FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

Schimbare de imagine în fotbalul românesc » Cum ar urma să se numească primele două ligi

Articol de GSP - Publicat joi, 20 august 2015 20:17

FRF doreşte să schimbe denumirea Ligii a II-a în Liga Naţională, începînd din sezonul viitor, cînd al doilea eşalon fotbalistic intern va avea o serie de 22 de echipe, fiind posibil ca şi Liga 1 să devină Superliga, susţine Mediafax.

FRF a depus la OSIM două cereri de înregistrare a mărcilor " Liga Naţională - Produse şi/sau servicii grupate pe clase: organizarea de evenimente sportive în domeniul fotbalului" şi "Liga Regională - Produse şi/sau servicii grupate pe clase: organizarea de evenimente sportive în domeniul fotbalului".

Oficialii Ligii Profesioniste de Fotbal, for care organizează Liga 1, nu au înţeles motivul pentru care FRF doreşte înregistrarea mărcii "Liga Naţională", astfel că preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, i-a solicitat omologului său de la Casa Fotbalului, Răzvan Burleanu, introducerea unui punct pe ordinea de zi a Comitetului Executiv de joi, în care preşedintele FRF să explice motivele solicitării de înregistrare a mărcilor menţionate şi modalitatea de exploatare a acestora.

Conducerea FRF a explicat că doreşte schimbarea numelui Ligii a II-a, care acum se dispută cu două serii a cîte 14 echipe, în Liga Naţională, din sezonul 2016/2017, cînd ar urma să fie în eşalonul al doilea o serie cu 22 de echipe.

Apoi, unul dintre membrii Comitetului Executiv al FRF i-a propus preşedintelui LPF, Gino Iorgulescu, ca şi Liga 1 să îşi schimbe denumirea, în Superliga, propunere ce va fi analizată.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
wallachian
wallachian  •  21 August 2015, 09:09

deabia astept sa vad niste supermeciuri din superliga gen superFCSB - superVoluntari si superCSMFDBLCraiova - superChiajna. O sa fie super!

encipi
encipi  •  21 August 2015, 09:07

Degeaba schimbam nume, sigle, site-uri, etc, singura solutie concreta ar fi interventia la politic, pt ca tot politic au fost numiti Burleanu si Iorgulescu, si anume...facilitati fiscale menite sa ajute sportul. TVA redus, pt transferurile de jucatori, daca sponsorizezi sportul sa beneficiezi de unele scutiri de taxe, sau de un impozit micsorat, chirii reduse la stadioane, (ce rost are sa bagi milioane de euro in constructia de stadioane ca la Cluj si Ploiesti, iar apoi sa le ceri chirie pt un meci cand tu banii aia ii faci din vanzarea de bilete de la 4 meciuri?) o alta masura benefica ar fi inclusiv depunctarea echipelor pentru declaratii jignitoare, pt ca se transforma fotbalul intr-o cocina, care alunga sponsorii.

10204389902090161
Nicolae Cojocaru  •  21 August 2015, 08:11

Schimbari de fațadă Iorgulescu dovedește că are tot atâtea clase cât au și jucâtorii de fotbal. LPF și FRF ar trebui să ia măsuri ca fotbalul intern din prima ligă să devină fotbal profesionist. Superligă de fotbal amator? Nonsens!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează