FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - DINAMO 2-0

Sepsi OSK - Dinamo 2-0. Dezastrul continuă! Pleacă „Guriță”? Dinamo pierde și cu Sepsi și are 4 înfrângeri la rând » Clasamentul actualizat

Sepsi OSK - Dinamo. foto: Cristi Preda +20   FOTO
Sepsi OSK - Dinamo. foto: Cristi Preda

Articol de , - Publicat sambata, 24 octombrie 2020 23:30 / Actualizat sambata, 24 octombrie 2020 23:52

Sepsi și-a făcut o obișnuință din a învinge Dinamo, 2-0, care nici de această dată n-a reușit să convingă. Încă o înfrângere pentru Cosmin Contra, a 4-a consecutivă, iar speranțele unui sezon mai bun par deocamdată doar un vis

Vezi aici toate rezultatele și programul etapei #8

Cronică de Vlad Nedelea: CV-uri colorate - DA, bani mulți - DA, victorie când?

Multe semne de întrebare. Asta se învârte în jurul lui Dinamo. Că e vorba de conducere, de datorii amânate, baza de la Săftica sau de lotul de lux pe care-l are Contra, nimic nu-i cert în "Groapă". Poate doar faptul că echipa asta nu-și pierde aura datorită fanilor care o susțin. Așa cum pot, financiar și moral, atunci când situația le permite. Și când bugetul lunar trece de 500.000 de euro, parcă aceste semne de întrebare trebuie bolduite.

Nemec, stop joc

"Guriță" a mutat azi. I-a scos din echipă pe Gol, Andrei Radu, unul dintre remarcații cu Craiova, căpitanul Puljic. Efectul? Nu foarte concludent. Dinamo a jucat ca de fiecare dată, nici prea, prea, nici foarte, foarte. Totuși, pare că orice s-ar întâmpla, ocaziile mari sunt de fiecare dată la poarta lor. 

Minutul 8: Fulop centrează din lovitură liberă, Mitrea deviază, iar Bouhenna dă-n plasa laterală din 2 metri. Dinamo respiră, încearcă, plimbă jocul, pe centru, pe stânga, pe dreapta, de fiecare dată cap de linie e Nemec. Fost internațional slovac, cu un salariu aproape dublu față de ce câștigă Safranko la Sepsi, pentru care probabil Dinamo va fi ultimul club.

Și ce gol...

Patru eșecuri consecutive are Dinamo și deja zboară vorbe cum că antrenorul Contra e pe picior de plecare dacă va pierde și azi. Achahbar, rezervă la start, servit de Fulop, parcă a așezat cu mâna, nu cu piciorul stâng, mingea direct în vinclu (29). Un gol care probabil îl va urmări pe Contra. Și parcă ocazia lui Sorescu din primele minute, când sigur în câțiva metri, a trimis modest cu capul, în Niczuly. Safranko a mai chinuit-o și el pe Dinamo în câteva rânduri, cu o dublă ocazie când a nimerit și bara, plus un șut plin boxat de Hinojo.

Sepsi - Dinamo FOTO: Cristi Preda
Sepsi - Dinamo FOTO: Cristi Preda
Sepsi - Dinamo FOTO: Cristi Preda
Sepsi - Dinamo FOTO: Cristi Preda
Sepsi - Dinamo FOTO: Cristi Preda
+16 FOTO

CV-uri colorate și atât 

Pauza e scurtă pentru Contra, iar în repriza a doua, vitrina plină de CV-uri de lux expusă de spanioli trebuie să găsească elicsirul neputinței, combinat cu o doză de ghinion și câteva decizii neinspirate ale arbitrilor împotriva lor. Numai de partea cealaltă a terenului "câinii" au o echipă plină de jucători cu experiență, mulți trecuți de 30 de ani, care nu se sperie ușor de salariul lui Aleix, fals și azi, nici măcar de Paul Anton, cu o viteză în minus față de momentul în care a părăsit "haita". 

Șutul bun din lovitură liberă trimis de Camara (49) s-a dovedit doar o tresărire a dinamoviștilor. Și indiferent de schimbările tot încercate de Contra, tot Sepsi s-a dovedit mai periculoasă. Achahbar și Ștefănescu puteau majora ușor scorul, iar tabela nu arăta bine pentru Dinamo nici la scor, nici în dreptul timpului.

Și cu arbitraj ok, același deznodământ

 Haos! Cam așa s-ar descrie ultimele 15 minute pentru Dinamo. Când Sepsi putea face și scor, cum a izbutit ultima dată și în "Groapă". Și cu aportul gafeurului de serviciu, Ante Puljici. Istvan Fulop a mai lovit o dată până la urmă. Golofca l-a lăsat singur cu goalkeeperul lui Dinamo și pentru că e seara golurilor frumoase, a înscris cu o scăriță de efect. Cert e că Dinamo n-arată bine deloc. Cel puțin nu cum ar spera fanii la ce promisiuni li s-au tot făcut. Și la ce salarii a ajuns să plătească Dinamo. 

