtătorul de cuvînt al FRF, Ovidiu Ioaniţoaia, s-au deplasat mai devreme decît echipa în Feroe, să inspecteze condiţiile de cazare şi de antrenament. Pentru nou-născuta selecţionată nordică, meciul constituia un eveniment, aşa că Dinu şi Ioaniţoaia au fost invitaţii televiziunii naţionale.

Moderatorul le-a adresat cîteva întrebări, emisiunea a curs cîteva minute cu conversaţii în engleză, apoi prezentatorul feroez s-a ridicat de pe scaun: "Am ceva de făcut, dar revin imediat. Continuaţi voi!". Dinu şi Ioaniţoaia au rămas singuri în studioul din Torshavn şi au continuat pentru alte cîteva zeci de minute, un fel de episod-pilot al Procesului etapei, filmat în Feroe!

3. Halagian: "Una portocala per tutti persone"
În 2000, Florin Halagian împlinise 61 de ani şi era antrenor principal la FC Braşov. În acea perioadă, mai toate echipele din Divizia A mergeau în cantonament în Italia, la Norcia. Hala a respectat regula, însă a avut mari dificultăţi să se descurce cu limba italiană. Într-o zi, dorind să comande portocale pentru toţi jucătorii şi cei din staff, s-a adresat vînzătoarei: "Una portocala per tutti persone". Cei de lîngă el au izbucnit în rîs, traducerea mesajului antrenorului fiind: "O portocală pentru toate persoanele".

BONUS  Jucătorul care a înghiţit supozitoare loveşte din nou: "Room number, please?"
Într-un cantonament în Antalya, cartela de acces în camera lui Nicolae Zuluf, fost jucător la Dinamo devenit celebru după ce a înghiţit două supozitoare,, s-a demagnetizat, iar fotbalistul s-a dus să o schimbe. I-a întins-o recepţionerei, fără să îi zică nimic.

"Room number, please?", a  întrebat aceasta, în engleză, care este numărul camerei. "Zuluf!", a răspuns, senin, sportivul. Printre hohote de rîs, unul dintre coechipieri, aflat în spatele său, a încercat să-l lămurească: "Nu ţi-a cerut numele, ci numărul camerei!". "Aaaaa!", a exclamat mijlocaşul, făcîndu-i cu ochiul amicului. S-a întors către recepţioneră: "Trei sute patru, doamnă, trei sute patru!". În română! :D

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (24)
coco1987
coco1987  •  27 Septembrie 2020, 00:29

Vad ca au mai comentat si altii si tot degeaba...dar poate macar acum in ceasul al 12-lea modificati gafa acestui articol. Intelegeti , va rog, ca incercam sa va ajutam, stimati jurnalisti. Degeaba faceti un articol in care tenta principala este aceea de a rade unii de altii, cand nu va documentati suficient cat sa nu ajunga sa rada lumea de voi. Intrrbati-l pe dl Ioanitoaia cu cine a stat de vorba in Feroe...nu stiu daca povestea respectiva e reala, dar daca intr-adevar ceea ce spuneti s-a intamplat in Feroe, ei bine nu avea cum sa fie Cornel Dinu selectioner, fiindca, sa vedeti chestie...Dinu fusese dat afara dupa meciul de la Kosice! Meciul din Feroe, din preliminariile world cup 1994, la care dvs faceti referire a fost primul joc al nationalei sub conducerea lui ANGHEL IORDANESCU! Asadar, fie povestea pe care o scrieti i-a avut protagonisti pe Dinu si Ioanitoaia dar NU s-a tinut in Feroe ci in alta parte si in alt timp, fie, daca a fost intr-adevar in Feroe toata intamplarea "nasterii procesului etapei", atunci cu siguranta Dinu nu mai era pe acolo, si cu siguranta este vorba despre Anghel Iordanescu.

para.para
para.para  •  31 Decembrie 2016, 20:11

Daca in fiecare an de sarbatori, pro tv baga home alone in nestire, aceasta hartie a sporturilor care in 2017 v-a disparea, o spun pe surse sigure, baga numai "cockteiluri" tipice ioanitoaia.

869192929839265
Dragos Bargaoanu  •  31 Decembrie 2016, 15:13

Putem să râdem şi DE voi?!De articolele voastre pline de greşeli gramaticale, de cum lua Ovidiu Ioanițoaia şpagă pui de găină de la Milițică Dragomir iar când o lua cu Dacia pe pârloagă, îi săreau puii din portbagaj, ca paiele din combină!!!De titlurile bombastice date de voi unor articolaşe fâsâite...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează
Close