FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

UPDATE Scandal fără sfârșit la Poli Iași! Horia Sabo îl atacă pe primarul Iașului: „El e vinovat” + cum a reacționat Ambrosie

Horia Sabo
Horia Sabo

Articol de - Publicat miercuri, 23 ianuarie 2019 13:03

Directorul general al celor de la Poli Iași, Horia Sabo, susține că blocajul din club i se datorează edilului orașului, Mihai Chirica, cel care „a știut mereu totul”, și a venit cu cifre care contrazic multe dintre acuzele ce i s-au adus în decembrie.

update 14:45

Președintele executiv al Politehnicii, Adrian Ambrosie, a luat atitudine:

"Cifrele dânsului sunt umflate și scoase din context. De asemenea, a oferit de-a lungul timpului numeroase informații contradictorii, ba că e investitor, ba că e manager.

Pentru noi, Sabo e un caz închis. De acum ne vom concentra pe aspectul sportiv, mai e un pic și începe campionatul", a punctat Ambrosie, care a precizat că azi a semnat pentru ca salariile pe luna decembrie, ce trebuiau plătite în 15 ianuarie, să intre în conturile jucătorilor.

Știrea inițială

În timp ce echipa se pregătește în Antalya, la Iași continuă războiul dintre directorul general Horia Sabo și membrii Comitetului Director (CD) al lui Poli, care-l vor plecat. Omul de afaceri băimărean susține că de blocajul existent la club începând din decembrie vinovat este în primul rând primarul Mihai Chirica, nu Adrian Ambrosie, președintele executiv al lui Poli și reprezentantul Consiliului Director.

"Dă-i afară!"

„Ambrosie e inofensiv. El reprezintă voinţa primarului. Chirica a ştiut totul la club. Când i-am zis că sunt depăşiri la nivel administrativ mi-a spus «Dă-i afară!». Dacă primarul, cu care am tratat în vară, m-ar fi chemat, poate găseam o soluţie de reziliere amiabilă a contractului de asociere. Acum, nu plec, indiferent de bani, pentru că mi s-a şifonat imaginea”, a punctat Sabo.Ambrosie câștigă cel mai mult

El a prezentat în emisiunea „Divizia Locală”, de la Digi 24 Iași, cifre cu care contrazice multe dintre acuzele ce i s-au adus la începutul lui decembrie 2018, în urma auditului comandat de Ambrosie, la solicitarea lui Chirica.

Potrivit datelor sale, cheltuielile salariale făcute de club cu el şi cu echipa lui în perioada iunie - noiembrie 2018, în speță 214.252 lei, sunt comparabile cu cele pe care Poli le-a avut cu partea ieşeană a conducerii clubului (199.744 lei).

Dintre toți oficialii, cele mai mari salarii le-a încasat Ambrosie. Aproape câte 14.000 de lei net lunar în august, septembrie, octombrie și noiembrie!

Venituri de peste 700.000 de euro

Mai mult, Sabo a arătat că în vreme ce partea ieșeană a conducerii nu a adus niciun ban în club, echipa lui managerială a generat venituri de 3.252.424 lei într-o jumătate de an. Adică peste 700 000 de euro. Conform cifrelor sale, din sponsorizări și bartere, care erau principalele lui responsabilități, până la sfârșitul lui noiembrie a atras 246.000 de euro. 

700.000 €este suma pe care Sabo se angajase s-o atragă în club prin aport de capital și sponsorizări de-a lungul întregului sezon 2018-2019

"Cu un leu cheltuit pentru mine şi echipa mea, am produs opt lei. Staff-ul local, în schimb, a făcut muncă de administraţie. A primit bani, inclusiv de la Primărie, şi a cheltuit. Eu am generat venituri pentru club”Horia Sabo, director general Poli Iași

CE SPUNEAU CHIRICA ȘI AMBROSIE DUPĂ AUDITUL DIN DECEMBRIE

  • „În perioada 1 iunie – 28 noiembrie 2018, veniturile în club au fost de 7.179.585 lei, din această sumă Primăria venind cu 562.500 de lei, pe care a alocat-o Centrului de Copii şi Juniori. Suma totală înseamnă bani din drepturi, bilete, sponsorizări, contracte...”
  • „Aportul domnului Sabo este de doar 40.000 de lei, bani intrați în club ca împrumut. Atât. Însă echipa sa a consumat peste 980.000 de lei”
  • „Horia Sabo i-a dat tatălui său o primă de 8.000 de lei, în iulie, iar în septembrie o altă primă, de 5.000 de lei. Pentru performanţa departamentului. Dar Poli Iaşi nu este tata şi fiul”
  • „Domnul Aurelian Simion, directorul de PR al domnului Sabo, a decontat 240 litri de motorină pentru un drum Iaşi - Bucureşti. Păi a mers cu tancul sau cu avionul?”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează