FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Sorin Cârțu explică de ce n-a jucat la granzii din București: „Am fost aproape să vin la Steaua, în două rânduri. La Dinamo? Exclus!”

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 iunie 2021 11:00 / Actualizat duminica, 13 iunie 2021 18:04

Sorin Cârțu e o adevărată legendă a Universității Craiova. Ca jucător, are în palmares două titluri de campion și patru Cupe ale României, cărora li se adăuga, în 1991, eventul din postura de antrenor. El vorbește despre motivele care au făcut să joace doar în Bănie, refuzând oferte de la Steaua

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.
  • Emisiunea a fost difuzată în premieră în luna iunie 2021

- Sorin, ai fost fidel Craiovei. De ce n-ai jucat în străinătate?

- N-am avut noroc. Dar toți n-au avut. Așa era epoca, nu-ți dădeau voie. Plus că noi nu eram echipa aia care să primească derogări. Ăia jucau ori la Steaua, ori la Dinamo. Sau cum a fost cazul lui Octavian Ionescu de la Sportul, pe relația cu Nicușor. Sau Gino... Erau în zonele de influență ale Ceaușeștilor.

- Ai fost aproape de Grecia, nu?

- În '87, la Veria. Pe vremea aia era un barter de comerț exterior cu patronul din Grecia. Noi dădeam cauciucuri, ei dădeau fructe. Patronul grec, foarte puternic, era înnebunit după mine. Au mers lucrurile destul de mine, dar s-au rupt, din păcate. După zece ani am ajuns antrenor la ei.

- Dar nici măcar aici, intern. La Dinamo?

- Nu s-a pus niciodată problema să ajung la Dinamo, ci doar la Steaua. Cred că prin '81, când era Gavrilă președinte, dar eu eram cu facultatea și nici nu s-a pus problema. Iar a doua oară era nea Puiu Iordănescu antrenor secund. Au insistat și au tras de mine. Atunci l-au luat pe Radu II. Nici n-am vrut niciodată.

- De ce?

- Eu am avut o situație familiară care m-a ținut tot timpul legat de casă. D-asta am și jucat tot timpul numai la Universitatea Craiova. Poate am avut și eu momente de nemulțumire, mai ales că eram 15 titulari în echipa aia. Cum jucai puțin prost, îți lua altul locul. Recunosc, eu n-am vrut niciodată să plec de acolo. Sora mea a murit când eram în clasa a 9-a și pentru părinți a fost un șoc. Atunci mi-am zis că trebuie să stau numai cu ei, numai cu ei.

- Alții au mers la Dinamo!

- N-am vrut niciodată. Așa suntem crescuți în zona noastră. Acolo cea mai urâtă echipă este Dinamo! Steaua mai puțin, cum e acum FCSB. Steaua era mai tolerată decât Dinamo. De Rapid nu-ți mai spun, era o chestie de prietenie. Dar noi am fost crescuți cu ura asta pentru haina militară. Ha, ha, ha!

Noi am învățat România ce înseamnă performanța, dar și calitatea fotbalului. Craiova a deschis drumul. Performanța cea mai mare până la urmă a făcut-o Steaua și nu poți să comentezi. Și să faci paralele între echipe e greu... Noi eram un conglomerat de mari valori. Stau de multe ori și mă gândesc ce șansă am avut noi

CITEȘTE ȘI ALTE ŞTIRI DIN LIGA 1:

EXCLUSIV / UPDATE FCSB cumpără de la Dinamo! Afacere de 50.000 de euro între marile rivale: „S-a ales praful de tot”

„Pariul” lui Gigi Becali a dat chix » Pleacă de la FCSB după un singur sezon și episoade umilitoare!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (8)
stefy29
stefy29  •  16 Iunie 2021, 21:34

Daca te-ar fi chemat aia, te duceai pe jos, dar nu te-au vrut.

dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  14 Iunie 2021, 19:06

Am vazut dragostea voastra pentru Rapid, atunci cand v-ati sabotat DOAR ca sa o faceti pe steaua campioana in loc sa va vedeti interesul si sa mergeti in cupe europene!!! De aici rezulta cat de IPOCRITI sunteti. Intrebare Cartule tata....de unde atata ura pe DINAMO inainte de 89? Concret daca poti, nu folclor.

observator_federal
observator_federal  •  14 Iunie 2021, 18:34

Cîrțu era prea bun pentru Steaua (acolo au ajuns doar cei care nu puteau prinde prima echipă a Universității, gen Pițurcă sau Bumbescu)... Ulterior Steaua - care oricum rula sute de fotbaliști incorporabili - a "colecționat" jucători mari sau chiar emblematici ai Craiovei, căpitani de echipă sau titulari incontestabili- Lung, Ungureanu, Luțu, Trică, frații Costea, Prepeliță ș. a. - sau i-a "cules" din echipele mai mici ale Olteniei (Adi și Sabin Ilie, Rădoi). În prezent, FCSB-ul lui Gigi a ajuns să fure chiar din perioada jocului la tineret sau juniorat (pe mulți stricându-i) fotbaliști încă neformați de prin toate centrele fotbalistice oltene, exemple recente fiind frații Pacionel sau, mai recent, Niță, Fulga ori Ciuciulete...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează