FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

VIDEO EXCLUSIV Brazilianul încântat de România: „Vreau și cetățenia. E casa mea și vreau să-mi cresc fetița aici”

Articol de - Publicat miercuri, 19 octombrie 2022 17:50 / Actualizat miercuri, 19 octombrie 2022 17:50

Romario Pires, căpitanul lui U Cluj, a vorbit despre șansele „șepcilor roșii” în „dubla” de orgoliu cu CFR Cluj din această săptămână, din Cupă și Liga1, dar și despre planurile sale de viitor.

- Romario, ce așteptări ai vizavi de „dubla" cu CFR Cluj, Cupa României și apoi campionat?
 - Avem încredere în noi. Sper să vină cât mai mulți fani, avem mare nevoie de ei. Îmi doresc ca atmosfera să fie cel puțin cât a fost cu Dinamo, ei ne-au dat energie și putere atunci.

+5 FOTO

- Vreo șansă la play-off? 
- E greu. De-abia am acumulat câteva puncte, trebuie să muncim mult, să mergem după fiecare punct. Noi reprezentăm un club mare, de tradiție, dar venim din liga a doua. Venind din al doilea eșalon, în primul an, trebuie să ne menținem, apoi, cu schimbare de lot, de buget, vom avea alt obiectiv.

- Bănuiesc că ai vorbit cu suporterii lui U Cluj, ei ce zic? 
- Eu vorbesc cu suporterii din Cluj. Voiau foarte mult să vadă U în prima divizie. Cine nu și-ar dori ca echipa lui să fie campioană sau să se bată pentru ținte înalte?! Dar, pentru ei, principal este să ne menținem în prima ligă, să rămânem bine, fără emoții, fără baraj.

Romario Pires: „E nevoie de Dinamo sănătos"

- Îți vine să crezi în ce situație a ajuns Dinamo după „dubla" de la baraj cu voi?
 - Dacă vorbim sincer, Dinamo în ultimii 3-4 ani mergea înspre acest drum. Dacă nu s-a întâmplat înainte, a trebuit să se întâmple cu noi. Chiar îmi pare rău de Dinamo, o echipă foarte mare, cu tradiție și suporteri mulți, dar, din păcate, cei care au trecut pe acolo n-au făcut ce trebuia, iar oamenii se așteptau la așa ceva.

- Se resimte lipsa lui Dinamo din Liga 1?
 - Dinamo sănătos, da! Dinamo sănătos, unde jucătorii își primesc drepturile, care avea unde să joace, stadion cu gazon bun, da. Eu am prins Dinamo sănătos, se simte lipsa unei asemenea echipe.

- Voi cum stați cu finanțele?
 - Conducerea încearcă să ne pună la punct cu tot, cu salariile suntem la zi, mai sunt niște prime de luat, ni s-a promis că se va rezolva.

Romario Pires crede în România și în Iordănescu

- Cum vezi grupa României din preliminariile pentru Euro 2024, au „tricolorii" șanse măcar la locul 2? 
- Da, da! Eu așa zic. Dacă luăm jucătorii români care evoluează în străinătate, plus cei ce sunt în Liga 1, eu spun că valoarea există, este mare. Să se adune mai mult cei ce merg la națională, să fie același gând, aceeași direcție, talent este în România. 

- Pe ce loc vezi România? 
- România poate reveni la nivel important, această țară are de unde scoate talente și valoare. 

- Este bine că s-a continuat cu același selecționer, Edward Iordănescu?
 - Eu zic că trebuie continuitate. Nu poți da cinci meciuri la un antrenor. La națională e greu, n-ai timp să introduci ceea ce vrei, trebuie să avem mai multă răbdare, că și eu sunt suporter, cred că rezultatele vor veni. 

Romario Pires: „Plănuiesc să rămân aici" 

- Cât la sută ești român, ploieștean, clujean? Soția ta este din Ploiești, socrii sunt acolo, practic, ești legat și de acel oraș.
 - Eu zic că sunt român, așa gândesc. Mă simt foarte bine aici, pot spune că sunt acasă. Nu simt nicio diferență, față de cum mă simt în Brazilia

- Ai aplicat sau aplici pentru cetățenie? 
- Urmează. La începutul anului viitor, voi putea să mă gândesc la cetățenia română, fiindcă leg mai mulți ani în care am stat aici, fără să mai plec să joc în străinătate. Plănuiesc să rămân cu familia în România, să ne creștem fetița aici, aici simt că e casa mea. 

- E siguranță? 
- Da, da. Și comparativ cu Brazilia. Nu credeam că în România e așa siguranță, dar aici chiar este. Foarte bine. Mulțumesc mult, România, românilor! M-ați făcut să mă simt acasă. Nu că aici se respiră mai bine sau frunzele sunt mai verzi. Am cunoscut persoane deosebite, de aceea mă simt bine.

2assist-uri a reușit Romario Pires pentru U Cluj în 13 meciuri în actuala ediție de prima divizie

27 de meciuria strâns căpitanul lui U la "șepcile roșii" de când a sosit la echipă, un gol și două assist-uri, începând din februarie 2022

Primul Crăciun în România: „Orice, dar nu șorici" 

În urmă cu un deceniu, Romario venea în România, la Gloria Bistrița. A mai jucat pentru Petrolul Ploiești, Astra, Hermannstadt și Farul, a avut și experiențe în Israel, la Netanya, Haifa și Petah Tikva. Urmează să bifeze o premieră în țara noastră.

„E primul Crăciun aici, până acum n-am avut posibilitatea să petrec aici aceste sărbători. Am mâncat carne de porc, am asistat la tăiere. Nu m-am suit pe porc și nici n-o să încerc. Îmi place mâncarea tradițională românească, mai puțin șorici. 

Au încercat mulți să-mi dea, încă mai încearcă, dar nu pot. E grețos. Cine gătește cel mai bine în familia din România? Mă încurci acum, bunica și mama soției gătesc cel mai bine. Și soția face, dar cele două sunt artiste. Eu încă mai cred în Moș Crăciun, și-acum aștept să vină”.

Citește și: 

Protest după tragerea la sorți pentru Euro 2023: „UEFA și FRF, aceeași mizerie!”

Am fost înapoiați dintotdeauna » Revelația lui Becali a fost prefațată de cea a lui Pițurcă: „Apă plată?! Ești nebun!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
torque07
torque07  •  20 Octombrie 2022, 09:53

Daca nu mananci sorici...degeaba faci Craciunul in Romania :)))) Ah si valoare in liga1 nu exista. Vin jucatori din Serie C si la noi sunt titulari :)))) Despre ce valoare vorbim?

Baluba
Baluba  •  20 Octombrie 2022, 08:15

"Ai aplicat sau aplici pentru cetățenie?" - "Ai cerut sau ceri cetățenie?"

Amsterdam
Amsterdam  •  19 Octombrie 2022, 22:03

Bravo, Romario! Mie chiar îmi place cum joacă acest fotbalist.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează