FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Șanse tot mai mici ca "Guriță" să continue la Dinamo și din vară! 5 semnale clare că va pleca + Cele 4 nume dintre care se va alege înlocuitorul

FOTO: RAED KRISHAN
FOTO: RAED KRISHAN

Articol de GSP - Publicat luni, 03 aprilie 2017 19:50

Dinamo a avut o săptămână de coșmar, ratând două dintre obiectivele principale ale echipei: calificarea în semifinalele Cupei României, iar în urma eșecului cu Steaua și-a diminuat considerabil șansele la clasarea în primele două locuri.

Mai mult, Cosmin Contra are șanse foarte mici de a rămâne la Dinamo, iar indiciile în ceea ce privește acest lucru sunt tot mai evidente.

GSP.ro prezintă 5 semnale clare că "Guriță" nu va rămâne în "Ștefan cel Mare" și din sezonul viitor.

1. Conducerea nu a fixat bugetul pentru transferuri

Deși Cosmin Contra a solicitat în mod expres acest lucru, conducerea dinamovistă nu a stabilit încă ce bani va aloca pentru transferuri la vară.

Campaniile sărace de achiziții din ultimele sezoane par să-l fi convins pe "Guriță" că nimic nu se va schimba din sezonul următor, fapt ce îl nemulțumește vădit.

2. nu s-a lămurit nici problema plecărilor și a sosirilor

În timp ce alte echipe cu pretenții au început deja să se intereseze de jucători și să înceapă procesul de definitivare al loturilor pentru sezonul viitor, Dinamo este codașă și la acest capitol.

Conducerea nu a stabilit încă numele jucătorilor de care vrea să se dispenseze, dar nici nu a propus nume de jucători pentru eventualele transferuri, ceea ce reprezintă o altă sursă  de nemulțumire pentru Contra.

3. Transferurile târzii, un alt impediment

Judecând după ultimele pauze competiționale, Dinamo a adus jucători aproape de fiecare dată spre sfârșitul perioadelor de transferuri.

Drept urmare, jucătorii nu au prins pregătirea centralizată și nu au avut timpul necesar pentru a se integra în echipă.

Cosmin Contra a stipulat clar că și-ar dori ca transferurile să fie planificate din timp, însă antecedentele din tabăra dinamovistă nu-i dau prea multe speranțe tehnicianului.

4. Clauzele din contract sunt încă neclare

Chiar dacă ar rămâne, una dintre marile dorințe ale lui Contra este să fie lăsat să plece în cazul în care va primi o ofertă consistentă din străinătate.

Oficialii dinamoviști s-au arătat reticenți până acum în ceea ce privește doleanța lui Contra, iar discuțiile au rămas "în aer".

5. Copleșit de dorul familiei din Spania

"Guriță" a declarat în repetate rânduri că îi este greu să stea departe de soția și de copiii săi, care se află în Spania.

Astfel, antrenorul așteaptă o ofertă din primele două ligi spaniole, pentru a putea sta mai mult timp alături de familie.

"Îmi este din ce în ce mai greu fară familia mea. Fata și băiatul sunt adolescenți, au 13, respectiv 15 ani, nu mi-e ușor.

Când erau mai mici, era mai simplu. Acum e dificil să fiu departe de familie. Va fi greu să discut cu Dinamo pentru anul viitor, pentru că familia e cel mai de preț lucru din viața mea.

Am mai făcut sacrificii, fiind plecat 8 luni în China fară să-i văd deloc", declara Contra, în urmă cu trei săptămâni.

Cine vine?

În cazul în care Contra o va părăsi pe Dinamo, șefii au deja pregătite patru variante pentru înlocuirea lui "Guriță".

Liviu Ciobotariu, antrenor la Dinamo în sezonul 2011-2012, și Adrian Falub par cele mai la îndemână soluții, ambii fiind liberi de contract și cu pretenții minime, pe placul lui Ionuț Negoiță.

Totuși, oficialii "câinilor" au pe listă și două soluții mai îndrăznețe: Vasile Miriuță, în prezent sub contract cu CFR Cluj, și Marius Șumudică, tehnicianul campioanei en-titre Astra.

Ambii au declarat în trecut că și-ar dori să o antreneze pe Dinamo, însă e puțin probabil ca oficialii dinamoviști să fie capabili să le satisfacă dorințele acestora.

"Îţi spun sincer că nu m-a căutat nimeni de la Dinamo. Sau, ca să glumesc, nu m-a căutat încă. Pe mine în acest moment mă interesează doar meciul următor al meu la CFR, iar acesta este chiar cel cu Dinamo, de miercuri", a declarat Miriuță, conform Fanatik. 

  • Cosmin Contra o antrenează pe Dinamo din luna februarie a acestui an. A reușit să o califice în play-off și în finala Cupei Ligii, însă prestația "câinilor" din finala pentru campionat a lăsat de dorit până acum.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
cobra_z
cobra_z  •  04 Aprilie 2017, 08:54
Postat de tonyys pe 04 Aprilie 2017, 08:47

Nimeni nu intelege ce cauta dinamo in play-off cand locul lor e in play-out si cum zice proverbul - decat codas la oras mai bine in satul tau fruntas - in play-out dinamo avea sanse sa se bata la primul loc.

nimeni nu intelege ce cauti tu sa comentezi la stiri despre Dinamo...decat ridicol pe aici, mai bine fruntas la fcsb ca acolo ai cu ce sa te lauzi, echipa fara stadion dar cu nume nou, cu istvan kovaci, etc etc...

bimbi79
bimbi79  •  04 Aprilie 2017, 08:54

Daca va pleca "Gurita", viitorul lui Dinamo e clar ca buna ziua.

tonyys
tonyys  •  04 Aprilie 2017, 08:47

Nimeni nu intelege ce cauta dinamo in play-off cand locul lor e in play-out si cum zice proverbul - decat codas la oras mai bine in satul tau fruntas - in play-out dinamo avea sanse sa se bata la primul loc.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează