FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA 1948

CORESPONDENȚĂ GSP DIN SLOVENIA I-a cucerit din 3 antrenamente! Marele secret al lui Mutu la FCU Craiova: așa s-a impus în fața jucătorilor

Jucătorii lui FC U Craiova sunt impresionați de Mutu +29   FOTO
Jucătorii lui FC U Craiova sunt impresionați de Mutu

Articol de - Publicat miercuri, 23 iunie 2021 12:42 / Actualizat miercuri, 23 iunie 2021 12:55

Adrian Mutu (42 de ani) a obținut prima victorie la FCU Craiova, una de moral. A câștigat vestiarul, i-a cucerit rapid pe jucători, cu antrenamente variante, cu indicații pe limba fiecăruia, fie că-i român, italian sau altă naționalitate.

Plecarea lui Adi Mutu de la națională U21 la FCU Craiova 1948 a surprins multă lume. Puțini se așteptau ca, după experiența ca selecționer, "Briliantul" să aleagă o nou promovată, un pariu și un risc uriaș. Totul în ciuda unor oferte ce pe hârtie păreau mai tentante.

Pentru olteni e clar că Mutu reprezintă o lovitură, din toate punctele de vedere, atât ca imagine, cât și ca antrenor.

Jucătorii sunt impresionați de Mutu

Iar problema vestiarului pare că a fost o chestiune simplă de rezolvat pentru Mutu. Nu i-a luat nici o săptămână să-i cucerească pe jucători

Atent la detalii, mereu prezent la antrenament cu cel puțin un sfert de oră înaintea jucătorilor, "Briliantul" reușește să-i binedispună pe jucători chiar și când au parte de antrenamente fizice, solicitante, spaima fotbaliștilor în mod obișnuit.

Antrenament FCU Craiova (foto: Vlad Nedelea/GSP)
Antrenament FCU Craiova (foto: Vlad Nedelea/GSP)
Antrenament FCU Craiova (foto: Vlad Nedelea/GSP)
Antrenament FCU Craiova (foto: Vlad Nedelea/GSP)
Antrenament FCU Craiova (foto: Vlad Nedelea/GSP)
+25 FOTO
  • FOTO: Vlad Nedelea (GSP)

Glume și zâmbete la FCU Craiova 1948

Vorbește mult cu ei, atât colectiv cât și individual, iar puterea exemplului e biletul câștigător în fața jucătorilor. Caz în care Mutu le dă elevilor săi exemple chiar din propria experiență: 

"Mister ne-a spus că nici lui nu-i plăceau antrenamentele fizice. Le detesta! Dar ne-a făcut să înțelegem cât de importante sunt și cât ne vor ajuta în viitor", a explicat căpitanul Albu pentru GSP.

Indicații în toate limbile 

După o zi de marți plină, solicitantă, miercuri dimineață jucătorii au avut parte de o ședință de pregătire tactică, una începută cu câteva exerciții menite să-i distreze pe jucători. 

Și i-a ieșit. Mutu s-a amuzat copios alături de elevii săi, semn că exercițiul a fost o reușită. Apoi a urmat un șir de exerciții de posesie, pe placul jucătorilor. 

Iar indicațiile au curs: în română, în italiană, în engleză, în funcție de cui i-au fost adresate. Dacă a fost nevoie chiar i-a așezat pe jucători cu mâna, pentru a-i face să înțeleagă mai bine ce le cere. Munca acestor zile se va vedea întâia oară sâmbătă, la amicalul cu Hajduk Split, primul pentru Mutu la noua echipă.

FCU Craiova are un portar austriac în probe 

FCU Craiova este într-un plin proces de completare a lotului. În aceste zile, Mutu testează un portar austriac, pe Armin Gremsl (26 de ani). Austriacul care măsoară 1,90 m a evoluat sezonul precedent la St. Polten. A evoluat în 4 rânduri în prima ligă austriacă. 

De-a lungul carierei a mai jucat pentru Hartberg, Pasching, FAC, Horn și pentru Doxa, în Cipru, singura aventură în afara Austriei.

VIDEO Dragoș Albu: „Ilie Balaci este un idol pentru mine” + Ce spune despre posibilitatea de a juca la alt club din România

Citește și alte știri despre FCU Craiova 1948:

Care e „fruncea” Olteniei? Cele două echipe din Craiova se luptă în achiziții, abonamente și autocare

CORESPONDENȚĂ GSP DIN SLOVENIA FCU Craiova, pe urmele lui Olympiakos și Red Bull Salzburg! Condiții de 5 stele pentru olteni

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (14)
fairplayromania
fairplayromania  •  23 Iunie 2021, 17:48

Succes FCU , CSU, avem nevoie de fotbal. Concentrare maximă, seriozitate, muncă 110% si veţi cîstiga inima românilor prin rezultate . SEPSI, UTA , CFR impreună putem salva fotbalul romănesc . Voi sunteţi speranţa !

pickhammer
pickhammer  •  23 Iunie 2021, 17:18
Postat de cfrinho pe 23 Iunie 2021, 16:52

Circula vorba in targ ca Mutu nu-i antrenor tocmai rau. Nu-i mai sta mintea la prostii, s-a maturizat, iar daca i se creaza conditii are multe de aratat. El a avut antrenori de top in cariera, si judecand dupa performante, a demonstrat ca i-a ascultat, mai ales in Italia. Iar daca i-a ascultat, inseamna ca a invatat. Ochii pe Mutu, va fi o surpriza placuta in lumea antrenoratului.

De la vorba la fapta e o cale atat de lunga....insa garantat e mult peste d-alde Todoran,grecul Merin,sfericul Croitoru si multi altii!

george.br
george.br  •  23 Iunie 2021, 17:04
Postat de carol_k pe 23 Iunie 2021, 15:53

Sa vedem rezultatele macar la finalul turului. Eu mai multa incredere am in unul ca Petrescu sau Sumudica, mai tipa la ei, se mai enerveaza dar stiu ce rezultate au avut si am uitat ca la antrenamente nu le-au cautat in coarne jucatorilor.

Eu cred ca metodele alea pedagogice prind la "caracterele" autohtone, care se cred M'bappei si Ronalzi. Sumudica si Petrescu impreuna abia le fac fata la cate figuri au aia in cap.. Cu strainii cred ca se poate discuta altfel...

Vezi toate comentariile (14)
Comentează