FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Se conturează lotul la FCSB » 3 nume care sigur pleacă + 4 veniri certe

Keșeru, Vinicius și Burlacu se despart de FCSB în vară
Keșeru, Vinicius și Burlacu se despart de FCSB în vară

Articol de , , - Publicat marti, 17 mai 2022 18:27 / Actualizat marti, 17 mai 2022 20:33

FCSB se va despărți de Paulo Vinicius (37 de ani, stoper), Claudiu Keșeru (35, atacant) și Andrei Burlacu (25, atacant), cărora le expiră contractele, dar îi va readuce pe Denis Haruț (23, fundaș dreapta), Dragoș Nedelcu (25, „închizător”), Gabi Simion (23, „închizător”) și Alexandru Pantea (18, fundaș dreapta), care au fost cedați sub formă de împrumut pe parcursul acestui sezon.

FCSB a pierdut titlul, încă nu știe dacă va continua tot cu Toni Petrea pe bancă, însă își creionează deja lotul cu care va aborda viitorul sezon. Și are stabilite numele care vor pleca sigur, dar și primele 4 veniri certe. Vicecampioana se va despărți de toți jucătorii cărora le expiră înțelegerile. Și în această categorie intră 3 nume: Keșeru, Vinicius și Burlacu. 

Ce a făcut Dan Petrescu sâmbătă seară, în timp ce FCSB pierdea titlul: „Atunci a «căzut» hotelul!”
CFR CLUJ
Ce a făcut Dan Petrescu sâmbătă seară, în timp ce FCSB pierdea titlul: „Atunci a «căzut» hotelul!”

Keșeru, Vinicius și Burlacu, OUT de la FCSB

Primul a intrat pe lista neagră a lui Becali încă din iarnă, când patronul dorea să se despartă de el la pachet cu Budescu, însă atacantul bifase deja două cluburi la care jucase în 2021-2022 și nu ar mai fi putut să evolueze în altă parte. 

Keșeru, 35 de ani și jumătate, a jucat în ultimele 3 luni, între martie și mai, doar două meciuri, în care a bifat 57 de minute. Nici fundașului brazilian nu i se va propune prelungirea, mai ales că pe finalul campionatului nici n-a mai jucat, fiind preferat cuplul Cristea - Miron. 

Vinicius va împlini în august 38 de ani. Al treilea fotbalist care va pleca e Burlacu. Venit de la Craiova, în același timp cu Mamut, în schimbul cu Vână, atacantul de 25 de ani a evoluat extrem de puțin, randamentul său fiind practic aproape de zero, motiv pentru care nu și-a câștigat prezența în lot și în campionatul următor.

Ce au făcut în acest sezon cei 3 care vor pleca

JUCĂTORGOLURI / MECIURINOTE GSP (MEDIA)
Vinicius2 / 256,08
Keșeru5 / 195,71
Burlacu0 / 34,67

Haruț, Nedelcu, Simion și Pantea revin la FCSB

Până la eventuale achiziții, deși Gigi Becali a susținut imediat după ce titlul a fost câștigat de CFR că nu va transfera nici un jucător, FCSB va avea la reunire nu mai puțin de 4 fotbaliști noi. Toți sunt din rândul celor care au fost împrumutați, dar vor reveni la echipă. 

Primul pe listă e Pantea, fundaș dreapta, care a fost om de bază în Liga a 2-a pentru Hermannstadt, grupare care a reușit promovarea. "Va fi în lotul nostru, a fost o decizie foarte bună să-l cedăm să joace la Sibiu, am mare încredere în potențialul acestui fotbalist", a spus Mihai Stoica despre Pantea, care are doar 18 ani. 

Apoi, Nedelcu și Haruț, care în prima jumătate a anului 2022 au jucat tot în Liga 1, dar la alte echipe, vor fi și ei în roș-albastru. Ambii sunt văzuți ca variante pentru postul de fundaș central, poziție pe care, în afara titularilor Cristea și Miron, nu mai sunt alte variante odată cu expirarea contractului lui Vinicius. A 4-a revenire e din străinătate: Gabriel Simion, care a fost în Cipru.

