FOTBAL  »  Superliga  »  COVID-19

VIDEO Se deschid stadioanele! Anunțul lui Raed Arafat » Ce trebuie să știe spectatorii + meciurile-test

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a anunțat că în România urmează să se desfășoare competiții sportive-test, cu 50% din capacitatea stadionului deschisă publicului.
Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a anunțat că în România urmează să se desfășoare competiții sportive-test, cu 50% din capacitatea stadionului deschisă publicului.

Articol de - Publicat luni, 10 mai 2021 18:15 / Actualizat luni, 10 mai 2021 19:52

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a anunțat că în România urmează să se desfășoare competiții sportive-test, cu 50% din capacitatea stadionului deschisă publicului.

„Se va crea posibilitatea astfel încât competițiile sportive să se poată desfășura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor, doar ca evenimente test sau pilot, cu aprobarea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pe baza propunerii Ministerului Tineretului și Sportului și cu avizul Ministerului Sănătății”, a declarat azi Raed Arafat, în cadrul unei conferințe de presă.

Ulterior, acesta a adăugat: „Participarea va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate sau pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi sau a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau a persoanelor care prezintă rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 24 de ore”.

Finala Cupei României și România - Georgia, primele partide-test

Surse apropiate de MTS au confirmat pentru GSP.ro că primele meciuri vizate sunt finala Cupei României, din 22 mai, și amicalul România - Georgia (2 iunie). Ambele partide se vor disputa la Ploiești, pe arena „Ilie Oană”.

Astfel, aproximativ 7.000 de suporteri vor putea să asiste la cele două confruntări, în condițiile anunțate de șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Deși regula rămâne aceea că toate competițiile sportive se vor desfășura fără spectatori, am agreat astăzi posibilitatea organizării unor evenimente sportive pilot la care pot participa persoanele vaccinate, care se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau prezintă rezultatul unui test negativ certificat

Lucrăm în continuare în echipă pentru ca primul astfel de meci să poată fi finala Cupei României, care va avea loc pe 22 mai, sub rezerva îndeplinirii tuturor condițiilor de siguranță la accesul pe stadion
Vicepremierul Dan Barna, pe Facebook

Mai trebuie stabilit un ordin comun între Ministerul Sănătății și Ministerul Sportului, care nu va fi gata prea curând însă, întrucât cele două ministere încă nu s-au apucat de lucru în acest sens.

Pe 8 martie 2021 s-a împlinit un an de la partida dintre Csikszereda Miercurea Ciuc și Petrolul Ploiești (1-2), ultimul meci disputat cu spectatori pe un stadion din România.

Citește mai multe știri de actualitate:

Patronul lui Șahtior rupe tăcerea: „Am luat decizia corectă renunțând la Mircea Lucescu”

Vlad Dragomir, legat de Serie C » A retrogradat în al treilea eșalon din Italia pentru al doilea an consecutiv!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
iordache_andrei
iordache_andrei  •  11 Mai 2021, 00:08

Ca sa stii si tu mai ararat bulat ca este o incalcare a drepturilor omului sa ii impui sa se vaccineze populatia .Este o mizerie la care suntem supusi pt. Ca asa ni se dictează .Fiti barbati fiti puternici nu fiti slugi .Ii respect pe ceilalti ,port masca ,dar atat fiecare are drepturi . Si nu uitati mergeti la vot la următoarele alegeri aratati ca va pasa dragi Romani.

2980001048705863
Nick Mester  •  10 Mai 2021, 21:45

Și după câteva meciuri cu spectatori o să se sucească doftoru’ arafat și o să dea voie numai celor cu dovadă de vaccinare să asiste la meciuri. Și o să fie destui oameni care o cedeze și o să bage în ei chestia asta experimentală. În America vaccinul nici măcar nu este aprobat de FDA ci este considerat “experimental drug”. Treziți-vă tomâni!

rocky5
rocky5  •  10 Mai 2021, 20:37

Ăștia ar fi in stare sa deschidă orice numai să-și facă norma la vaccinari!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează