FOTBAL  »  LIGA 1  »  REVOLUȚIE

EXCLUSIV Romeo Pașcu, dezvăluiri incredibile: „Securitatea mi-a zis așa în 1989: «Dă cu aspiratorul». Am uitat o geantă Samsonite cu 200.000 de dolari”

Romeo Pașcu, fost conducător la Bistrița, Baia Mare, FC Bihor, FCM Brașov, Astra și Petrolul
Romeo Pașcu, fost conducător la Bistrița, Baia Mare, FC Bihor, FCM Brașov, Astra și Petrolul

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 martie 2022 21:17 / Actualizat miercuri, 16 martie 2022 22:21

Romeo Pașcu, fost conducător la Bistrița, Baia Mare, FC Bihor, FCM Brașov, Astra și Petrolul și unul dintre numele grele din vechea Cooperativă, a fost invitat la „Prietenii lui Ovidiu”.

  • Romică Pașcu a recunoscut că a fost ofițer sub acoperire, „cu trei stele mari”, și a vorbit despre Revoluția din 1989. În vârstă de 76 de ani, Pașcu spune că a pierdut o geantă cu 200.000 de dolari în vâltoarea evenimentelor;
Ion Țiriac, investiție de peste 100 de milioane de euro în sportul românesc: „În doi ani e totul gata!”
PRIETENII LUI OVIDIU
Ion Țiriac, investiție de peste 100 de milioane de euro în sportul românesc: „În doi ani e totul gata!”

Romică Pașcu: „Securitatea mi-a zis că-l debarcă pe Ceaușescu, dacă trage în popor”

- Revoluția unde te-a prins?
- Pe 18 decembrie eram la București. Se auzise de mișcările de la Timișoara. Multă lume din Securitate știa că Ceaușescu va pica. După întâlnirea Gorbaciov cu Bush, i-a spus în față lui Ceaușescu Gorbaciov, lucruri confirmate de ofițeri din Securitate care lucrau la Protecție și Pază. 

I-a spus în față: „Dă-ți demisia, fă pasul în spate, retrage-te! S-a terminat". Și Ceaușescu n-a vrut, iar asta s-a răsfrânt... Mai mult decât atât, Ceaușescu n-a suportat Securitatea. Cu toate astea, l-a sprijinit în politica lui pentru că-și făcea datoria.

„Te duci acasă și «dai cu aspiratorul»”

- De unde mai știi și astea?
- Eu l-am întrebat personal pe generalul Vlad. „Pașcule, atât timp cât șeful statului nu se îndreaptă împotriva propriului popor, este sprijinit de Serviciile Secrete și de Securitate. Când se dă ordin să se tragă în popor, în momentul ăla îl lăsăm din mână". 

Revenind la 18 decembrie. Am venit la București la un general acasă. „Vin vremuri grele, ce se întâmplă?". „Băi Romică, ești emoționat!". „Normal. Ce să facem?". „Te duci acasă și faci curat, bagi aspiratorul". Adică să plec, că se complică lucrurile. 

- De-aici povestea celebră cu aspiratorul.
- Da, da. M-am dus acasă și în 19 decembrie m-am urcat în mașină să plecăm spre fiică-mea. Era la Cluj la facultate. Am încărcat blănuri, aur, bani... Câștigam 15.000-30.000 de lei pe lună! Aveam o vilă în spate la teatru. Dar și-o geantă Samsonite plin de dolari, mărci, ruble, de pe unde am fost... Am plecat. Am oprit în pădurea Bogata că-i venise rău soției. Și-atunci i-am zis: „Dar unde-i «Samsonite-ul»?". „Vai, l-am lăsat în hol...". Nu m-am întors după el! Cred că erau 200.000 de dolari în total.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

Citește și: 

Ion Țiriac, investiție de peste 100 de milioane de euro în sportul românesc: „În doi ani e totul gata!”

EXCLUSIV Ion Ţiriac, dezvăluire fabuloasă despre Donald Trump: „Cu el mâncam hot-dog și beam bere! Navratilova m-a pus să-l sun” + Cum a ratat ocazia să-l cunoască pe Vladimir Putin: „Eu și Năstase trebuia să luăm ceaiul cu el la Viena”

Playtech: Cântăreaţa de MUZICĂ POPULARĂ care arată BOMBĂ! S-a pozat aşa şi a înnebunit internetul. FOTO de neratat


Comentarii (30)
propaganda
propaganda  •  31 Octombrie 2022, 21:17

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

propaganda
propaganda  •  31 Octombrie 2022, 21:16
Postat de Joe2022 pe 02 August 2022, 11:00

Asta înseamnă că Ceaușescu era cel mai nevinovat dintre toți. Era înconjurat de hiene. Oricât de rău poate fi considerat Ceaușescu, adevărul că aia de pe lângă el erau și mai răi. Ceaușescu în mintea lui se gândea că face foarte bine, alții știau că fac rău și o făceau cu plăcere.

Ceausescu daca nu ma insel a tras si inainte in populatie, nu?! Tu nu realizezi ce rau erau toti ceausistii? Apropo, mosul asta de unde avea 200 de mii de dolari? Voi va dati seama ca sunt ca azi 20 de milioane de dolari?

propaganda
propaganda  •  31 Octombrie 2022, 21:08

Numai nenea Ioanitoaia mai putea invita comunisti in studio. Oamenii astia daca sunt liberi, asta e. Mitica Dragomir numai aberatii, numai debiteaza efectiv! Astia sunt idolii vostri, Mitica, Becali si nevinovatul sau vinovatul asta comunist fara minte. Nenea Ioanitoaia si mai e ala dupa senzational care arata ca un peste...

Vezi toate comentariile (30)
Comentează