Ce au făcut în acest sezon cei 4 care se întorc la FCSB

  • Pantea (28 de meciuri la Hermannstadt) - A promovat în Liga 1 
  • Nedelcu (24 de meciuri la Fortuna Dusseldorf și Farul) - În Zweite Bundesliga a fost titular în 70% din meciurile jucate, la Farul doar în 64%
  • Haruț (13 meciuri la FC Botoșani) - Toate meciurile pe care le-a jucat au fost din postura de titular 
  • G. Simion (24 de meciuri la Aris Limassol) - A prins play-off-ul

25 de mii de euro pe lunăa fost salariul lui Keșeru la FCSB pe parcursul acestui sezon, în vreme ce Vinicius a rulat pe 15.000 de euro net

2,7 milioane de euroau costat-o pe FCSB transferurile lui Nedelcu și Haruț, primul adus de la Viitorul în 2017, al doilea de la Botoșani în februarie 2017

Cum arată acum lotul FCSB pentru sezonul viitor

  • Târnovanu (A. Vlad, Straton)
  • V. Crețu (Pantea), I. Cristea (Haruț), Miron (Nedelcu), Radunovic (S. Șerban, Panțîru)
  • Olaru (Ov. Popescu, Oaidă), Șut (G. Simion, Perianu), Fl. Tănase (Edjouma, Musi)
  • Cordea (V. Gheorghe), Fl. Coman (I. Stoica, Dumiter, Mamut), Oct. Popescu

Șapte variante pentru regula U21

Și în campionatul viitor, echipele vor fi obligate să aibă în teren cel puțin un fotbalist născut după 1 ianuarie 2000, pentru a îndeplini legea FRF. Din nou, FCSB va fi unul dintre cluburile care va acoperi cel mai bine această problemă. Sunt nu mai puțin de 7 soluții:

JUCĂTORANUL NAȘTERII
Târnovanu2000
Oct. Popescu2002
I. Stoica2002
Pantea2003
Perianu2002
S. Șerban2000
Musi2004

Ce transformare la FCSB: în 10 luni, primul 11 s-a modificat peste 60%

Sezonul actual a debutat la jumătatea lui iulie, când FCSB a jucat în prima etapă a Ligii 1, în deplasare cu Botoșani. Modul în care a arătat atunci primul 11 diferă în proporție de peste 60% față de echipa de bază de la ultimele jocuri din play-off

  • Primul 11 la debutul sezonului: A. Vlad - V. Crețu, Haruț, Vucur, Radunovic - Moruțan, Al. Crețu, Oaidă - Cordea, Fl. Tănase, Oct. Popescu
  • Primul 11 pe final de play-off: Târnovanu - Ov. Popescu, I. Cristea, Miron, Radunovic - Olaru, Șut, Fl. Tănase - Cordea, Fl. Coman, Oct. Popescu

VIDEO. Ciobotariu s-a răzbunat pe FCSB după 7 ani: „Este o rană care nu s-a vindecat încă și mă va măcina toată viața”

Mai multe știri despre FCSB:

FCSB, executată silit » Prima reacție a lui Gigi Becali
FCSB
FCSB, executată silit » Prima reacție a lui Gigi Becali
Gigi Becali acuză pe toată lumea după ce FCSB a pierdut titlul: „La noi se bagă Securitatea. Nu vezi ce face ministrul?”
ACUZE
Gigi Becali acuză pe toată lumea după ce FCSB a pierdut titlul: „La noi se bagă Securitatea. Nu vezi ce face ministrul?”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (43)
paolo15
paolo15  •  18 Mai 2022, 10:58
Postat de rocky5 pe 17 Mai 2022, 22:03

:))))))))))) Asta nu-i ficțiune, e chiar realitatea!

Dumnezeu v-a dat divizia B…

cluj_cluj
cluj_cluj  •  18 Mai 2022, 07:28

Oare ce au 8n cap astia care vin sa isi rateze cariera la fîcîsîbî?

loko1
loko1  •  18 Mai 2022, 06:20
Postat de fairplayromania pe 17 Mai 2022, 22:28

Să înţelegem că fcsbî e silită . Dacă a păcătuit, atunci să o execute silită !

Invidia este mare,făcute de unii care se uita în curtea vecinului!Și sunt o grămadă ca ei,ca de asta suntem diferiți de alții.Avetiva ca frații,ca să nu mai fim conduși de-afara!

Vezi toate comentariile (43)
Comentează