Când erau jucători care câștigau 5000 sau 7000, cu mici excepții, parcă se mai găseau scuze. Azi nici măcar în spatele unui arbitraj ostil nu se mai pot ascunde spaniolii de la care fanii vor căuta explicații. Ceea ce până la urmă e normal. 

Sepsi OSK - Dinamo 2-0

Sepsi OSK - Dinamo, echipe de start: 

SEPSI OSK: Niczuly - Dimitrov, Bouhenna, Mitrea, Fl. Ștefan - I. Fulop, Vașvari, Aganovic - Safranko, G. Dragomir, Petrila
REZERVE: Collado, Deligiannidis, Ștefănescu, Fofana, Golofca, Bajrovic, L. Fulop, Purece, Achahbar
ANTRENOR: Leo Grozavu

DINAMO: Rene Hinojo - Gonzalez, Ba, R. Grigore, I. Lopez - A. Garcia, Anton - Sorescu, Borcea, Camara - Nemec
REZERVE: Mejias, A. Radu, Ehmann, M. Gueye, B. Valle, Măgureanu, Fabbrini, Crețu, Puljic
ANTRENOR: Cosmin Contra

Stadion: Municipal (Sfântu Gheorghe - Covasna)
Arbitru: Haţegan Ovidiu (Arad) / Asistenți: Şovre Octavian (Satu Mare) și Gheorghe Sebastian Eugen (Suceava)

  • foto: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor)

Clasament Liga 1:

Citește mai multe știri din Liga 1:

Omagiu pentru Ilie Balaci la Craiova - Clinceni » Bannere afișate în tribune: „Timpul s-a oprit în loc”

Florinel Coman poate pleca de la FCSB! Giovanni Becali confirmă interesul lui New York City: „Nu e prima dată când îl vor!” » Când se poate face transferul

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (609)
ciprian.birtea
ciprian.birtea  •  28 Octombrie 2020, 02:54
Postat de saviola3_5 pe 24 Octombrie 2020, 23:33

daca salariile vehiculate prin presa sunt reale, iti garantez ca daca jucati in play out, realist vorbind cam asa se intrevede, nu cred ca mai ramane vreounul din astia cu salarii de 30 de mii din iarna. Mai rau s-ar putea sa fie un dezastru finaciar ratarea play off ului incat sa vina cu ceva mult mai grav decat lupta la retrogradare.Sa speram insa ca nu va fi asa adica la modul ca veti supravietui si la anul poate reveniti in play off.

Ce nustii tu si multi altii este ca sezonu asta, primu loc din playout joaca baraj cu locu 6 din playoff pt loc de europa, deci si playout va avea o miza uriasa.

parpalache
parpalache  •  25 Octombrie 2020, 09:03
Postat de atrickshot pe 24 Octombrie 2020, 23:36

Am fost sceptic vizavi de numirea lui Contra ca antrenor. Din pacate mi s-au confirmat temerile, echipa nu joaca nimic. Sunt absolut convins ca Multescu cu 3-4 jucatori decenti era pe un loc 7-8. Nu rezultatele sunt neaparat problema cat faptul ca nu joaca absolut nimic echipa. E de neînțeles cum e posibil sa nu ai cateva echeme sau macar tentative de grabit jocul, niste pase din prima, orice! Totusi pare ca stiu sa paseze astia adusi, de ce nu vad niște pase filtrante, niste faze fixe in care sa profiti de statura unor jucători? As fi preferat sa ramana oricand Multescu, macar echipa avea niste idei de joc, mai motivați.. nici nu vrea sa ma gandesc la faptul ca la ora actuala nu parem in stare sa batem o singura echipa.

Au jucat exact ca Romania cu Islanda!Adica nu au pasat intre linii-cum zice Ilie Dumitrescu-si nu s-au demarcat sa preia intre linii!De ce?Una pentru ca nu au conditie fizica fiind pensionari,doi pentru ca nu-i forteaza nici Contra!

parpalache
parpalache  •  25 Octombrie 2020, 08:42
Postat de Benedic Gabriel Duck pe 25 Octombrie 2020, 03:50

Vine falimentul și dispariția acestei echipe,care a nenorocit pe multe alte echipe,acum au avut pe cel mai bun arbitru din țară, ce mai vor???Oricum de ani de zile mimamo joacă doar cu Steaua(adică FCSB=STEAUA,chiar și pentru Contra).Nu-i problemă că la anul vor juca cu echipa caschetei goale talpan,dacă ăia vor promova,dacă nu,peste doi ani.Mai ține-ți minte "farsa",adică marlania cu DDB,intr-un meci în care juca Steaua la un nivel cum ăștia (ddb) nu vor ajunge nici o dată!??!Ei,acum a venit clipa în care Dumnezeu face dreptate și-i va lăsa pe mimamo să se pregătească de ,era să spun "șampion lig"(să priceapă și Borsa),liga a doua spre a treia...

I-aauzi!Baskan-ul vostru n-are gretzuri d-astea!El corupe jucatorii cheie de la echipele cu care are meci direct-prin intermediul slujnicei lui cea tatuata si fara rusine-care cica e impresar!Si mai scoate din buzunar si niste arbitri numai buni de puscarie!

Vezi toate comentariile (609)
Comentează