FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - FCU CRAIOVA 0-2

FOTO Seară de coșmar! A greșit la ambele goluri din derby-ul Craiovei, a luat „roșu” intenționat și apoi s-a dat de gol: „Da, ăsta a fost obiectivul!”

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 03 decembrie 2022 22:11 / Actualizat sambata, 03 decembrie 2022 22:24

FCU Craiova a câștigat derby-ul cu CS Universitatea Craiova, scor 2-0. Alexandru Crețu (30 de ani), mijlocașul central al gazdelor, a avut un meci de coșmar. 

Alexandru Crețu a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști ai lui CSU Craiova în prima parte a acestui sezon, inclusiv 4 goluri marcate. Astăzi, „închizătorul” a fost vinovat la ambele goluri, iar după fluierul final a fost eliminat.

Alexandru Crețu, gafă la golul de 0-1 din CSU Craiova - FCU Craiova 

Primul moment nefast pentru Crețu a avut loc în minutul 49, înaintea golului de 1-0 marcat de Baeten. Mijlocașul lui Mirel Rădoi a încercat să preia o minge dificilă la 40 de metri de poartă, lateral dreapta. Nu a oprit mingea și le-a permis oaspeților să declanșeze contraatacul.

Seară de coșmar! A greșit la ambele goluri din derby-ul Craiovei, a luat „roșu” intenționat și apoi s-a dat de gol: „Da, ăsta a fost obiectivul!”
Crețu nu preia mingea corect / FOTO: Captură @Prima Sport

„Crețu greșește. Are mingea, dar o scapă pe sub picior”, a remarcat fostul internațional Viorel Moldovan la „Fotbal Show”, emisiunea produsă în parteneriat de Gazeta Sporturilor și Prima Sport.

Alexandru Crețu, gafă la golul de 0-2 din CSU Craiova - FCU Craiova 

La golul de 2-0, Crețu a pasat direct la adversar, la Achim. FCU Craiova a declanșat un contraatac și a marcat. 

Seară de coșmar! A greșit la ambele goluri din derby-ul Craiovei, a luat „roșu” intenționat și apoi s-a dat de gol: „Da, ăsta a fost obiectivul!”

Viorel Moldovan l-a taxat din nou: „Aici Crețu greșește inexplicabil pasa. Acolo e zona fierbinte! Achimb recuperează și de acolo e o formalitate”.

Alexandru Crețu a luat roșu intenționat

Alexandru Crețu a văzut un cartonaș galben în minutul 89. După fluierul final, a insistat pe lângă „centralul” Andrei Chivulete și a văzut al doilea avertisment. Motivul? A vrut să fie suspendat în disputa cu FC Argeș, din Cupă, și să joace sigur în campionat, cu CS Mioveni.

Am pierdut mingea la ambele goluri, apoi s-a înscris. Îmi pare rău. E un moment dificil pentru noi, cred că e doar vina noastră. Îmi pare rău de rezutlat! Nu înțeleg de ce nu am avut energie astăzi, e frustrant. 

Da, două galbene înseamnă că voi sta în Cupă și nu voi fi suspendat în campionat. Ăsta a fost obiectivul, clar. Am considerat că e mai important campionatul.
- Alexandru Crețu

Crețu, ca Ramos

Alexandru Crețu nu este primul care recurge la un astfel de gest. Unul identic l-a avut protagonist pe Sergio Ramos, în optimile de finală ale ediției 2018/2019 din Liga Campionilor.

Fundașul spaniol a luat intenționat al doilea cartonaș galben în turul cu Ajax, de la Amsterdam, câștigat cu 2-1. A recunoscut că totul a fost premeditat, dar UEFA i-a dejucat planul și l-a suspendat două etape.

Mai mult, Real Madrid a pierdut returul de pe Santiago Bernabeu, scor 1-4, și a părăsit competiția.

VIDEO. Atmosferă incendiară la derby-ul dintre CSU Craiova și FCU Craiova 

Citește și alte știri fotbalul românesc:

VIDEO // EXCLUSIV Vrea să transfere de la Gigi Becali: „Cred că ne va ajuta! De luni ne apucăm de treabă”

Datorită cornerelor sunt pe loc de play-off! Procentaj uluitor în Liga 1

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (22)
doritor
doritor  •  04 Decembrie 2022, 15:25

Prima de joc la FCU a fost dubla ca s-o imparta frateste cu CSU?!?

Stelian66
Stelian66  •  04 Decembrie 2022, 14:57

Ma uit la clasament si vad echipa mititeilor pe jos . Adica acolo unde va fi si la final de campionat . Cate e rolul acestei victorii ? Unii adorm si se trezesc cu aceleasi neimpliniri . Ma bucur ca l-am intrecut pe vecinul cu Dacia mea , astazi . Dar el merge sa isi parcheze Lamborghini ul in garajul incalzit al vilei sale cu piscina . Eu parchez in fata blocului de garsoniere unde stau cu chirie. Gandire de mititei.

sibelius
sibelius  •  04 Decembrie 2022, 10:15
Postat de atthur pe 04 Decembrie 2022, 07:54

Mie îmi place Crețu, îmi placea și la Steaua,dar jiji e prea "nerăbdător ".Dar,dacă a luat "intenționat " al doilea "galben" și a și declarat pe gură asta,eu cred că va sta minim două etape....și așa ar fi și normal....

Gheorghe l-a adus ca fundas central. Mijlocasi avea destui.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează