FOTBAL  »  Superliga  »  STADION

VIDEO + FOTO Imagini spectaculoase cu arena de peste 20 milioane de euro care se face în România! Când va avea loc inaugurarea

Imagine aeriană cu arena covăsneană // FOTO Raed Krishan (Sfântu Gheorghe) +6   FOTO
Imagine aeriană cu arena covăsneană // FOTO Raed Krishan (Sfântu Gheorghe)

Articol de , - Publicat marti, 13 aprilie 2021 22:25 / Actualizat miercuri, 14 aprilie 2021 08:57

Locul 4 la finalul sezonului regulat, implicit accederea în play-off, e doar prima veste bună pentru Sepsi, care din primele etape ale următorului sezon va intra pe noul stadion. O bijuterie de peste 20 de milioane de euro, cu peste 8.000 de locuri.

La Sfântu Gheorghe se muncește asiduu pentru ca noua arenă să fie gata curând, cât mai aproape de termenul limită fixat verbal de șefii clubului. S-a discutat despre finalul lunii mai. E posibil să se mai întârzie două luni sau chiar trei, deși imaginile recente de pe strada Lunca Oltului, ieșirea spre Miercurea Ciuc, arată un progres notabil față de ultima vizită a reporterilor GSP acolo, în luna ianuarie.

+2 FOTO

S-au montat scaune pe stadionul lui Sepsi și parte din gazonul hibrid 

Scaunele sunt montate în proporție de 80%, a fost "cusut" și gazonul artificial, s-a însămânțat deja și cel natural, în 10 zile urmând să avem gazon practicabil, acoperișul e și el gata. Practic, în prezent se lucrează doar la finisajele de exterior, cele de la "oficială", se așteaptă mobilierul și mai trebuie amenajate locurile de parcare.

Greul a fost parcurs, fapt care le dă speranțe șefilor de la Sepsi că în primele etape din sezonul următor vor putea intra în noua casă, cedând actualul stadion formației secunde a clubului, care activează în Liga a 3-a.

Imagini spectaculoase cu stadionul lui Sepsi

Sepsi Arena, inaugurare la meci de campionat

„Iarna nu a fost foarte prietenoasă. Voiam inaugurarea în iunie. Suntem conștienți că am rămas puțin în urmă și cu lucrările în afara stadionului. Preconizăm că la mijlocul lui iulie, maxim mijlocul lui august să fim gata", a zis patronul Dioszegi. 

Acesta a schimbat din mers și planul pentru inaugurare: „Acel turneu a căzut, vom face inaugurarea într-o sâmbătă, la un joc de Liga 1. Sperăm să poată veni și oameni în tribune. Dimineața o să facem inaugurarea, seara jucăm meciul". 

O etapă sau două din următorul sezon vom juca tot pe vechiul stadion, apoi ne vom muta pe cel nou
 - Cornel Șfaițer, amanagerul general Sepsi

 Suntem în relații foarte bune cu Academia Puskas. Așa am aflat că putem depune proiecte la Guvernul Ungariei. Ne-am gândit să depunem și noi proiect. Iată că s-a aprobat! Va fi o perlă a orașului Sfântu Gheorghe. Investiția totală va fi între 20 și 25 de milioane de euro 
- Laszlo Dioszegi, în noiembrie 2020, pentru GSP

Caracteristici Sepsi Arena

  • suprafața complexului: 10.000 de metri pătrați
  • capacitate: 8.400 de locuri
  • gazon hibrid cu încălzire și drenaj
  • nocturnă Philips generația 3 (ultima)
  •  509 locuri de parcare
  • 22 de locuri de parcare pentru autocare stadion
  • categoria UEFA 4 (inclusiv grupe Europa League)

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Ungaria cucerește Ardealul! Guvernul Viktor Orban face încă o echipă de fotbal în România, după Csikszereda și Sepsi

Mesaj manifest al străinului cu peste 150 de meciuri în Liga 1:„De ce românii nu fac la fel ca ungurii? Chiar mă deranjează”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (8)
rocky5
rocky5  •  16 Aprilie 2021, 02:20
Postat de gazistu pe 13 Aprilie 2021, 22:56

cam mult 20 mil/euro pt 8000 locuri... cu aprox. aceeasi bani (25 mil/E) si-a facut FC Petrolul stadion de 17300 locuri; Exact cu 8000 de locuri, s-a facut stadionul din Medias, dar la pretul de DOAR 4 mil/euro... ce-i drept, stil englezesc, pe schelet metalic... dar 4 mil nu-s 20 mil...totusi e o diferenta... oricum nu tre sa le para rau ca e pe GRATIS, o platit guvernu Maghiar, nu ei!!

De u de le tot scoți? Stadionul din Mediaș ce are tot 8000 de locuri a fost doar renovat in 2010 cu suma aia! Cat despre Ilie Oană, scrie si pe goagăl ca are 15073 de locuri! Probabil ca ai o imaginație bogată!

ray51
ray51  •  14 Aprilie 2021, 10:51

Bravo conationalilor. Poate il primiti si pe Becali sa joace acolo...

forumeer
forumeer  •  14 Aprilie 2021, 04:07

Totusi, persista intrebarea: va juca si FaciCeSpuneBecali 2003 aici? Ca doar e din bani publici. Din Ungaria, dar chiar si asa.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează