FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Situație tensionată la Dinamo » „Câinii” mârâie după bani, șefii sunt încurcați: „Nu miroase a bine”

Pablo Cortacero, numărul 1 la Dinamo
Pablo Cortacero, numărul 1 la Dinamo

Articol de - Publicat joi, 22 octombrie 2020 07:16 / Actualizat joi, 22 octombrie 2020 09:28

Jucătorii străini de la Dinamo nu au privit cu ochi buni faptul că le-a fost întârziată plata salariilor, iar pe 25 octombrie trebuie achitat 500.000 de euro la ANAF ca să nu fie pierdută Săftica. De-abia s-au livrat două salarii celor ce aveau 3 luni restante, panica financiară i-a cuprins pe roș-albi.

Mercato spectaculos, cuvinte pompoase, planuri mărețe, sume uriașe vehiculate la salarii. Lefuri și restanțe plătite cu țârâita, criză sportivă. „Nuevo Dinamo” este din nou la limita extremă, pe marginea prăpastiei. Oricât ar vrea să mascheze liniștea, pentru a-i pondera pe suporteri, cei din managementul roș-albilor sunt la ananghie. Uriașă!

Realitatea este că dinamoviștii de la echipă sunt panicați. Fie întreabă dacă s-au mai virat bani, dinspre fondul reprezentat de Pablo Cortacero, fie sunt încurcați, „nu știm ce se va întâmpla, dar nu miroase a bine”.

S-au dus banii de la LPF de parcă n-au fost

Din cota din drepturile TV, 230.000 de euro virați de LPF săptămâna trecută, s-au achitat două salarii celor ce erau cu trei restante. Dar nici nou-veniții, care aveau dreptul la măcar o lună de leafă, nu și-au încasat toți banii! „Și spaniolii de la echipă sunt îngrijorați, însă momentan evită să spună ceva, mai ales că nici nu sunt rezultate. Dar atmosfera se poate strica dacă situația continuă, fiindcă au și ei nevoie să plătească măcar hotelul sau apartamentele închiriate”, au reacționat dinamoviștii.

ANAF le dă fiori

Sunt zile de foc pentru a se redresa situația financiară a echipei și, mai ales, a clubului. Roș-albii trebuie să achite jumătate de milion de euro către ANAF pentru că au girat un credit cu baza Săftica, în caz contrar riscă să piardă locul tradițional de pregătire al „câinilor”.

Zilele trecute, dinspre Pablo Cortacero și managementul spaniol au existat informații că s-au trimis bani foarte mulți din Spania, 800.000 de euro, ca să se achite datoriile urgente, însă totul este confuz, sunt multe promisiuni și există o lipsă mare de finanțe.

«Nuevo Dinamo» e «Nada fotbal» până acum. Săptămâna asta e crucială pentru Dinamo și nu știu dacă au banii necesari pentru a rezolva toate problemele. Dinamo are procese cu foștii jucători, dacă nu le plătește, ce face Federația? Clubul trebuie să plătească urgent 800.000 de euro 
- Dănuț Lupu, fostă glorie dinamovistă

Spaniolii au băgat în jur de 600.000 de euro şi urmează să mai bage în curând încă 700.000-800.000, ca să aducă la zi toate datoriile faţă de terţi. Eu cred că săptămâna asta este decisivă pentru toată lumea, în sensul că dacă, Doamne fereşte!, nu se bagă bani, or să fie probleme 
- Cornel Țălnar, fostă glorie dinamovistă

Totul pare frumos, pompos, proiecte, «vom face», dar până acum nimic concret. Eu mai am o speranță că acest proiect va avea succes prin simplul fapt că e Contra acolo. Când va pleca și Cosmin, nu voi mai avea deloc încredere. Zilele trec și nu se întâmplă nimic în afara unor cuvinte frumoase - Ionel Dănciulescu, fostă glorie dinamovistă

3 milioane de euroeste suma minimă a datoriilor pe care Pablo Cortacero trebuie să le achite: către stat, Ionuț Negoiță, jucători și angajați, terți

Dinamo, înglodată în datorii

Dinamo este înglodată în datorii și la terți. Pe unele le-a achitat, gen Nistor, ca să nu ajungă la penalități și depunctare, sau Mihalcea, pe altele nu. Inclusiv cele mici, de până în 10.000 de euro. Cum este cazul lui Ionel Dănciulescu, care încă nu și-a încasat banii. „Am văzut că s-au făcut niște plăți, la mine n-a ajuns nimic. Și eu am o sumă mică, până în 10.000 de euro”, a spus fostul atacant la DigiSport. 

După cum a scris GSP.RO, Laurențiu Corbu a preluat „modelul Nistor” și s-a adresat comisiilor FRF spre a-i obliga pe roș-albi să-i achite 5.000 de euro restanți din ianuarie.

VIDEO Totul despre Sepsi OSK - Dinamo, următorul meci al „câinilor”

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Cum s-a descurcat noul jucător al lui Dinamo la debut » Cifre, realizări + stilul Ibra

DINAMO - U CRAIOVA 0-1. Cifrele oltenilor arată cât de slabă e echipa lui Cosmin Contra

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (90)
creeperno
creeperno  •  22 Octombrie 2020, 22:49

Marele sifonar Bogdan Balanescu isi face iarasi simtita prezenta

cetateanul_surmenat
cetateanul_surmenat  •  22 Octombrie 2020, 17:54
Postat de catalynn pe 22 Octombrie 2020, 13:27

Paguba in ciuperci, tot răul spre bine! Falimenteaza SC FC Dinamo 1948 SA!? Foarte bine, de abia aștept! Ar fi cea mai fericita zi pt acest club din ultimii 20 de ani, vor scăpa in sfârșit de AFC Badea și Brandul se va întoarce in sfârșit la matca, la CS Dinamo. Vor începe desigur de jos, L4 probabil, însă ca și in cazul Stelei merita tot efortul, satisfacția de a te elibera de căpușe gen ne-a jjijji, Badea și alții ca ei e imensa! :-)))) Bonus e ca un campionat fără Steaua și Dinamo nu mai interesează pe nimeni, drepturile TV se vor vinde pe mai puțin decât Man sau Coman! Astfel scăpăm și de FRF și LPF și putem in sfârșit sa ne apucam de reconstrucție! :-)))

In schimb nu mai sunt in L4 Rapid sau Varmen ca sa ii tina 2 ani acolo cum a patit csa regal umilita de rapidisti de 3 ori!!!!

dvd1
dvd1  •  22 Octombrie 2020, 16:34

s-a terminat cu Dinamo. In citeva zile nu mai exista. Pina aici a fost

Vezi toate comentariile (90)
Comentează