FOTBAL  »  Superliga  »  GLORIA BISTRIŢA

Şef la Bistriţa din 1964! Pădureanu e cel mai longeviv preşedinte de club din România

Jean Pădureanu (sursa foto: Mediafax)
Jean Pădureanu (sursa foto: Mediafax)

Articol de GSP - Publicat marti, 22 martie 2011 00:00 / Actualizat marti, 22 martie 2011 11:40

"Lordul", care a împlinit azi 75 de ani, spune că şi-a dorit să iasă la pensie de la Gloria din momentul în care a pus piciorul la Bistriţa, în urmă cu peste 5 decenii!


Jean Pădureanu a împlinit ieri 75 de ani, dar nu are de gînd să cedeze. "Sper să mă ajute Dumnezeu să fiu sănătos, să îmi dea în continuare înţelepciune şi să mai trăiesc cîţiva ani buni, să pot să mă mîndresc în continuare cu aceasta echipă", a spus, azi dimineaţă, "Lordul".

A intrat cu Gloria şi n-a mai picat!
E conducător la Bistriţa din 1964, bătînd orice record în materie de longevitate în fotoliul de şef al unui club de fotbal din România. Iniţial a fost vicepreşedinte, apoi, din 1970, a devenit preşedinte.

"Din prima zi în care am ajuns la Bistrita, mi-am propus să ies la pensie de aici, aşa de mult mi-au plăcut locurile, oamenii, atmosfera din stadion", a declarat, pentru site-ul oficial al Gloriei, Jean Pădureanu.

"Promovarea în Liga I, cîştigarea Cupei Romaniei, participarea în cupele europene sînt cele mai mari realizări, dar cel mai important trofeu îl reprezintă faptul că jucam în Liga I de 21 de ani. Nu sînt multe echipe care se pot lauda cu această performanţă", a mai spus "Lordul". Gloria a promovat în Divizia A în 1990 şi nu a retrogradat niciodată.

A jucat la Universitatea Craiova şi la CCA
Pădureanu e născut în inima Olteniei, la Băileşti, unde a şi debutat ca jucător. A ajuns iute la Craiova, la echipa 7 Noiembrie, apoi, de aici, la Universitatea. Şi-a continuat cariera la CCA Bucureşti, iar între 1958 şi 1970 a jucat la Gloria Bistriţa. Vreme de 6 ani, la Gloria a fost şi jucător, şi vicepreşedinte. A plecat o singură dată de la Bistriţa, în 1995, la Rapid, însă a revenit în 1997.

Au început demersul la FIFA
Bistriţenii, care nu au încasat nici pînă acum banii din transferul lui Junior Moraes la Metalurg Doneţk, au început demersurile la FIFA şi UEFA, unde urmează să depună memorii. "Ce au rezolvat? Au luat un jucător pe care nu-l pot folosi. Din momentul în care ne primim banii, în 10 zile le trimitem cartea verde", a spus Jean Pădureanu. Bistriţa are de primit 1.250.000 de euro.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
fillip
fillip  •  02 Mai 2011, 18:08

Super Padureanu !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează